Mitt arma huvud

Mitt huvud är tungt, det blir vila ikväll trots att jag hellre visiterat M. Med min sedvanliga tur har grannarna fest just den här kvällen. Känns som om det kan bli en gring K som J möter när han kommer hem. Kanske kryper ned under en filt med fuldjuren och ser på Lost. Åh, hoppas det känns bättre imorgon, jag skulle behöva åka till sis i el stocolmó. Mitt hår behöver göras, jag vill ju inte se ut som en bohem i Paris, även om det just där känns rätt stylish. Well. Tid för vila.

I min rosa Ipod

image171

Dido - Isobel

Torsdagskvällar-bästa kvällarna

Äntligen torsdag och äntligen ett nytt avsnitt av Antikrundan! Det blev en myskväll framför televisionen med chips, ostbågar, popcorn och godis. Ska det vara så ska det vara! Såg dessutom efterföljande program på kunskapskanalen. Sedan slocknade jag och vakande nyss bara ör att ta ut dogsen. Nu är det sovdags. Igen. Imorgon är det fredag och jag hopas innerliget att min gel ser okej ut trots att jag hade lite av  mitt SmaI enzym. Jag har inte lust att göra en ny, jag har liksom gjort samma sak i tre veckor och känner att jag vill komma vidare nu. Håll tummarna för mi imorgon!

Go'natt!

I min rosa Ipod

image171

Lars Winnerbäck & Miss Li - Om du lämnade mig nu

I min rosa Ipod

image171

Hole - Malibu

Dagens slut

Så var dagen slut. Kvällskursen var seg, tror att jag fortfarande lider av någon slags "efter- oscarsgalan-trötthet". J har varit på skattjakt och hittat en Ipod nano. Skitkul! Nu är det dags att äta köttbullar och se Arrested development. Jätte rolig serie,lite i The Office anda. Me like.

Pitepalt

Pitepalt

Potatis
Vetemjöl
Stekt fläsk

Yummy.

Snart: ta sig in till kvällskursen. Jag är inte det minsta manad, det är bajsväder idag. Inte ens fuldjuren vil gå ut. Wish me luck!

I min rosa Ipod

image171

Sheryl Crow - Hard to make a stand

Second hand fynd

Idag har jag blivit förälskad i min nyfunna second hand affär. Idag har jag köpt två plåtburkar och en guldram. Den nedan kommer att fungera som Amigas matburk.

image240

I min rosa Ipod

image171

Suede - She's in fashion


Oscar night

Nedräkningen har börjat, godsaker är inhandlade, jag kan knappt bärga mig.

Sötaste Amiga

image239

I min rosa Ipod

image171

The Monkees - Daydream beliver

Fyndat på Myrorna

Det blev inget besök på min nyfunna second hand affär. När jag var färdig på labb var klockan tre och de hade hunnit stänga. Så jag gick på Myrorna och trösthandlade. Egentligen skulle jag bara ha två smala skärp, men jag hittade även ett blått överkast till gästrummet/datorrummet/biblioteket/whatever. Perfekt! Jag har ju fått för mig att det ska bli blåttt/turkost/silver/guld som dominernar där inne. Nu är jag en bra bit på vägen, jag tänkte handla tyger och sy nya kuddfodral så snart jag hittar något som inte kostar skjortan. Jag är inte snål, men det känns som att jag inte vill lägga ut allt för mycket nu när tiderna är på väg att förändras. Kiviljuslyktor ska jag dock lägga några slantar på. De är så söta, ska nog be C att köpa dem åt mig nästa gång det bär av till Finland.

I min rosa Ipod

image171

Robyn - Be mine!

Valpkik

Åh...kom just hem efter att ha tittat på valpar. Så små och så söta och så beroendeframkallande. Det bjöds även på kladdkaka och te. Yummy. Jag smet tidigt från jobbet vilket bestraffas med att jag borde åka in på lördag. Men det var det värt!

I min rosa Ipod

image171

Marit Bergman- This is the year

Djungelvrål

image238


Jag har varit på ICA och köpt Djungelvrål. Så himla gott, äter det snabbt, men inte så snabbt som den där gången då jag satte i mig en påse på under fem minuter och spydde upp den direkt. Jag har lärt mig av det misstaget.

Någon som vet om det finns ekorrar i djungeln? I Djungelvrålspåsarna finns de så då måste de finnas i djungeln med, right?

Jag som skulle sluta tidigt

Idag hade jag tänkt sluta tidigt. Jag klev till och med upp i tid för den sakens skull. Men med min vanliga tur så står reningstanken för EtBr och bara rinner när jag kommer tillbaka efter inkuberingstiden. Jag har inte bara fått en längre dag, jag har också idag ökat min risk att få cancer i form av miljöfaktorer. De genetiska faktorerna har jag redan, på båda sidor. Nu är det väl med andra ord bara en tidsfråga innan den slår till.

I min rosa Ipod

image171

Lisa Ekdahl - Det bästa vaccinet

L och H har talat

Det är alltså en keeper. Bra då har vi fastställt det. Nu ska jag bara bestämma mig för om jag vil bära Ziggys design. Jag gillar den men är inte hundra på att den är jag. Vissa av er har kanske börjat inse att jag har en velig sida.

Idag fick fakturan från HM, jag har tydligen pengar "till godo" så bra för då har jag ju egentligen inte brytit mitt köpstopp, redan spenderade pengar kan ju inte räknas? Fast jag fick inga nya lackleggnings så sådana måste ju införskaffas på studs. Visst får man ersätta sådant man redan haft i garderoben? Please?

I min rosa Ipod

image171

The Cranberries - Ode to my family

Humor vs fördomar-en anekdot

På sista tiden har jag tänkt mycket på en rolig sak. När vi gick på mellanstadiet hade vi liksom många andra femteklassare roliga timmen, en av dessa roliga timmar (som för övrigt till största delen bestod av att man fick ta med sig fika/godis/chips/whatever och äta på lektionstid...behöver jag säga att den avskaffades inom kort) hade vi charader.

Jag och älskade P kom på en brilliant idé. Vi gick helt enkelt in i klassrummet och gjorde den klassiska "cp rörelsen" och annat konstigt och pekade på Mongoliet på världskartan. Lite fyndigt tyckte vår lärare och smålog. Efter oss var det två killar som stod på tur. De gick ut i korridoren för att snacka ihop sig. Det tog inte lång tid innnan de kom in och upprepade vad vi precis gjort. Med undantaget att de pekade på Albaninen?!

Vår lärare var inte lika road denna gång.

I min rosa Ipod

image171

Natalie Imbruglia - Smoke


Om att söka jobb

Jag och J satt på Café Linné och tryckte i oss varsin Foccacia med parmaskinka när en tjej klampade in med en BikBok påse i ena handen och sökte jobb. Jag kunde inte låta bli att tjuvlyssna. Caféägaren / whatever frågade efter CV. Det hade hon inte. Han frågade om tidigare anställningar. Hon nämde någon. Han frågade om det var i Uppsala. Inte. Sedan fick hon skriva upp sina kontaktuppgifter på en lapp. Lappen låg kvar på samma plats när vi gick därifrån en timme senare.

Numero uno: Om du söker jobb är det lämpligt att ta med ditt CV
Numero dos: Undvika att ta det på väg hem från en shoppingrunda.
Numero tres: Be serious!

Nåja, hon försökte i alla fall söka ett jobb, det är mer än vad andra gör.

I min rosa Ipod

image171

Maia Hirsawa - Gothenburg

Nej!

Gör inte Sephora sin bubble bath och Shower gel i violdoft längre? Jag som skulle fylla på förrådet i samband med Paris. Nej, nu är jag arg!

Tid för förändring?

Idag har jag varit på IKEA och spanat på saker jag vill ha men har vett att klara mig utan. Jag vet ju trots allt inte hur mycket längre till jag bor kvar här, kanske inte är riktigt är läge att slänga ut pengar på en förändring om det senare visar sig att den inte blir långvarig.

Nu ska jag rensa avloppet i badrummet så jag kan ta mitt efterlängtade bad. Inte särskilt upplyftande, men det måste göras. Jag är inte rädd för att få lite skit under naglarna så det är väl bara att sätt igång. Om Mikka har tur får hon se glimtar av det senare. Inte skiten under naglarna, och inte min nakna kropp i badet, men ett rent badrum i pastell med Hello Kitty.

I min rosa Ipod

image171

Suede - Saturday night

Alla får i hagen?

Bussresor kan vara ganska intressanta. Idag när jag klev på bussen var det två kvinnor, de satt inte bredvid varandra, men verkade känna varandra. Den ena kvinnan hade en chipspåse med sig. Lite märkligt, men jag har sett märkligare saker. Konversationen löd:

-Åh kan man få lite mer chips?
-Ja visst...

*tugg tugg*

-Åh så sugen jag var på chips idag, kan man få lite mer?
-Ah

*tugg, tugg*

-Lite till?
-Nej nu räcker det, jag ska kliva av.
-Jaha det räcker nu?

Ena kvinnan kliver av, och bussbiljettskontrollanter kliver på. Kvinna nummer två vänder sig till den hon sitter bredvid.

-Har du två tjugor jag kan låna?
-Nej tyvärr, jag har inga pengar med mig
-Men om du hade skulle du ge mig?
-Ja, det skulle jag

Bussbiljettskontrollanten kommer fram. Kvinna nummer två skruvar på sig, och ser allmänt nervös ut. De tittar på hennes biljett.

-Är ni från polisen?
-Nej vi är inte poliser, vi är biljettkontrollanter.
-Jaha, inte poliser?
-Nej...

Vi anländer i stan. Kvinna nummer två vänder sig till den bredvid henne på nytt.

-Jag ska till stan ska jag kliva av på nästa hållplats då?
-Nej, det är här du kliver av.
-Jaha, här alltså?
-Mmm

Jisses, undrar oim det var någon som var på rymmen. Jag blir orolig när någon som uppenbarligen inte har alla får i hagen ger sig ut på stan ensammen. Jag hoppas att hon tag sig hem igen. Och beträffande chipsätandet, vem tusan har med sig chips på bussen?

I min rosa Ipod

image171

The Cardigans - I need some fine wine and you, you need to be nicer

Alla hjärtans dag

Jag tycker att alla hjärtans dag är överskattat. Jag stör mig på den hets som det verkar medföra hos vissa. Både par och "ensamna". Jag tycker att man ska uppskatta varandra varje dag i stället. Hur kliché det äm må låta Jag är en sådan som skulle bli "arg" om J kom hem med blommor, choklad whatever.

Jag fick ett mess imorse av min mor om att hon berikat min dag. Det är ju inte precis så att jag saknar pengar just nu, trots att jag medger att jag gnällt lite över min oväntade utgift. Jag var tvungen att ring och fråga varför hon gett mig pengar. Och hon skyllde på alla hjärtans dag och att min syster också fått. Jag kommer givetvis inte lämna tillbaka dem, men det kändes fortfarande onödigt.

Kakorna som fanns på jobbet var allt annat än onödiga. Alla hjärtans dag är kanske inte så dumt endå. Kakor och cash äralltid bra att ha. Men jag hatar (jag vet att det är ett starkt ord) fortfarande hysterin och all romantik som följer med den. Om J mot förmdodan får för sig att vi ska äta ute vill jag gå på MAX. Så det så!

I min rosa Ipod

image171

The Wannadies - Friends

Varför?

Varför säger folk att saker som andra har gjort själva är snyggt när det inte är det? Det finns andra sätt att uppmuntra kreativt skapande. Kanske är jag som är elak, men jag stör mig på att det "gullegullas" så mycket så fort någon gjort något eget.

Just för att klargöra något. L gör snygga kort. Det är inte något jag säger bara för att, vilket jag redan har klargjort med detta inlägg.

I min rosa Ipod

image171

The Smiths -Girlfriend in a coma

Hotellet är bokat

Nu är äntligen hotellet inför Parisresan bokad, vi har verkligen dragit ut på det. Eller J har verkligen dragit ut på det *muttrar*. Men nu är det gjort och det känns bra. Nu har jag tid att fundera över what to wear & where to shop. La vie en rose ligger på listan. Jag vill ha rosdoft, ren rosdoft, och det bör ju finnas där. Kan knappt bärga mig.

En annan lång dag

På tok för lång om ni frågar mig. Men jag har fått leka med ett 120 000 :- program. Det är det inte alla som har.

I min rosa Ipod

image171

David Bowie - Life on Mars

I min rosa Ipod

image171

Kent - Socker

The cravings continues

Har precis varit på ICA och inhandlat apelsiner som senare blivit juice och som nu skvalpar runt i min lilla mage.
Måste vara en arbetsskada.

På mitt förra jobb åt folk färdigmat, på min nuvarande arbetsplats äter alla enligt tallriksmodellen, och hör och häpna, på onsdag har vi friluftsdag. Förutom mitt enorma craving för färskpressad juice är jag numera sugen på fisk var och varannan dag. What's the deal with that? Som sagt, måste vara en arbetsskada.

Evil needs candy too

Oh yes she does...

image234


Att störa sig på folk

Åh...jag blir så arg på mig själv, på sista tiden har jag gått och stört mig på folk. Folk som jag inte ens känner. Folk som håller till på internet. Det är helt galet. Varför gör man sådant, sådan slöseri med tid och energi. Hjälp mig någon eller säg mig att ni gör samma sak.

I min rosa Ipod

image171

Robyn - Blow my mind

Vissa dagar...

Gillar man dem mindre än andra dagar. Som idag till exempel. När Amiga beslöst sig för att tugga på min Birds of Britain bok. En bok som inte bara har ett samlarvärde utan även ett affektionsvärde. Idag är den lilla svarta till salu.

image233

I min rosa Ipod

image171

TLC- Waterfalls

Vad är det för fel?

Varför har folk plastreptiler i/på sina fönster. Vad är det liksom för fel på folk? Och vad är det för fel på mig som ser in i andras fönster?

I min rosa Ipod

image171

Sahara Hotnights - Quite a feeling

Telefonförsäljare

På sista tiden har det ringt en massa telefonförsäljare hit. Jag blir så ***** less!. Jag är dessutom registread hos NIX telefon, vilket de är skyldiga att kolla upp innan de ringer. Något som jag påpekade nyss för en som ringde från ett företag som jag tog emot ett samtal från tidigare idag där jag avböjde erbjudandet, som jag också påpekade, lång mening I know know, men jag blir sådan när jag är arg, pratar utan punkt typ *andas*. De kan verkligen inte ta ett nej. Men när jag drog upp NIX så ursäktade h*n sig i varje fall. Alltid ett framsteg.

I min rosa Ipod

image171

Robyn-Konichiwa bitches

Den nya kategorin

Om jag minns rätt lovade jag en ny katagori, om ni har tur dyker den upp snart. Ni som känner mig vet att snart är allt mellan två dagar och två månader.

I min rosa Ipod

image171

Kent - Blåjeans

Lång dag

En lång dag idag, men det följs av en sovmorgon imorgon, ska in först efter lunch. Jag har ätit semlor hos A och konstaterat att  L har köpt jackan jag tänkt lägga vantarna på när köpstoppet tar slut. Good for her, bad  for me. Jag får satsa på en rosa vårjacka istället. Kanske lika bra, jag behöver ju inte en ny vinterjacka. När man nu köper saker man behöver är en annan diskussion, men det kändes lite bättre när jag såg det från den vinkeln. Du var i vilket fall som helst gorgeous i den L. Så det så!

Jag undrar om E fortfarande är tjock? Nåväl, god natt!

Lunch

Hemma en snabbis för att ta ut fuldjuren och slänga i mig lunch...eller lunch och lunch. Det som var kvar av A:s hallonpaj. Mums!

Det känns jobbigt att vara borta mycket från de små, men jag har "hittat" en dagmatte som jag känner mig trygg med, så vi ska göra upp någon sorts plan ikväll.

Well, måste nog ta ut dem nu och kila till bussen.

I min rosa Ipod

image171

Lambretta - Blow my fuses

På jobbet

Nej. Jag är inte där nu. Någon måtta får det väl vara. Men jag har börjat uppiffningen av mitt kontor. Se bara på den här bilden, lagomt nördigt.


image232

I min rosa Ipod

image171

Lars Winnerbäck - Stackars

Present

Idag, lagomt en månad efter att jag fyllt gammal fick jag en present. Det börjar bli dags för den där födelsedagsfesten nu *skäms*. Men just nu är det inte möjligt ekonomiskt. J måste få sina pengar först, då jag betalat alla räkningar denna månad finns det tyvärr inte så mycket kvar för festligheter. Men det här inlägget handlar inte om detta, utan om den underbara presenten, för att inte tala om kortet.


image231


Tack L och H, ängeln (the angel of learning) får en given plats på mitt kontor. Bredvid lådan med sprutorna.

Morning

Jag är sjukt sugen på färskpressad juice. Måste gå till ICA och inhandla det på momangen annars kommer jag att vara cranky hela dagen. Jag är sådan, speciellt i samband med tryckande huvudvärk. Noll tolerans.

I min rosa Ipod

image171

Natalie Imbruglia - That day

Utmanad

Jag har blivit utmanad av allra käraste Mikka.

Här är reglerna:

Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir utmanade ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet.Bloggaren väljer sex nya bloggare och gör en lista av deras namn.Efter att det är gjort skriver bloggaren en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Jag är en klösare. Alltså, jag klöser inte på andra, utan jag klöser på mig själv, företrädelsevis på min högra tumme. Men sommartider är det myggbetten jag går an på. Jag slutar inte förren det börjar att blöda och börjar inte igen förren det har slutat att blöda. Ganska nasty.

Jag dricker mängder av te, så mycket att man skulle kunna säga att när jag inte dricker te så sitter jag på toan och kissar ut det. Andra drycker jag gillar är glögg, Coca cola (orginal, alla annan cola smakar skit!) och kaffe. Inte så underligt kanske.

Jag är en samlare, ja nästan till den graden att det går överstyr. Jag får för mig att jag behöver saker, just nu har jag fått för mig att jag behöver guldramar och gamla plåtburkar.

När jag storstädar, drar jag fram allt jag har och lägger det på golvet, för att skapa en bättre organisation i hemmet är tanken, men det slutar alltid med att det ligger kvar i minst en vecka innan jag stuvar in det någon annanstans. Man skulle kunna säga att jag är en antistädare. Vilket kan bero på att min mamma är en städnazist. Men det är en annan historia.

Ibland är jag jätteglad, ibland är jag hur deprimerad som helst, ibland tror jag att jag är manodepressiv. Ofta är jag trött och med jämna mellanrum har jag huvudvärk. Ibland tror jag att jag har en hjärntumör. Jag är inte hypokondriker.

Det finns mycket underligt att skriva, men om jag måste välja en sista sak så får det väl bli att jag liksom Mikka gillar barnsliga saker. Ni vet sådant som är rosa och glittrigt, som My little ponys. Åh, vad jag önskar att jag kunde ta med min MLP samling hit. Tänk ett eget lite podium där drömslottet kunde stå, åh vad lycklig jag skulle vara.


Jag är utmanar de som vill känna sig utmanade :)

Barista

Kaffet på Barista är verkligen det godaste. Och deras Pecannötspaj. Gosh. Båda har intagits idag tillsammans med L, som jag så sällan ser nu för tiden, vilket är tråkigt då vi faktiskt har ganska kul tillsammans när vi ses. K har flyttat till staden, henne har jag nog inte sett på ett år, kanske inte ens på ett och ett halvt. Jag borde ringa henne, har bara varit så upptagen hela tiden. Jag är en upptagen tjej, förstår inte att jag kan ha så mycket att göra hela tiden. Dygnet är definitivt för kort för att man ska hinna med allt.

Nåväl. Jag ska nog göra lite nytta nu. Men först Gossipgirl och en mugg med glögg. Det reades ut på ICA, helt galet. Hur tusan kan man rea ut glögg liksom, det är ju hur gott som helst!

I min rosa Ipod

image171

Gwen Stefani - Wind it up

Uttråkad på jobbet?

Ta något som gör dig uppåt, eller lugn, eller vad helst du föredrar. Denna låda står på mitt skrivbord, den stod där när jag kom så jag antar att det är en del av arbetsförmånerna.


image230

I min rosa Ipod

image171

All Saints - Never ever

God Morgon

En tidig morgon. Jag har bestämt mig för att visa att även jag kan komma in innan tio till jobbet. Jag slår på stort och räknar med att anlända åtta. Jag hade samma planer i onsdags, men då valde en personbil att köra in i "min buss" och jag blev lik ********* sen! Well, inget kan stoppa mig idag!

RSS 2.0