Inspirationspärm

Besöket på stan tog inte så hårt på ekonmin, kom endast hem 142 kr fattigare. Men då bjussade mamma mig på fika, leggings och skor. Tack mamma! Dagens bästa köp är en Inspirationspärm, där ska jag sätta in sådant som finns i tidningar och som jag gillar. Typ utklipp från ELLE, Sköna hem och annat som man kommer över. Så istället för att ha en massa tidningar liggandes hemma som tar plats samlar jag det i en pärm. Bra va?!

I min rosa Ipod

image19

Lisa Ekdahl - Kan någon själ begripa

I'm free

Sådär, då var arbetsveckan avklarad. Skönt. Nu är jag ledig hela juli. Också skönt. Fast inte så bra för ekonomin. Ekonomi har dock aldrig varit min grej så det spelar väl egentligen ingen roll. Snart ska jag ned på stan och om jag känner mig själv rätt så kommer det bli ännu sämre för ekonomin. Men roligt, och det är väl huvudsaken?

I min rosa Ipod


image19

Barry McGuire - Eve of destructionKarl Lagerfeld klänning

Usch, jag har tvingats inse att jag inte kan ha den underbara coctailklänningen som Karl Lagerfeld gjorde för HM. Har jag inte vuxit i en 36:a på tre år kommer jag nog inte göra det heller. Kanske dags för ett Boobjob och lite träning för att bredda axlarna? *Suck*


image23

Ack ,så fin...

I min rosa Ipod

image19

Sahara Hotnights - Quite a feeling

I min rosa Ipod

image19

No Doubt - Sunday Morning

Kan någon själ begripa

Kan någon själ begripa
hur man vet vem som kan ta en ända hem
Vem kan man visa det förlovade landet
och sitt eget Jerusalem

Ge mig tillbaka min sömn!

Är lagom irriterad, våra grannar hade fest med hög musik fram till tvåtiden. På en måndag. Inte så trevligt när man ska kliva upp 05:30, så jag har fått sova sisådär 3,5 timme. Alldeles för lite med tanke på den fysiska ansträngningen mitt jobb medför just nu. Det är inte första gången detta händer. Och jag vet att jag borde knacka på deras dörr och säga vad jag tycker istället för att gnälla här. Men då känner man sig så bitchig, och jag är faktiskt snäll!


image22

Fuldjuren fick sova så länge de behagade, en del har det allt bra!

I min rosa Ipod

image19

Jeff Buckley -Hallelujah

Jobb, jobb och jobb

"Man ska inte klaga utan vara nöjd, att ha ett jobb är en himmelsk fröjd"

I min rosa Ipod

image19

The Shirrelles - Please Mr. Postman

I min rosa Ipod

image19

Jewel - Hands

Nattliv

Förra veckan hade jag svårt för att somna och fastnade framför ett av alla dessa spelprogram där man ska gissa ord och vinna storkovan.

Nattliv tror jag det heter. Kategorin löd : kan man vara, och man hade fått hela tre bokstäver. Nästan halva ordet, dessa var -are.

Det var en jämn kamp mellan Stefan, Virre och Lisbeth. Stefan lyckades ringa in och komma fram hela tre gånger. Dessvärre bröts samtalet den sista gången och ingen kvalificerad gissning hann göras.

Lisbeth visade framfötterna med gissningar såsom ljugare och pratare...

Ganska underhållande faktiskt...


image21
Don't miss it!


I min rosa Ipod

image19

Dionne Warwick - Raindrops keep falling on my head

"På mitt land"

Vad menar folk egentligen när det säger att de ska åka på sitt land? Eller på hans/hennes land? Eller på sitt sommarland? Äger folk länder nu för tiden? Eller är det någon slags attraktionspark a la Berts Skara sommarland? Vi hade inte sådant när jag växte upp. En stuga hade dock många.

Tips på namnsmycken

Jag har hittat underbara halsband på Namnsmycken. Själv skulle jag gärna vilja ha "halsband med berlocker", med dogsens namn såklart. Kanske lite fjantigt, men de är mina bebisar. Hade man istället en "bulle i ugnen" så tycker jag gravidsmyckena är så fina! Åh, om man bara inte hade så mycket räkningar denna månad. Tack Vattenfall (1329:-). Tack så ***** mycket!image20

I min rosa Ipod

image19

Kent - Sverige

On my wishlist

Jag har länge velat ha en laptop. Nu vill jag inte bara ha en, nu måste jag ha en. Se bara på denna. Den är "to die for" !
.image18

Älsklingarna hemma

Nu är båda mina små älsklingar hemma. Jag tror dock att Amiga har ätit ägg. Urk.

I min rosa Ipod

image2

Dido - Isobel

I min rosa Ipod

image2
Jefferson airplane -Leaving on a jetplane


Torka

Min bloggtorka beror på att jag befunnit mig ett par dagar i Dublin.  Dessa dagar har till största delen bestått av pubande, tro det eller ej inte särskilt mycket shopping. Jag och mitt resesällskap hade inte riktigt samma tankar om vad "att gå på stan" betyder.

Har längtat efter mina fuldjur en hel del under resan. Det är märkligt hur mycket man fäster sig vid dem. Kompis har kommit hem och Amiga kommer hem imorgon. Kommer att kännas bra när båda är hemma, Kompis letar henne då och då, så söt.

Nu är det promenad och glassdags!

I min rosa Ipod

image2

Lars Winnerbäck - Fröken svår

Kompisen

Kompisen varför är du konstig, varför ligger du och trycker under sängen och ser allmänt olycklig ut. Mitt lilla fuldjur, jag hoppas att det bara är för att någon tjej luktar kalas just nu. Men efter  "The chop-chop incident" i vintras är det inte meningen att du längre ska bry dig om sådant kära vän. Kanske ligger du och tänker tillbaka på svunna tider då du fortfarande visste vem du var. Nu är du förrvirrad. Förlåt.
image16


Älskade lilla fuldjur, här så ung och oförstående om sin framtid

Fröken svår

Du kanske sa nånting som ingen alls förstod
Och som du ångrade men som du ändå sa
Du kanske gick ett steg för långt för dom försoffade
Så att dom inte såg att det var bra

Du ville ändra på dig själv och på din värld
Men fick då ofrivilligt se att den var seg
Livet är en dans på rosor
Men det är en dans med svåra steg

Du ville visa att du fanns och att du levde
Och att inte allt var lika dött som dom
Du ville se alternativ i allt som inte var nåt var bra
Och att det gick att göra om

Du ville bara hjälpa till och vara snäll
Mot som som praktiskt taget ingenting förstår
Du ville bara göra gott och ändå fick du namnet Fröken svår

Och du fick höra av vänner och bekanta
Att "Nu tar vi allt, för allting här är vårt"!
Dom sa att framtiden var ljus
Nu har dom bil och mat och hus
Dom sa att ingenting var svårt
Och du fick höra att livet var en dans på rosor
Och det blev en dans som stack dig hårt

Kandidat

Jepp, nu är det officiellt, jag kan söka om min kandidatexamen. Tyvärr hörde jag några elaka rykten om att om man väljer att söka om detta examensbevis "försvinner" de "överflödiga" kurserna och man får endå läsa två år till för en master. Märkligt. Var tar kurserna vägen liksom, vem är det som sitter och trycker på dem? Eller låser dem (de onda) in all kunskap i ett dammigt arkivsystem. Jag förstår ingenting. Och då är jag endå en fil.kand nu.

I min rosa Ipod

image2

Petula Clark - Downtown

REA på Net- a-porter

Jag drömde att de hade rea på net-a-porter, och den var bra. Inte sådär fjantig som midseason sale som pågår nu. Nej, det här var en riktig rea. Ett tag hoppades jag på att sanndrömmar exsisterade. Jag hade den där bra känslan i magen som jag som liten hade när jag just drömt att en ponny var i min ägo. Mina drömmar slogs snabbt i kras och jag återkom till den bistra verkligheten. Tråkigt.

I min rosa Ipod

image2

Marit Bergman - I will always be your soldier

Tack till

Ett tack till Amiga för att hon väcker mig 05:24 och inte vill somna om. Det var bara att pallra sig ut. Tack. Verkligen.


image13

Busig, jag?


I min tyggömma

Jag hann inte längre än att gå igenom min tyggömma. Jag fastnade på ebay och åt glass med A istället. Gott!

En del tyger hade jag i alla fall, mycket är bara småstuvar. Men jag hittade två stora stycken (det multifärgade och serieteckningstyget) som jag funderar på att sy klänningar av. Jag fann två mönster som verkar användbara, måste vara något jag rotat fram hos mamma. En mer eller mindre färdigvirkad kjol hade jag tydligen också, det är bara fodret och resåren som saknas. Vad som göms i snö kommer upp i tö!

Nu gäller det bara att sätta igång, det brukar vara min svaghet. Jag är bättre på själva planerandet.


image11

Min tyggömma

image12

Användbara mönster?

Kreaktivitet

Det är fortfarande varmt. Jag är less och har fortfarande 1000 (läs 9) uppgifter kvar att göra i min distanskurs i bioinformatik. Dock klarade jag tentan och kan hålla huvudet högt även om jag struntade i en fjärdedel av uppgifterna. Skönt. Jag känner mig kreativ, tror jag ska leta i mina tyggömmor och sy ihop något, förmodligen något enkelt då jag inte känner för att rita mönster,har dessutom inga mönsterpapper. Ska nog sätta igång på stört,sådant här är mycket roligare än att vända på proteiner.

I min rosa Ipod

image2

The mamas and the papas - Make your own kind of music

Hot, hot, hot

Snälla vädergudar, jag vet att vi varit oense på sista tiden. Ni ger mig sol när jag har inlämningsuppgifter. Och ni ger mig regn när jag är ledig. Just nu skulle jag vilja få lite regn, ja eller åtminstonde mindre sol. "I've got some work that has to be done" och min axlar börjar anta en färg som jag känner mig mindre bekväm i.

image10

Snart är jag en av dem - The Crabpeoples

On my wishlist

Hur söt är inte den här scarfen från Louis Vuitton, jag vill ha! Tyvärr tillåter nog inte min ekonomi eller mitt samvete mig att punga ut med 3000:- för en scarf. Sad but true.Hade det varit en väska hade jag kunnat skylla på min svaghet. Men scarfar är inte min grej. Än.


image9

Ge mig!


I min rosa Ipod

image2

Gwen Stefani- What you waiting for?

En rättelse

Jag vill göra en rättelse angående mitt inlägg som benämdes som "Nederlag". Jag är inte alls lat. Jag var tvungen att stanna hemma för vi hade ventilationskontoll idag. Snacka om att ha otur, ventilationskontroll samma dag som en tenta!

On my wishlist

Åh ,vad jag skulle vilja ha denna underbara klänning från Sonia Rykiel. Varför finns aldrig min storlek kvar, spelar ingen roll om det är rea eller inte. De är alltid slut! *surar*image8

Apple Jumper - Sonia Rykiel


Bild Active Endeavors

Om studenten

Den här dagen, är dagen då många tar studenten. GRATTIS till er! Det är nu det är meningen att man ska växa upp och ta ansvar, jag säger igen GRATTIS! Just den dagen då man tar studenten är man så himla glad. Dagen efter är inte fullt lika glad, för nu ska man helt plötsligt bestämma sig för vad man ska göra sisådär x antal  år framåt.
Återigen GRATTIS!

Nej, jag är inte den som är negativ. Det finns faktiskt sätt som man kan fly från vuxenlivet ett tag till *tipsar*

  • Börja studera på universitet och bli en riktigt student - finns nog inget mer ovuxet folk än de som pluggar (jag talar av egen erfarnehet)
  • Börja jobba på dagis- man blir som man umgås, eller?
  • Börja hänga med festliga typer (typ sådana som har en 240 och spenderar kvällarna med att vias att de har en, hur vuxet är det egentligen ?)
  • Bo hemma, lev på päronen...inte heller vuxet

Det enda som jag anser roligt av följande alternativ är det första. Det är det enda alternativet där man får vara ovuxen men samtidigt få alla vuxna erfarnenheter, bara bra alltså! Så som min vän Mr. T brukar säga- Be cool, stay in school!

I min rosa Ipod

image2

Vitamin C - Friends forever (Graduation)
klyschigt I know!

I min rosa Ipod

image2

Maja - Dröm på posten

Med posten

Åh, kan dagen börja bättre än så här. Nya ELLE kom precis i brevlådan. Med denna fick man en påse Malaco Truly juicy (betyder det att jag inte behöver göra någon frukost?) Sedan fick jag en avi från La redoute. Underbart! Nu ska jag äta frukost på min soliga balkong och bläddra igenom min ELLE.image6

Underbar start på dagen

Nederlag

Okej, nu är det officiellt. Jag dissar tentan. Dåliga jag. Jag skyller på följande:

  • Det är alldeles för fint väder ute
  • Typ ALLA andra har sommarlov
  • Jag är lat
  • Jag har varit duktig nog på den sitsa tiden
  • Sa jag att jag var lat?


image5Bild svt

Slösa eller Spara?

Yey! Jag har fått tillbaka på skatten idag, och det riktigt kliar i fingrarna på mig. Vad ska jag spendera dem på? En väska kanske? Eller ska man spara? Nej, jag är en slösa, dessutom har jag hört någonstans att konsumtion gynnar Sveriges ekonomi. Och jag är inte den som bara tänker på mig själv. Jag drar gärna mitt strå till stacken för vårat avlånga land, och så här på nationaldagen känner jag mig extra givmild...


image4

Med en Mulberry Bayswater på armen blir man väl lika snygg som Kate Moss?

Faderlösa

Nu är fuldjuren faderlösa, ja i alla fall en vecka framåt. Sorgset. Speciellt för mig som kommer att få vakta den enas behov hela kvällen. Och då menar jag inte den mindres. Kompis tyckte nämligen att det var en strålande idé att äta en hel kotlett som han hittade ute idag. Suck. Djur, man kan inte annat än älska dem!image3

Ingen tid för otyg när man sover

I min rosa Ipod

image2
Lars Winnerbäck - Hugger i sten

Dundertabbe av Carlsberg

Vad hände med Festis Peach Passion egentligen?

Och Shio persika?

Känner att jag måste gå till botten med det här och kontakta Carlsberg redan imorgon (eller idag beroende på hur man ser på saken) och klargöra för dem vilken tabbe de har gjort...

I min rosa Ipod

image2
Lisa Ekdahl - Om jag snubblat efter vägen

I bloggträsket

Sådär...då har man fallit i bloggträsket, känns ganska bra! Nu har jag någonstans att gnälla av mig när sambon fått nog och en nära vän inte finns i närheten.

Så dags att sätta igång då...med gnället. Har en tenta på fredag. De har lovat fint väder hela veckan. Jag ska tentaplugga. Det känns bajs. Sådär då var det sagt *andas ut*
image1

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0