Summering av 2007

Jag tänkte summera 2007, tyvärr känns det inte som om några spektakulära saker har inträffat, men här är vad jag minns i varje fall:

Bästa köp: Den lilla svarta
Resa : Dublin
Studier : Fick min kandidatexamen i alla fall!
Låt: Gwen Stefani - The sweet escape
Spelning : Lisa Ekdahl på Katalin
Film : House of mirth
Bok : Joyce Carol Oates-Blonde
Väska : Dior vintage i speedy modell
Skor : Mina Dr. Martens från sjunde klass. Love them!
Fynd : Min Mulberry messenger från Myrorna
Prestation : Att jag fick ett exjobb på ett bra ställe
Nygamla bekantskaper : L och A
Alltid vid min sida: så nära men endå så långt borta, S
Fest : L
och H :s bröllop
I min rosa Ipod

image171

ABBA - Happy New Year

Back to my roots

Nja, kasnke inte riktigt. Men jag gick ju åtminstonde på dagis i de krokarna. "Svärföräldrarna" saknar sina barnbarn, så för att vara dem till lags tänkte jag spendera natten och nästkommande dag/dagar där. Nyår ska dessutom firas hos min bror som bor i "samma" område så det är ju dessutom lite enklare. Jag har slängt nefd lite saker i min weekendbag och hoppas att jag fått med mig det viktigaste, det vill säga något som jag känner mig bekväm i imorgon. Det är ju trots allt nyår, så lite uppklädd måste man väl vara.

I min rosa Ipod

image171

Gwen Stefani - Wonderful life

Drömkjolen

Igår i Piteå på Indiska hittade jag en kjol som jag verkligen föll pladask för. Tyvärr var storlek 36 det minsta det hade inne, och det är för stort för mig. Enligt expiditen fanns den inte i mindre storlekar. En ovana som jag har är dock att inte lita på expiditer hur som helst, så när jag kommer hem kikar jag in på Indiskas hemsida, och visst görs den i 34!

Jag ringer Luleå, den finns inte kvar, men de var vänliga och tog reda på lagerstatusen i Uppsala. Där fanns den! Jag ringer till Uppsala, lyckas få den undanlagd och har turen nog att få tag på underbara S som precis anlänt till staden och dessutom tänkt gå ned till stan. Kan det bli bättre? Hon är dessutom så snäll att hon hämtar ut den åt mig. Jag älskar dig S!

Här är den i alla fall, den underbara skapelsen... (tror jag har en thing för rosetter just nu)

image222


image223En summering av dagen

Jag vaknade tidigt. Riktigt tidigt. Gjorde bort mina nyårsinhandlingar. Det vill säga en flaskavin (ekologiskt!) och tre tjejdrickor. Efter detta begav jag mig tillsammans med J, mamma och I till mormor. Och nu har jag kommit hem. Det var väl allt. Jo,just det, jag har tack vare min underbaraste vän S fått tag på drömkjolen. Mer om detta senare.


I min rosa Ipod

image171

Nancy Sinatra - These booths are made for walking

För dig

Det sägs att kärlek lovar stort men håller tunt.
Du kan kalla det förnuft men aldrig sunt.


Reminder box

Idag har jag inhandlat två stycke reminder boxes. Fyllda med små kort med budskap. Den ena ska jag ge bort, den andra ska jag behålla själv. Jag tänkte att den kunde vara bra att ha då man "förlorar sig själv". Sådant gör jag med jämna mellanrum och då är det bra att på papper kunna se vad som egentligen är viktigt i livet.

Piteå calling

Jag ska snart bege mig till Piteå. Det är år och dagar sedan jag såg den staden sist. Och om jag har minnet i behåll var det under mindre nyktra förhållanden, det var inte heller så mycket dansande och så många leenden. Falsk marknadsföring! Idag är det dock dags att ta tjuren vid hornen. Lisa och Lasse tar jag med mig i bilen.

I min rosa Ipod

image171

Lars Winnerbäck - För dig


En kärleksförklaring till en blomma

Nu är det dags för en "ny" blogg att göra entré på min länklista. Jag hälsar  La Fleur  välkommen!

Tjejen slänger ur sig franska ord som jag knappt vet vad de betyder. Men det låter både vackert och magiskt, ja det försätter mig till och med i någon sorts trans. Hon gör söta små bakverk i pastell, har ett vitrinskåp fyllt med konstglas och en kristallkrona hängande i taket. Vad mer kan man önska sig? Hon  skriver dessutom vettiga saker, det ni! Vore du en blomma skulle du växa i min trädgård...ja, om jag nu hade någon,och om jag nu hade minsta antydan till gröna fingrar.


Karaktär

Hoppsan...vilken karaktär jag fick. Det är så här jag ser ut när jag skriver på min projektrapport. Det vill säga smart. Eller nåt...

image220


I min rosa Ipod

image171

Lars Winnerbäck- Dom sista drömmarna

Whiskey-den gamla sortens magsjukemedicin

Om man ska tro min moster så ska tre matskedar whiskey intagas om dagen för att undvika så kallad turistmage. Uppenbarligen fungerar den också, det har bevisats på solsemestern på Gran Canaria -96, då samtliga av husets barn intog en matsked om dagen. Likaså under senare års vistelse i Turkiet. Ingen blev magsjuk. Detta mina vänner är en visdom som åtminstonde jag ska ta med mig. Bort med  vinterkräksjukor och in med whiskeyn mina vänner!

I min rosa Ipod

image171

Cat Stevens - Father and son

I min rosa Ipod

image171

Lisa Ekdahl - Natten skyddar de älskande

Dra på trissor

Drag på trissor, jag har varit snäll i år. Trots att jag inte önskat mig någonting har jag fått användbara saker i julklapp, och lite cash förstås. Alltid bra att ha.

Hela 18 personer har vi varit här idag. Och oj vad det har ätits. Riktigt trevligt, men jag är glad att det är över, med så många till bords blir det ibland mer ljud än vad mitt huvud klarar av. Jag tror jag är ganska känslig, det blir med andra ord en tidig kväll ikväll. Jag är helt slut. Men det var det värt!


I min rosa Ipod

image171

White chritmas - Darlene Love


Ett Juldjur

image216


image217


GOD JUL !

Aldrig riktigt slut

Jag har gjort fel ibland, jag vet, men ingen mening att ge opp
Jag tror det bor en liten hjälte i varenda liten flopp
Och jag vill hellre bli en sån, så har jag lärt mig det igen
för det finns nåt bra och stort i alla om och alla men

Månadsbudget

  • Obefintlig

A och en tidig julklapp

Igår var underbaraste A här. Och vet ni jag fick en julklapp. En sparbössa från Hello Kitty. Om jag lägger undan en femhundring i månaden kommer jag ha råd att köpa mig en av alla drömväskor vid den här tiden nästa år. Jag är taggad till att spara nu. Och den här sparbössan skriker verkligen om ett sparande enbart för kommande shopping. Tack A!

image215

I min rosa Ipod

image171

Ronettes - Frosty the snowman


I min rosa Ipod

image171

The Verve - The drugs don't work

On my wishlist

En bild säger mer än ord....

image212
Finns på Net-a- porter för under 1000 lappen!


And so it begins...

Mor- Hur länge har du egentligen sovit idag?!
Jag- Int har jag sovit nå länge!
*irriterad norrländska kommer fram då jag vet vat detta bär*
Mor- Jag tänkte när du inte gjort något!
Jag- Jag har skrivit på rapporten fram till dess att du kom hem
Mor - Du har ju inte bara gjort det!
Jag- Nej, för jag har väntat på feedback, jag har ju skrivit fram till du kom hem!
*Paus för andning*
Jag- Vad vill du att jag ska göra egentigen?
Mor- Du hade ju kunnat plocka undan disken
*gah*
And so it begins...

Peace outPhotobucket

image17570-tals klänning, Vintage
image175Vit Gerbera tygblomma

Om julkort och barn

Jag tycker det är trevligt med julkort. Både att få och att skicka. Tyvärr är inte min planering det bästa vad gäller detta, förra året lyckades jag inte med att skicka iväg ett enda. Likaså detta år.

Vad jag inte begriper mig på är alla dessa som skickar julkort med sina barn som motiv. Det räcker inte med att man ska se dem då och då, nu ska man även påtvingas deras närvaro i form av ett julkort. Jag menar...de flesta är inte ens söta, de ligger bara i någon julig utstyrsel och ser menlösa ut *ryser*. Bara för att detta förekommer så har jag gjort detsamma med mina hundar,alltså skickat julkort med dem som motiv. Dock utan utstyrsel. Detta ska jag fortsätta att göra även om det någon gång i framtiden skulle visa sig att jag skaffar barn. Hundar är helt enkelt sötare än barn.

Dagens

  • Skriva på projektrapporten
  • Slå in julklapparna
  • Fika x antal gånger
  • Hämta paket på posten
  • Fixa med räkningarna

I min rosa Ipod

image171

Maia Hirsawa - And I found this boy

Bajsigt

Jag har uppenbarligen trampat i en bajshög. När jag kommer in så upptäcker jag att det stinker. Självklart får den lilla svarta onda ögat. Det var ju trots allt hon som inte gjorde alla behov när vi var ute. Jag går runt i lägenheten för att se vart hon lagt sin kabel, när jag inser att odören förföljer mig från rum till rum utan att jag finner några bevis.Till slut inser jag att det är mina stövlar som luktar. Kul. Inte. Jag har inte bara bajs på skorna, utan jag har även trampat runt med det i hela lägenheten. Suck.

När ska storhundägare lära sig att plocka upp efter sin hundar. Det är aldrig några små korvar som ligger kvar. Och ändå är de vi småhundsägare som folk tittar snett på när våran hund gör nummer två. Ibland har jag lust att kläcka ur mig en kommentar liknade denna: Ja, kärring******* jag ska plocka upp efter min hund, som du ser har jag en bajspåse i handen!

Svinigt är vad det är.

Dom sista drömmarna

Susanne tog en återvändsgränd
Det visste hon nog för länge sen
Så mycket piller, så lite sömn
Så lite ork, så mycket dröm

Dagens

  • Skriva på projektrapporten
  • Gå på staden med min moder
  • Fixa sista julklapparna

I min rosa Ipod

image171

Lisa Ekdahl - Ljudlöst och salt

We have tried the nastiest words we could find....

They say what doesn't kill you makes you stronger, but should it be about how to survive?

Olyckssyster goes page

Min syster var på besök hos mig söndag till tisdag. Och i vanlig ordning när min syster är på besök så fixar hon och trixar med mitt hår. Den här gången slutade det med att jag blev page och ännu mera brunett. Tiderna är sanneligen på väg att förändras! Det är bra att ha en syster som klipper till en då och då. Här kommer bilder. Nöjd nu Mikka?Någon sorts sidbild...

image209


Dryg som tusan...
image211


På hemmaplan

Så var man tillbaka i käraste Norrland. Det är precis som jag lämnade det. Eftersom att jag kom i går kväll har jag ännu inte hunnit med träffa någon annan från lokalbefolkningen än min mor. Men när jag väl träffar söta kusin S kommer jag nog att vara uppdaterat på vem som gjort vem, och vilka av dessa små "snedsteg" som resulterat i en graviditet. Vad ska man säga, jag kan inte annat än älska stället. Jag känner aldrig att jag åstadkommit så mycket som när jag kommer hem.

I min rosa Ipod

image171

Mando diao - Mr. Moon


Om att packa

Jag hatar (ja, jag vet, hata är ett starkt ord) att packa. Det blir liksom aldrig rätt. Jag packar om x antal gånger innan jag blir nöjd. Och när jag väl har anlänt till min slutdestination kommer jag ihåg allt som jag glömde att packa ned.

Sedan när det kommer till att resa är jag ett nervvrak ända till den stund då jag sitter på flyget. Jag borde nog ta några av de där drogerna som jag ger hunden. Tyvärr som somnar man ju pladask av dessa så det kanske inte är så bra det heller. Tar jag dem en timme innan avgång finns ju risken att jag inte ens tar mig till boardingen. Skulle ju vara lite dumt att missa sin flygning.

Nu är det en timme kvar tills vi lämnar staden och riktar kosan mot Arlanda och kära Norrland. Ska bli så skönt att komma hem till mor och bli ompysslad. Nu är bara frågan: har jag packat allt, behöver jag ta med mig min pochette, klarar jag mig utan de där halsbanden? Jag vet att ni kan se problematiken i det hela.

I min rosa Ipod

image171

Oh Laura - Release me

I min rosa Ipod

image171

Lisa Ekdahl - Främmande fågel

Jag är förstaklass

Igår insåg jag att jag är förstaklass. Efter en lång dag på Stockholmsmässan satte jag mig på tåget. I djurkupén sittet tre snorungar, som påstår att det är upptaget. Märkligt tycker jag eftersom att det finns tre platser kvar. Konversationen följer enligt nedan:

-Det är upptaget
- Jaså, vilka sitter här då? undrar jag då tre platser uppenbart är tomma
 -Våra vänner, de kommer.
-Ni är medvetna om att det är djurkupé?
-Ja, de har hund.
-Men ingen av er har det så då får minst en av er flytta på sig.
-Men du kan sitta någon annanstans.
-Nej. Jag HAR hund.
- Då får de (vännerna) sitta någon annanstans...

Jag sätter mig ned med en suck och slår på min rosa Ipod...

Behöver jag nämna att det inte fanns några vänner. Att jag trött som få fick lyssna till diverse "så mycket drack jag" historier, sex, runkningar och Gud vet vad. Av erfarenhet så är det killar som talar mest som gjort minst. Och dessa bredde säkert på ordentligt bara för att jag satt där. De är andraklass. Jag är förstaklass. That's it!

I M's rosa Ipod

image171

"Some mexican music"

Who's that girl

Good girls are pretty, like all the time. I'm just pretty some of the time...

Om exjobb

Idag har jag haft exjobbsmöte med min handledare. Det känns riktigt bra! Jag får flexa med min tid och planera det mesta själv! Livsmedelsverket here I come!

I min rosa Ipod

image171

Robyn - Who's that girl

Karriärsbyte

Har du det som krävs? Det har tydligen jag. Dags att sadla om och bli officer?

Jag väntar på två Staffar

Nu tror ni säkerligen att jag lessnat på mina små accesoarhundar och uppgraderat mig till en lite coolare ras. Det vill säga rasen som i folkmun kallas för Staffen. Fel. Fel. Fel.

Jag väntar på att dessa ska göra mig sällskap:

image207


De importeras direkt från staterna och som ni kan se förekommer de i två varianter. Man skulle kunna säga att den ena är ond och den andra är god. Eller att den ena är bättre anpassad än den andra. Det beror nog på hur man väljer att se på saken.

I min rosa Ipod

image171

Gwen Stefani - Wind it up


Finns det hjärterum så finns det stjärterum

Det har min vän D visat mig idag. Nobelföreläsningarna var bra och det var fullt som tusan i Svedbergsalen. D var vänlig nog att låta mig trängas med honom på en plats. Ytterliggare en anledning till att gilla killen!

Smithies var underbar, han skulle kunna få bli min farfar. Mer karismatisk man får man nog leta efter. Vetenskapsmän är inte gråa. Jag är inte grå. Science is cool!

Och vet ni, det ryktas om att Sir Martin Evans snart kommer till "min" avdelning. Jag vet att ni är avundsjuka!

I min rosa Ipod

image171

Sheryl Crow - Hard to make a stand

Data

Sådär, då har man sammanställt en hel del data. Imorgon ska jag bygga haplotyper. Det ni!

Lång dag

Jag hade planerat att vara hemma vid tvåtiden. Man skulle kunna säga att den planen gick i stöpet. Damn you MegaBACE!

I min rosa Ipod

image171

Elvis - Suspicious minds

Nobeldagen

Idag är det Nobeldagen. Det är stort, kanske det största. I varje fall i akademiska kretsar. På torsdag blir det nobel lectures. Jag ska gå på medicinpristagarnas, det är så intressant! Jag kanske tar på mig något urringat och hoppas på en autograf på boobsen ;). Eller så gör jag som min vän D, nöjer mig med att ta med kameran och hoppas på ett par pics. Lite tråkigare, men det vore ju dumt att förstöra sin akademiska karriär innan den ens har hunnit börja.

Nu ska jag dock byta ämne och visa upp prinsessornas kreationer. Madeleine tar priset med sin underbara vinröda klänning. Viktoria har valt att följa den så kallade "fading" trenden. Snyggt jobbat tjejer! Petra Nordlunds klänning vill jag inte tala om, eller för den delen visa *ryser*.


image204


image205


Prinsessor och fysikpristagare arm i arm...Bilder: DN

I min rosa Ipod

image171

Robyn - Don't stop the music

Köpstopp

Jag funderar allvarligt på att införa ett köpstopp från början av Januari månad fram till Parisresan. Det tåls dock att sätta upp vissa regler så att man vet hur man ska förhålla sig till olika situationer som kommer att uppkomma. Dessa regler måste i sin tur vara framtagna efter stora konsiderationer (finns det ett sådant svenskt ord?). Detta betyder att jag ska spendera resten av December månad åt att arbeta fram dessa regler. Wish me luck!

I min rosa Ipod

image171

Heather Nova - Gloomy Sunday

Om Facebook

Jag har en vän, vi kan kalla honom Daniel. Daniel har Facebook och för ett tag sedan när vi tog en fika kom detta ämne på tal. Daniel sa att helt plötsligt var det jättemånga som ville ha honom som vän på Facebook. Daniel undrade över detta fenomen, då han inte själv kunde minnas att han hade särskilt många vänner från sin skoltid. Jag gav det självklara svaret "That's because you're hot now". Daniel skrattade generat och man kunde se skymten av rosiga kinder på hans anlete. Detta är bara en av anledningarna till att jag gillar Daniel, att han blir generad över sådana där småsaker.

Inland Empire

Jag såg Inland Empire igår. Se den du med och låt dig bli förvirrad. Till viss del förstod jag den, men liksom Lynch andra filmer finns det vissa delar man aldrig förstår sig på. Mannen upphör aldrig att förvåna mig.


image203


I min rosa Ipod

image171

Sahara Hotnights - Drive dead slow


Vraket

Säg, minns du hur det är jag brukar vara. Minns du hur stabil jag var igår. Nu är jag på väg att lösas upp till ingenting. För dagen har varit prövande och svår. Kanske onödigt svår

Dagen började bra, med fredagskaka och allt. Sedan hamnade jag efter när jag förberedde plattor för genotypningen. Dels för att jag sprang fram och tillbaka mellan labbbänken och kylrummet. Dels för att det bara fanns en multipipett tillgänglig. Det blev en kort lunch ( om man ens ska kalla det lunch), och när jag sedan skulle bege mig till seminariet hade jag punktering på cykeln. Cykeln som jag sedan släpade hem, vars slang snurrade sig runt ekern. Jag lämnade ***skapet  längst vägen. Behöver jag nämna att regnet öste ner. Jag hatar Uppsalavintern. Hellre smällkallt än ösregn. Men då är jag en inbiten norrlänning med.

I min rosa Ipod

image171

Lisa Ekdahl- Vraket


Trött som få

Idag har jag slutat tidigt, och den tid jag fick över spenderade jag i ett sovande tillstånd. Jag förstår inte hur man kan bli så trött. Är det verkligen normalt att oftare vara trött än pigg. Det känns inte så. Det kanske är järn eller vitaminbrist. Jag borde nog äta de där järntabletterna som jag köpte för två månader sedan. De står i skafferiet och skäms.

Det är bara så svårt att komma ihåg och ta dem, hade ju samma problem med mina p-piller. Tror ni att det finns stavar som ger en den dagliga dosen av järn, vitaminer ,ja...whatever. Det vore bra.

I min rosa Ipod

image171

Hole- Malibu

On my wishlist

Jag gillar glögg. När kommer egentligen glöggtetran, och hur mycket lättglögg måste man dricka för att bli berusad? Kan man ta med en tetra på "jobbet" utan att någon höjer på ögonbrynen?

Nu...time for glögg. Of course.

Real Firefox is the shit!

Real Firefox is the shit. Ja se bara på denna sida.

Genetic Profiler

Idag har jag lekt med Genetic Profiler. Och vet ni, min data börjar bli sammanställd. Jag har resultat, kanske inte till den graden att det kommer att publiceras. Men fortfarande resultat. I morgon blir det PCR på några kontrollprover. Det känns bra just nu.

I min rosa Ipod

image171

Lisa Ekdahl - Där ser du själv hur högt du når

Spegel,spegel på väggen där...

...jag vet vem som vackrast i världen är.

Min spegel är ju skitig som få, varför säger ni inget!? Att det är en enda röra i  arbetsrummet är ingen hemlighet. Jag borde verkligen ta tag i det där.Men hur tusan lyckas man på ett bra sätt med ett rum som ska ha många funktioner. Det fungerar ju även som ett gästrum då vi har en extra säng där. Jag skulle helst vilja slänga ut sängen och hitta en bäddsoffa som både är praktisk och snygg. Tyvärr är nog detta att önska för mycket. Suck.

Pärlor av glas

Jag ska köpa henne pärlor
Det finns pärlor utav glas
Det är sånna jag vill skaffa
Sånna som kan gå i kras
Jag ska säga att det vackra
Är så skört, så skört som du
Sen ska jag lyfta hennes händer
och säga du ska va rädd om dig själv nu

Sushi

Tusan vad gott det var. Det blev en sen lunch, men den var sanneligen värd sin väntan. Och det bästa av allt, det blev kvar till imorgon.

I min rosa Ipod

image171

Tracy Chapman - Baby can I hold ypu

I min rosa Ipod

image171

Melanie C - Suddenly Monday

The early bird

Så här tidigt har jag inte varit uppe ur sängen  på länge. Inte ens hundarna vill kliva upp den här tiden, de ligger och myser under täcket istället. Jag är inte avundsjuk. Jag börjar så tidigt som 08:00 idag., helt galet. PCR står på schemat på förmiddagen sedan blir det seminarier för hela slanten på eftermiddagen. En lång dag med andra ord.

Adventsfika

Adventsfika hos L och H var underbart. Tack. Jag fick en stor mugg med glögg, och jag tror faktiskt att jag tog hem vinsten vad gäller den som drack mest. Det ekologiska alternativet Tindra smakade bra. Jag antar att jag måste köpa det nästa gång för att komma undan glåpord. Jag tycker att man ska köpa ekologiska/KRAV/rättvisemärkta produkter i den mån det går. Tyvärr kostar ju det lite mer, och kanske inte passar alla plånböcker. Men vill man så kan man prioritera om.

Cleaning lady

Cleaning lady låter mycket bättre än städtant. Mer förnämt på något vis.Idag har jag städat här hemma, min dammsugare är bra, men jag skulle gärna ha den nedan från Electrolux. Den skulle passa bättre tillsammas med min negligé och mina pumps.

image198

I min rosa Ipod

image171

Darlene Love- White Christmas

Den late

Dagens bestyr gick väl sisådär. Det blir städning och julpyntning imorgon. Jag tänkte även hinna med att baka lussekatter och J ska tydligen göra knäck. Konstigt att han gillar knäck, han klagar alltid på att jag köper godis som fastnar i tänderna. Jag misstänker att det blir advenstsfika hos kära L och H. Me like. Att jag dessutom får dricka både min egen och sambons glögg klagar jag inte över. Nu är det sleeping time. Imorgon åker negligén och pumpsen på. Då ska här städas i stil á la Sue-Ellen.

I min rosa Ipod

image171

Maia Hirsawa - Gothenburg

RSS 2.0