I min rosa IpodKelis -Get along with you

Skakad

Kompis har slagit sitt huvud i bordskanten och är nu lite skakad. Han var helt groggy efteråt, men nu så här ett par timmar senare verkar han ta sig, trots bristande balans så kissade han som en karl när vi var ute. Det måste vara ett gott tecken, vilket betyder att jag börjar återfå mitt lugn igen.


Korg av pärlor

Ett av gårdagens loppisfynd, i denna lilla korg ska mina armband ligga och se vackra ut.


Uppsala

Jag är tillbaka i Uppsala, det känns bra. Jag har till och med packat upp min saker och haft besök av två bonushundar som kommer bo här en vecka. Efter resande och allt uppackande tycker jag att man är värd en pizza. Det blir således middagen idag.

I min rosa IpodSarah McLachlan - Ice cream

Packa

Dags att packa väskan, imorgon är jag åter i de södra delarna av landet.

Får man bjuda på en cigarill?

Tusan vad jag har fyndat på loppisen idag. Inga dyrgripar, det var alldeles för hett för att orka stå ut i auktionsdelen. Det jag är mest nöjd med är nog de fyra handarbetssatserna från 60-talet som jag lade vantarna på (nu ska här broderas!). och den fina cigarilllådan, med cigariller i och allt. Inte för att jag röker, men visst känns det lite fancy att han en låda med cigariller hemma i hyllan? Eftersom att fynden var många får ni dem lite utspridda framöver. Något att se fram emot helt enkelt!

I min rosa IpodNo doubt - Spiderwebs

Som en liten persika

Köpte denna godbit på Myrorna för ett tag sedan, har bara glömt bort att visa den. Gillar att det är långa ärmar på den, det gör den användbar till hösten med tjocka ribbade strumpbyxor till. Föressten har P gett mig ett nytt smeknamn- Myrtokan. Det är nog ganska passande, beskriver dels min ringa storlek och dels min svaghet för second hand. Sedan är jag ju lite tokig på andra plan med, men mer om det lämnar vi osagt.


Arbetslös

Arbetslös, har inte det ordet en negativ laddning, jag kommer att kalla mig själv ledig istället. När jag blir ledig ska jag inte sitt hemma i soffan och titta på Oprah och äta chokladpraliner. Jag ska gå alla kurser som ABF och Medborgarskolan ger. Jag ska lära mig fler språk än vad man kan räkna på händerna, jag ska bemästra silversmide och hur man navigerar ute på öppet vatten, jag ska lära mig prickskytte som jag varvar med tai chi (att finna sin inre ro ska tydligen vara viktigt idag). På helgerna så går jag i konstskola på Bror Hjorts hus och lär mig allt om Upsala Ekebys keramik genom tiderna. Inom ett år kommer jag inte bara att  kunna att titelera mig själv som en  Master of Science, utan även som en mångsysslare. Det är inte så dumt.

I min rosa IpodFrancoise Hardy - Fleur de Lune


Uppsala domkyrka

Jag fascineras verkligen av kyrkor, de får en att känna sig så liten men ändå som om man är en del av något större. Jag tycker att det är fint med andlighet.Här är några bilder från Uppsala domkyrka.

                    

Molnigt

När man inte har något annat att skriva om så skriver man om vädret. Det är molnigt idag, vilket ger mig all anledning att sitta inne och utföra lite arbete, skriva och ge mig in i kampen med MATLAB.  Är inte så peppad, men det måste göras.

I min rosa IpodHeather Nova - Gloomy Sunday

Showdog

Nu är Amiga anmäld till Nyköping och Norrköping *nöjd*

Livet

När livet känns jobbigt tittar jag bara på dessa två och det känns genast lite bättre. De betyder så otroligt mycket. Kompis och Amiga, mina bästa vänner. Ofattbart.

Auktion?

Som jag suttit med mitt examensarbete, rättat och omformulerat meningar för att sedan rätt och omformulera dem på nytt. Ikväll ska jag skicka in min nya version, som förhoppningsvis också är den sista innan min koordinator får den.

Jag kanske ska bege mig på auktion senare, jag är sugen men samtidigt känner jag att jag borde snåla lite och istället bli klar med mitt exjobb, kanske sparar mig till loppisen nästa vecka istället.  Idag är det kvalitetsauktion, så sakerna kommer ju att kosta, även om man i många fall kan komma billigt undan. Ångest över hur jag ska göra är bara förnamnet. Nu ska jag äta lunch, kyckling och rotfrukt. Gott,gott.

I min rosa IpodSarah McLachlan - Full of grace

Scarves

Scarves kan man också fynda på second hand, se bara på dessa fina. Gucci, IKC(?) Oscar de la Renta och en fin rosakorallfärgad liten sak.

             

Baddags

Hej alla, nu åker jag och badar. Exjobbet kan jag gott sitta med när solen går i moln. Jag skickar mina lyckönsknigar till alla mina favortiter som ställer i Ransäter i helgen. Hoppas ni kommer hem nöjda, med eller utan placeringar!

Jag har bestämt mig...

I samma stund som jag anländer till Uppsala tänker jag införa ett nytt köpstopp på mig själv, det ända som kommer tillåtas att inhandlas är sådant jag verkligen behöver. Jag fick antagligen mina sista kosingar från CSN igår och jag måste hålla lite i mina besparingar under tiden jag söker jobb. Jag har sett en till intressant doktorandtjänst men är rädd att min bakgrund inte riktigt räcker till. Men söka bör man kanske ändå, det finns ju inget att förlora!

I min rosa IpodHeather Nova - Talk to me

Det här var ju upplyftande...


En till...

...ja rätt gissat, en väska så klart! Denna fina lilla sak inhandlades på antikaffären igår. Den är från The Bridge och kostarde 50 riksdaler, vi skulle kunna kalla det ett kap.


Godmorgon Darlings

Godmorgon mina darlings, det är fortfarande sommar. Jag tänkte ägna dagen i solen med mitt exjobbsmanuskript, det är fortfarande en hel del att fixa med. Tyvärr. Tiden framför datorn tänkte jag spendera först framåt kvällskvisten, nu tänkte jag övertala min mor att gå på marknad med mig. Kanske hittar jag nya strumpor till en ringa penning. Jag behöver verkligen fler strumpor, strumpor som inte är rosa eller har Hello Kitty på sig vill säga. Lite vuxen måste jag väl bli nu när jag ska ge mig ut och söka jobb. Men bara lite, jag lovar!

Idag

Idag har jag träffat söta Jenny och hennes två fina hundar. Det var hemskt trevligt, och jag råkade visst lova att ställa i Sundsvall i höst. Då ska jag ta med mig fika, kändes lite dumt att inte bjuda på fika idag. Men ibland tänker jag inte så långt, jag är lite virrig av mig.

I min rosa Ipod


Jimmy Osmond - I'm Gonna Knock On Your Door

Mindre frekventa inlägg

Eftersom att mina "Dagens outfit" inlägg inte är särskilt frekventa ligger de numera under länken Dagens. Jag vill ju inte bli en sådan som känner mig tvungen att vara uppklädd var dag för mina läsare. Jag har bättre saker för mig än det.

Gardiner

Titta vilka fina gardiner jag har köpt på antikaffären. De ska göra sällskap med mina orangea saker i sovrummet. Av någon märklig anledning tycker J att mina saker gör sig bäst i ett rum som man kan stänga dörren till. Jag förstår inte varför.


Idag är det sommar

Idag är det sommar, solen gassar och jag ska således bege mig till Aldersjön. Där tänkte jag främst få lite färg, och sand mellan tårna förstås.

Jobb

Sådär, nu har jag sökt ytterliggare ett jobb. Jag känner mig duktig.

Saker som finns på vinden

Titta vad man kan hitta på vinden om man orkar leta. Två kassar med tyger och en fin röd telefon. Drömmen är ju en rosa (och svindyr) Ericofon Kobra, jag tror den var med i någon James bond film och därför är så eftertraktad. Det räcker inte att konkurrera med vanliga sakletare längre, nu ska man dessutom slåss med James Bond freaks. Nåväl denna duger så länge, dessutom får den mig lite nostalgisk, vi hade både en sådan här och en kobratelefon när jag var liten.

  

Bättre sent än aldrig...

Så här löd Amigas kritik i Sundsvall

14 months old bitch, nice compact size, good coat & colour, beautiful head, nice construction, sound movement, topline should be level more but acceptable.

Slät etta, 3:a i sin klass.

Domare : ? -Hanna du kanske kommer ihåg?

I min rosa IpodJewel - Emily


Uppiggande

Jag förstår inte många ord, men efter två deppinlägg i rad kände jag att denna kunde vara uppiggande. Den får mig dessutom att vilja lära mig franska än mer. Sedan vill jag hemskt gärna ha samma frisyr som Francoise Hardy. Väx hår väx!


MATLAB

Har påbörjat min distanskurs så här någon månad sent. Det känns träligt, jag är ju inte så matematisk och programmeringinriktad av mig.  Fast vem vet, långt där inne kanske en talang döljer sig?

Tyna bort till ingenting

Vet ni, jag har världens finaste farfar. Just därför känns det så hemskt att han dag för dag tynar bort inifrån. Jag besökte honom idag och jag tror inte att han längre känner igen mig. Alzeimers. Jag önskar att jag kunde säga att vi båda får ut något av att ses, men de sneaste gångerna har jag bara kännt ångest. Det börjar med att man går dit för sin egen skull, för att man själv ska känna att man mår bra efteråt, för jag tvivlar på att han kommer ihåg besöket så snart jag lämnat honom. Nu känns det inte bra för en själv längre, det är hemskt att se någon som alltid funnits nära tyna bort till ingenting. Han är inte den han varit förr, och det gör mig sorgsen.

Curly Sue

När det regnar ute träder mina lockar fram än mer. Nu ska jag äta köttsoppa, med älgkött...bara en sådan sak.


Den nya favoriten

Ni vet hon med det vackra studentrummet, hon har en blogg!

En tjej som vunnit min respekt

En tjej som vunnit min respekt är ingen mindre än Magdalena Graaf. Igår läste jag ut hennes självbiografi och efter att ha gjort det kan man inte känna något annat. Jag tycker den är mycket läsvärd.


Triss i dukar

Hittade tre fina dukar idag på Kupan. Två små gröna och en löpare. Se så fina de är.


I min rosa IpodEmiliana Torrini - Today has been okay

Ny favorit

Alltså...kolla in denna sida , och dettar rum. Precis i min smak!

I min rosa IpodNo Doubt - Just a girl

Tack söta La FleurAllra sötaste La Fleur gav mig en award och det tackar och bugar jag för. Alltid roligt att något jag skriver faktist är uppiggande. Ibland känns det som om jag klagar lite för mycket på saker och ting. Jag vill givetvis skicka denna award vidare till mina favoriter. Och jag ger den faktist tillbaka till La Fleur som många gånger verkar ha samma sinnestämming som mig, det är lite depp ibland men det följs alltid av pepp, hon härdar ut i en hård vardag och unnar sig saker i livet som hon är värd. Att det sedan ligger en allmän sweetness över hennes blogg gör bara att jag tycker ännu mer om henne.

 Dessa sötnosar bör även uppmärksammas.

Mikka , som inte bara har en underbar blogg utan även ibland orealistiskt nog känns som min yngre tvillingsyster. Det känns liksom naturligt att prata med henne, som om hon på något vis alltid funnits där. Sedan gillar vi båda söta saker i form av MLP och HK.

Hanusi , ger mig goda skratt och bra låttips, även om jag inte känner henne särskilt väl så känns hon som en tjej man aldrig har tråkigt med, en sådan som man skrattar bort sina bekymmer med istället för att älta dem.

Vintagedarling har inte bara en oerhört inspirerande blogg, hon verkar dessutom vara en ljuvlig människa. Hon skriver söta saker och ibland undrar man om hon går runt på små rosa moln i sina vippiga klänningar eller åker rullsktidskor ( inte inlines!) i jeansshorts med hög midja och en "polka dot blus". Kanske tuggar hon även rosa bubble gum och är en fena på att blåsa gigantiska bubblor. Hon verkar helt enkelt fin.

Den sista awarden är svår att dela ut, jag vill ju helst av allt ge alla mina favoriter en. Men den som kammar hem den är Makiato(tätt följd av Reggie and friends ),hennes blogg är fylld av färg och man blir glad av alla bilder. Lättsam inspiration helt enkelt.

I min rosa IpodDilba -Easy

Fröken Märkvärdig & Karriären

Idag köpte jag två pockets på Åhlens av Joanna Rubin Dranger. Fröken Livrädd för kärleken och Fröken Märkvärdig och Karriären. Den senare träffade mitt i prick, hade lika gärna kunnat vara mina egena tankar som den bygger på. Det är lite i samma anda som Nina Hemmingsson (som jag också älskar högt) fast inte riktigt lika brutalt. Jag tycker de båda är läsvärda om man dras åt den lite mörka och deprimerande sidan. I min rosa IpodAlanis Morrissette - Thank U


Fler tygbitar

Det här underbara tyget kom jag hem med från Veckans Allehanda. Tyger är min nya "hang up". Dessutom lagrar jag upp lite nu inför ett kommande projekt.


Årets första dopp

Ja, det är faktiskt sant, jag har precis tagit årets första dopp. I en tempererad bassäng. Jag är en sissy. Jag hoppas innerligt att vädret är här för att stanna, men jag vet inombords att så antagligen inte är fallet. En skön dag har det i varje fall varit och jag har ångest över huruvida jag ska köpa en Odd Molly klänning eller inte. Den är i storlek 1 och aningen stor, men med ett brett brunt  flätat skärp kanske? Nej, dags att spara och leva som man blivit lärd. Tråkigt, tråkigt.

I min rosa IpodABBA - The winner takes it all

På landet

På landet har man stora ägor att ta hand om, och man träffar vänner man inte sett sedan de var små.

 

Armband x 2

Jag har pysslat. Nu ska här göras fler, rosa, ceriserosa, lila, bruna och svarta. Jag kommer med andra ord att ha något att pyssla med ett par dagar.Mot landet

Nu åker jag ut till landet. Där nås jag varken med mobil (trots Telia) eller internet. Inga uppdateringar på ett par dagar, bara lugn och ro och frisk luft. Och tårta. Ses senare dalings!

I min rosa IpodABBA - S.O.S

Stackars lille Kompis

Usch en sådan hemsk matte jag var idag. Vi gick i godan ro på vår promenad fram tills tolv då vi givetis råkade gå förbi platsen där de skjuter kanonsalut för vår tronarvinge. Ingen av mina hundar var skotträdda förut nu tror jag att jag skapat en skotträdd hund. Kanonsalut låter högt. ******* högt.  Kompis ligger och trycker under sängen nu. Stackars liten.

I min rosa IpodABBA - Mama Mia

Mamma Mia!

Underbar film som bjöd på ytterligare en nostalgitripp, jag är ju bokstavligt talat uppvuxen med ABBA. Filmen fick mig även att ännu mera älska mina nyfunna 70-tals brallor. Se filmen. Nu. DO IT!Gårdagens fynd

Som rubriker lyder visar jag här gårdagens fynd från Myrorna. Ett stycke tyg, väskhandtag i trä och den finfina vasen från Bavaria.
Kickers

Jag såg precis Top ten at 10 på MTV, med Robyn. Vilken nostalgitripp! Kommer ni ihåg hur man såg ut på 90-talet? Det gör jag, man bar i princip bara sportmärkeskläder. Jag tror jag var en Kicker utan att egentligen vara det. Jag tycker Robyn är underbar, nu som då. Var ni Kickerinfluerade under 90-talet?

I min rosa IpodDuffy - Mercy

Tips

Jag är lite seg med detta tips, men ni måste se Carnivàle på SVT2 klockan 20:00 på lördagar!

Två blusar

  

Två blusar som jag köpte på Myrorna för ett tag sedan, en vit med hög krage och en med vackert blomtryck från Filippa K

Retrodag

Idag har varit en dag i retroanda. Dagen började med ett besök på underbara Retrocafét, med gott fika och små fikarum med underbar inredning. Ett återbesök eller fler kommer att göras innan jag lämnar staden.

Jag har även hunnit med att besöka Myrorna där jag fyndade både tyg, väskhandtag och en fin vas från Bavaria. Myrorna på Storheden i Luleå är verkligen en guldgruva för en tygintresserad. Tyvärr kände jag mig lite snål idag för att inhandla allt jag egentligen ville ha, vilket kan bero på att det mest troligt blir ett auktionsbesök imorgon. Har jag sagt hur mycket jag älskar Norrland. Mycket.

I min rosa IpodAmy Winehouse - Me and Mr. Jones


70-tals brallor i pastell

Hittade dessa hemma i en påse, tillsammans med två andra i samma modell. De är alla underbara, men trot eller ej små även på mig. Jag hoppas innerligt att det är något som går att sy till för jag vill hemskt gärna ta med dem hem. Förutom mina 70-tals brallor har jag inte så otippat omatchande rosa strumpor från HM (jag måste verkligen lära mig att köpa neutrala färger på mina strumpor) och en grå farfarströja från Soft Grey.


Klåda inifrån

Usch, jag känner hur det riktigt kliar inom mig. En sådan där hemsk klåda som kommer när jag blir för sysslolös eller inte orkar ta tag i de (tråkiga) sysslor som jag bör göra.  En kopp kaffe väntar, kanske får den mig att må bättre, kanske får den mig att bli ännu stirrigare. Tiden får utvisa detta.

I min rosa IpodDuffy - Warwick Avenue

Som en ny människa

Efter ansiktsmask och ett långt avslappnade bad känner jag mig nu som en ny människa. Jag tror det blir en tidig kväll, är så trött utan anledning att vara det, är väl bara en sådan dag gissar jag. Imorgon ska jag ta tag i klädrensningen på nytt och kanske sy till mina gubbiga 70-tals byxor. De har hängt för ensamt  för länge nu.

I min rosa IpodLisa Ekdahl - L'aurore

SandalernaSandalerna som det slutligen blev. Jättesköna att gå i!


Fina tyger

Två fina tyger införskaffade på Myrorna i Norrköping. Det gröna med vita kaniner på får mitt hjärta att slå ett slag extra.


I min rosa IpodTracy Chapman - Talking 'Bout A Revolution

En doktorsväska

Här är väskan jag köpte på Röda Korset för ett tag sedan, vi får se om den får stanna eller hitta en ny lycklig ägare.


Ingen doktorandplats so far...

Det blev ingen doktorandplats för mig. Ännu. Egentligen gör det inte så mycket, jag var inte hundra på att jag ville ha den i alla fall. Jag får leta efter sådant jag är hundra på att jag vill ha istället. Jag gråter inte blod så att säga.

I min rosa IpodFrançoise Hardy - L'amitie


Varför...

...sjunger man Singstar med vidöppen balkongdörr, och plågar andra med sina karokeversioner? Jag upprepar, varför?


Återvinning is the shit!

Hej alla underbara, titta vad man kan hitta för 50 kronor. En sticktidning från 1952 med underbara mönster, varför har jag aldrig lärt mig sticka för? Jag tror att jag lämnar kopior till min mor som en liten "hint". Fina tyger, en lackportmonnä och en väskram.
PF och en chihuahua

Oj, har ni sett vad jag hittade idag, en Paul Frank tischa som inkluderar en söt liten chihuahua.Tröjan är en medium, men jag tycker att det fungerar att inte ha den übertight. Det fanns bara större storlekar kvar, och jag kunde ju inte lämna kvar den där. Vi är ju gjorda för varandra! Fast jag saknar mitt blonda hår och en hund i färgen creme. Om någon har en över är ni mer än välkommen att kontakta mig.


I min rosa IpodKendall Payne - Closer to myself


Hemma hos mor

Nu är jag hemma hos mor min. Det är stillsamt, här kan jag vila upp mig och samla nya krafter. Tågresan gick bra, vi såg på serier hela vägen. Jag kan rekommendera er att se serien Extras, den är himla rolig! Förutom att jag sovit alldeles för lite så har jag hunnit med att träffa likasinnade människor och djuren har haft en underbar lekstund med nya och gamla vänner. Imorgon ska jag se vad rean här har att erbjuda, kan hända att jag även råkar gå in på en och annan loppis/second hand/antik affär.

I min rosa IpodMama Cass - Dream a little dream of me

Att resa

Varför ska det vara så svårt att packa för? Jag har för många kläder som jag tycker om och vill ha med mig. Det blev förresten tåg. Drygt. Men flygbiljetterna var slut, eller det fanns biljetter på onsdag. Det kändes bara så långt fram, och vi har redan ätit ur kylen. Får se hur resan upp går, jag är fortfarande förkyld så jag kommer att sitta där och slurpa hostmedicin och dra in nezeril i näsan, lite som en pundare. Jag kanske borde undvika att duscha och bära rena kläder, gå in i rollen helt så att säga.

This old heart of mine

Tammi Terrell, en sådan underbar röst. Förskräckligt att den skulle slockna så snabbt. Lyssna på This old heart of mine, den är bra. Här är hon. Söt som få.


I min rosa IpodOh Laura - Release me

Som pollenallergi

Min influensa har övergått till något som kan jämföras med min pollenallergi. Jag antar att det är ett gott tecken?

I min rosa IpodJewel - The cold song

Sjukblogg

 Vädret är underbart ute men jag huttrar så fort jag sticker ut näsan. Jag är sjuk. Det är inte roligt.

I min rosa IpodThe Beatles - Let it be


Ett steg närmare...

...eller ett steg längre bort från en anställning. Intervjun gick snabbt, nästan lite för snabbt för att det ska kännas bra. Jag var dock inte nervös, jag är sällan det inför sådant här. Men jag var dock förkyld till tusen, tror jag har feber faktiskt och kände mig aningen nonchalant när jag hade min halstablett i munnen medan vi pratade. Nåväl, nu är det gjort och jag kan kurera mig själv, det är bara att vänta och se nu. Skulle ju nästan vara lite bra för att vara sant om jag kirrade det första gången.

Någon där uppe...

Någon där uppe måste spela mig ett spratt. Ett spratt jag inte finner särskilt roande. Ett spratt soim involverar att jag förlorar min röst dagen innan min anställningsintervju. Ikväll blir det mors specialite - kanel och ingefärste. Alla husmorskurer är dock välkommna, jag gör / äter nästan vad som helst för att bekämpa detta!

I min rosa IpodHeather Nova - Papercup

Utmanad

Jag har blivit utmanad av söta La Fleur. Reglerna är följande: Svara på frågorna om dig själv. I slutet av inlägget ger du den vidare till 5 andra bloggare. Och sedan skriver du en kommentar i deras bloggar att de har en utmaning att hämta.

1. Vad gjorde jag för 10 år sedan?
Jag hade precis gått ut åttan och det var sista sommaren jag hade ett riktigt lov. Jag tror att jag var allmänt arg på livet. Det var en sådan period, då jag inte riktigt visste var jag hade mig själv eller vilka som var mina vänner, mina riktiga vänner.

2. Vilka 5 saker finns på att-göra-listan idag? 
Förbereda mig inför en intervju imorgon genom att läsa artiklar, skriva på mitt examensarbete, handla, tvätta, ligga på balkongen och sola. Lite ledig måste man ju få vara, det är ju trots allt juli nu.

3. Godis jag gillar? 
Djungelvrål är en given favorit, och sådana där hårda violgodisar med salt pulver inuti.

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär? 
Köpa ett slott och en drös småhundar som kunde vakta det!

5. Städer/orter jag bott i? 
Boden och Uppsala

Jag utmanar Mikka, Linnea, Jenny, Reggie and friends och Makiato!

RSS 2.0