Regnet det bara faller ner

Om det är uppehåll imorgon ska jag börja gå i kyrkan. Hoppas.

I min rosa Ipod

image46

Dido - Isobel

Jamaicamannen

Idag på Max fick jag syn på en snubbe som jag väljer att kalla Jamaicamannen. Jamaicamannen hade dreads och en sådan där stor stickad mössa på huvudet. Självklart åt Jamaicamannen och hans son (?) Green meal. Vad annars? Det som fångade min uppmärksamhet var hans Bob Marley inspirerade sång om Norrlands vackra natur. Sarek nationlapark nämndes bland annat. 

Jamaicamannen såg så cool och naturlig ut i sin lediga stil att jag skämdes där jag satt med min LV väska i handen. Vad då fashion victim? Jag ska sno hans stil. Men för allas skull ska jag inte sjunga.


Visste ni förresten att om man heter Max så får man gratis mat på Max när man fyller år? Alla mina barn ska heta Max. Jag ska får gratis mat.

Farväl Ingmar

image79

The genius himself- Ingmar Bergman bland raukarna på Fårö
Foto Leif Engberg

I min rosa Ipod

image68
No Doubt - Excuse me Mr.

Bloggraggare

Vad jag blir irriterad på bloggraggare. De dyker upp överallt i form av onödiga kommentarer där man ska läsa deras blogg eller som nu på sista tiden på mitt favoritforum. Jag är säker på att man kan nå en läsarkrets utan all denna spam. Ja, spam. För det är så det kallas.  Ser jag sådana inlägg/kommentarer känner jag så stor aversion att jag aldrig vill besöka dennes blogg. Jag tycker andra ska följa i mina fotspår.

I'm back

Nu är jag tillbaka, med mig tog jag x antal myggbett. Hemma väntade ett tillrättavisande emali. Vad jag inte känner för att plugga i höst. Men det är väl dags att "ta tjuren vid hornen" så att säga.Suck.


I min rosa Ipod

image68

Janis Joplin - Piece of my heart

Mormor here I come!

Nu åker jag ut till skogen. Där finns det varken dator eller ett fungerande mobilnät. Nej, inte ens telia fungerar. Så inga ord från mig under det närmsta dagarna. See ya!

Chloë Sevigny

Chloë Sevigny, så snygg utan att egentligen vara särskilt snygg. Hur gör hon?

image78

I min rosa Ipod

image68

Suede - Beautiful ones

I min rosa Ipod

image68

The Smiths - Bigmouth stirkes again

I min rosa Ipod

image68

Kent - Blå jeans

Min dag

Idag har jag gjort följande:

image73 Tagit sommarens första dopp!
image73Fyndat ett armband på marknaden
image73Mött P, snackat skit och druckit te (dock ej på café)


En rätt bra dag faktiskt...

Kaffe addict

När jag jobbade så hade vi en kaffemaskin på jobbet. Det var gratis och man kunde välja mellan en massa olika varianter. Vanligt kaffe. Chocko kaffe. Kaffe latte. Cappuccino. Espresso. Ja, you name it! Som den snikna student jag är så bestämde jag mig för att dryga ut min lön. Genom att dricka kaffe. Jag räknade ut att med varje kopp jag drack så tjänade jag 8 svenska kronor (ja, alltså i jämförelse för vad jag skulle betala om jag tog en kopp på skolan). Det blev en del kaffe. Ni vet, gratis är gott. Nu har jag dock utvecklat ett beroende. Det är inte gratis.image72

Cappuccino...Ja tack!


I min rosa Ipod

image68

Jewel - Barcelona

I min rosa Ipod

image68

Gwen Stefani - Harajuku girlsBiljetter till Gwen Stefani

Har varit en bra dag. Jag har ätit thaimat med L. Gott!  Och vi har bokat biljetter till Gwen Stefani i oktober. Riktigt nice faktiskt. Det ser jag fram emot. Tyvärr fick vi väl inte det allra bästa sittplatserna, och står gör vi inte. Det är jobbigt för knäna och ryggen. Så här på ålderns höst bör man ju inte utsätta sin kropp för onödiga påfrestningar. Det var vi båda överens om.


image69

See you in october hun!I min rosa Ipod

image68

Lisa Ekdahl - I badet

I badet

Det finns dom som kan förstå dig
och det finns dom som inte kan
Men du ska aldrig känna oro
Ni som förstår ni har varann

Luspank

Jag har inga pengar alls. Eller jo, det har jag. 45 svenska riksdaler. Jag tror att jag måste köpa en trisslott. Och bli 25 kronor fattigare.

image67

Kicks modelsearch

Förlåt mig. Men nu kan jag inte hålla mig längre. Tror vissa på sig själv eller? Skaffa lite verkligsuppfattning är ni snälla. Jag talar givetvis inte om alla. Men ska man vara med i en modelltävling. Och som i detta fall gäller för Kicks kan man ju tänka på följande:

-Du ska vara ansiktsmodell, att vissa dig halvnaken är antagligen inte det bästa bildvalet.

-Var inte uppsminkad, jag vill gärna se vad som finns under ytan, det är ju där man börjar.

-Portfoliobilder är urtrista (och alldeles för uppstyle:ade)

Bara några tips till vilsna själar.

I min rosa Ipod

image46

Gwen Stefani feat. Akon - The sweet escape


Sofies mode

Jag tycker Sofie är rätt så söt, och gillar många av hennes tips. Jag har för mig att hon sade att långa halsband var ett big no, no i sommar. Vet inte om jag håller med. Jag tycker att det är ett big no, no när tuttarna är synliga. Sommar eller ej.

image66

Finland

Idag har jag varit i Finland. Sälvklart tog jag souvenirer med mig hem. Jag tycker att det är roligt när man får med sig saker hem som verkligen är typiska för det landet man varit i.


image65

Tjärtabletter, Koskenkorva Salmiakki, och Super Salmiakki. Gott, gott!


I min rosa Ipod

image46

Cake - Rock n roll lifestyle


Fuldjuren lever livet

Mina små fuldjur har haft två toppendagar. Igår träffade de söta Love under dagen. Och på kvällen fick Kompisen lattja med söta katten Shanti. Idag började dagen dock lite mindre bra. En dålig mage, ja man skulle nog kunna säga att det var av turistslag för stackars Kompis. Men med lite ris i magen var han snabbt på fötter igen. Eller tassar. Och dagen har fortsatt med uteliv i solen.  Det gillar både fuldjuren och deras matte.


image62

Det är viktigt med vatten varma dagar. Och populärt!
(Bild tagen av Linnea)

image63

Brottas är roligt!

image64

Amiga passar på att sola lite också...I min rosa Ipod

image2

Harry Belafonte - Jamaica farewell

Sommarplåga 3

Nästa sommarplåga är den ökända  myggan, eller Nematocera. Det finns typ flera miljoner av dem. Speciellt hos min mormor. Idag kom jag nämligen hem med minst fem bett. Eller stick om vi ska vara noga. Visste ni hur dessa små flygfän hittar oss, jo genom den koldioxid vi andas ut, de känner av det med sina antenner. Fiffig uppfinning! Annat som kan vara värt att veta om myggan är att av de 2250 myggarter som finns i Sverige är det "endast" ett 30-tal som sticks. Ganska mycket tycker jag.  Andra otrevligheter som myggan för med sig är sjukdomar orsakade av parasiter. Riktigt otrevliga djur med andra ord. Förtjänar abslolut en plats på min "sommarplågorlista". En annan som förtjänar en plats är Måns Zelmerlöw, snälla sluta spela Cara mia. Discoversionen är inte bättre.


image61

Det här är en mygga, alltså inte Måns.

Ganska grym tjej

Det är jag det. Sparkade skiten ur bioinformatiken igår. Nu är jag nästan klar. Fortsätter jag på det här sättet hinner jag nog till deadlinen med. Den nya alltså. Den gamla var 31 maj. Men det behöver ingen veta.image58
I min rosa Ipod

image46

Stevie Wonder - Happy birthday


Tobbe trollkarl

image57                                                                                                                                                                                                                        Tobbe trollkarl är så söt. Jag skulle kunna tänka mig att adoptera honom.

Inga djur skadades vid fotograferingen

image51

Det ser grymt ut, men jag kan inte låta bli att skratta


Dagens bestyr

08:30 vaknar och tar ut dogsen
09:00 startar datorn
09:01 Bioinformatik
09:30 Går och lägger mig och "vilar ett tag"
11:45 Vaknar
12:00 Äter lunch
12:20 Går ut med dogsen
13:00 Sätter mig vid datorn
14:00 Kom på varför jag satte mig vid datorn
14:20 Fikar
14:45 - natten : pluggar bioinformatik?


Jag tjurar även för att jag inte kan åka till L:s stuga. Hade varit roligt, men jag har som sagt en del att göra och en mormor som fyller år...

I min rosa Ipod

image46

The Ark - One of us is gonna die young

Lyckat pluggande

Det är ju bra när internetuppkopplingen fungerar bajs när man håller på med  bioinformatiken. Verkligen lyckat. Nu går jag och lägger mig. Blir endå utkastad på nytt inom en snar framtid. Suck.

Modebloggar = ute?

Gick in på Bloggportalen.se och upptäckte vad det är man egentligen ska skriva om om man vill ha läsare. Jag låter bilden tala för sig själv. Vem är katrin och vad har hon med övriga termer att göra ?

image50
Virvelvind

Usch, jag mår sådär. Jag har känt återkommande yrsel i två dagar nu. Jag äter fika som en tok också. Antingen har jag en bulle i ugnen eller så har jag diabetes. Kan ju rentav vara en hjärntumör. Något av följande måste det ju vara. Jag tror jag gillar det sista alternativet mest. Barn vill jag inte veta av och hur tusan klarar man sig utan godis? Nu ska jag laga mat. Kyckling med rotfrukter i lergryta till mig och mamma. Gott!


image49

Dotty Virvelvind

I - landsproblem

Jag har inte photoshop och Illustrator hos mamma. Det är jobbigt. *Gnäller*

I min rosa Ipod

image46

Natalie Imbruglia - That day


Förkylning

Ibland förstår jag mig inte på hur kroppen reagerar. Jag menar, hur intelligent är det egentligen att dra på sig en förkylning i juli månad? En annan skum reaktion är näsblod vid järnbrist. Smart att göra sig av med det lilla järn man har genom näsan? Nej, inte särskilt.

Hur som helst, förkylningar kan bekämpas på många sätt. Min mamma föredrar ett kokihop av vitlök, honung och ingefära. Inte gott ! Jag föredrar Te i mängder och D föreslog att jag skulle spetsa det med citron och honung. Nu har jag gjort det. Det smakar mycket bättre än mammas kokihop. En annan kille som kan det här med mediciner är Karlsson. Jag har receptet på hans kuckelimuckmedicin nedskriven någonstans. Tror det innehöll godis. Och alla mår väl bra efter att ha sättit i sig sådant. Det vet jag att jag gör i varje fall.


image48

I min rosa Ipod

image46

Lars Winnerbäck - Mareld


Foppatofflorna invarderar

Foppatofflorna är nog bland de fulaste man kan bära. Detta är något som norrläningar inte vet om, eller helt enkelt inte bryr sig om. Antagligen det senare. Nu när jag för en tid befinner mig hos min mor invarderas lägenheten dagligen av dessa skor. Min mamma har ett par. Och det är minst ett till par på besök om dagen. Idag har vi totalt haft 6 par här. Otroligt. Jag vet att många tycker det är sköna, och det är väl "fine" om man vill ha dem som arbetsskor. Men snälla lämna dem på jobbet (jag har hört att det är osunt för själen att ta med sig jobbet hem).

Jag tycker de är osköna, min stortå kikar ut genom ett av hålen. Det är inte avundsjukan som talar. Jag lovar.
image45

Skjut mig någon

image44

Ja, what more can I say...


I min rosa Ipod

image19

Lisa Ekdahl - Ljudlöst och salt


Rosa Converse

Min allra käraste syster har shoppat ett par rosa Converse åt mig. Love u sis! Har letat efter ett par och blev så glad när jag hittade dem på Nilson i Uppsala. Lyckan varade inte länge. När expiditen bar ut tillhörande sko upptäckte jag till mitt förtret att den sko som legat framme var jättemycket blekt. Helt sjukt att man kan sälja dem i det skicket! Igår ringde dock I och berättade att hon hittat ett par på Stadium i Norrköping. Hon är snäll.


image43
Min nya rosa dröm - Converse all star Hi Canvas

Parisare

Jag och min mor kom in på ämnet mat, vilket förde oss till rätten Parisare. Ni vet den som består av en stor falukorvsskiva i ett hamburgebröd. Nehe, ni visste inte. Hur som helst är denna maträtt ett mysterium för mig. Varför heter den parisare och vem tusan kom på idén? Detta är vad wikipedia säger om saken:

En maträtt, korv. Ätes med hamburgerbröd, bostongurka, senap och ketchup.Serveras exempelvis på Frasses.

Ett norrländskt påhitt skulle jag tro, klokare än så blir jag inte. Någon som vet Parisarens bakgrund får gärna kontakta mig. Jag törstar efter kunskap.


image42

Det är detta som alla köar för hos söta L

I min rosa Ipod

image19

Alanis Morisette - That I would be good


Stuff för ansiktet

Idag kom min söta kusin S förbi med min beställning från Oriflame. Jag fick massa stuff för en liten slant.

:: Make up remover :: Washing gel :: Daily scrub :: Mattifying cream :: Bluberry facial wash :: Blueberry lip gloss :: Cotton candy nailpolisch :: Fast n furious party animal nailpolish :: Lumnious concealer :: Eye primer :: Soul mates Barbie and Ken eye shadow ::

Allt detta för 230:-  Me like oriflame! Som ni antagligen redan räknat ut har jag :

1) Skitig hud som få
2) Trötta ögon
3) Gammalt smink som inte tvättats bort på år och dagar
4) Fnasiga läppar
5) Antagligen skit under naglarna som jag vill dölja

Nu ska det bli bättring på allt detta, och snart kan jag släppas ut för att åter igen få ett socialt liv. Det behöver jag.image39


Tack kusinen för att du gör mig redo för att synas bland folk igen


I min rosa Ipod

image19

Kendall Payne - On my bones


Sommarplåga 2image27Fortsätter med temat sommarplågor. Har redan nämnt den mytomspunna Mördarsnigeln nästa på tur är ingen annan än...ja just det Fästingen. Upptäckte igår att stackars Amiga hade råkat ut för ett angrepp av detta vedervärdiga spindeldjur. På baken hade den slagit sig till ro nöjt försett sig med blod från mitt lilla djur. Den måste ha suttit ett bra tag, följt med på tåget från Uppsala och allt. Dess liv slutade dock inte lika bra som det började - på botten av ett stearinljus. In your face fästingen, in your face!!

I min rosa Ipod

image19

Moneybrother - They're building walls around us

Hej,hej Norrland

Hej, hej sommar och hej,hej Norrland.

Sådär, då var man på plats i de norrländska skogarna. På vägen hit hinner man dock komma på en hel del saker som man glömt hemma.

1) Bikini
2) Fuldjurens försäkringsbrev
3) En massa användbara kläder

Man ska nog med andra ord inte packa i sista stund. Tur att jag har med mig den lilla svarta. Hon fungerar till allt. Det är ju dessutom accesoarer som piggar upp outfiten!


I min rosa Ipod

image19

Elvis - You were always on my mind


I min rosa Ipod

image19

Escobar - On a train

Bergdorfblondin

Äntligen har jag fått min hår gjort. Mina mörka rötter (som egentligen kanske inte är mörka) har nu fått samma blonda färg som mitt övriga hår. Dessutom har jag blivit friserad. Tack syster, du är bäst!

I min rosa Ipod

image19

No Doubt - Simple kind of life

Kolmården

Idag har vi varit på Kolmården. Delfinerna var underbara men dagens favorit var helt klart surukaterna. De var mycket mindre än vad jag föreställt mig, mer i Amigastorlek än i Kompisstorlek. De var verkligen helsköna. Jag skulle kunna tänka mig att ha en sådan hemma :)

I min rosa Ipod

image19

The Monkees - Daydream beliver

Saker man gör med sin mamma

  • Heldag på stan
  • Heldag på IKEA
  • Linnés hammarby
  • Linnéträdgården
  • Domkyrkan
  • Fikar
  • Åker till Norrköping och hälsar på den andra förlorade dottern.

Börjar känna mig lite matt, men vad gör man inte för sin mor?

I min rosa Ipod

image19

Jewel - I'm sensitive

I min rosa Ipod

image19

Lisa Ekdahl - Öppna upp ditt fönster

Mördarsniglar

Vad är en mördarsnigel egentligen? Jag tyckte att den lät farlig och kände att jag bara var tvungen att ta reda på mer om den. Detta är vad NE har att säga om saken:

spansk skogssnigel, "mördarsnigel", Ari´on lusita´nicus, art i familjen skogssniglar. Den blir 7?15 cm lång och är vanligen jämnt gråbrun eller smutsigt rödbrun. Födan utgörs främst av döda och levande växter, men även t.ex. kadaver. Arten härstammar från Pyreneiska halvön men har spritts över Europa, främst med trädgårdsväxter.

Läskigt! Om jag går och dör ska jag inte göra det i närheten av dessa...


image24

I min rosa Ipod

image19

Paula Cole - Where have all the cowboys gone?

RSS 2.0