04:30

Det går framåt med Kompisen. Jag fick sova en hel halvtimme längre i natt än igår. Jag är trött och dricker grönt te. Det är allt jag har att säga om denna dag.

Torsdag

En dålig dag som avslutades med att en bil blötte ned hela mig efter att jag hämtat ut Kompis recept. Om bilens förare av någon händelse skulle läsa detta vill jag bara meddela att jag kommer att bajsa i din brevlåda.

VAB

Idag blev det vab-hemma med sjuk hund. Känns väl inte som en lysande start på ett nytt jobb, men jag får väl flexa av det eftersom. Kompis har tid hos veterinären först 14:40, så visst hade jag kunnat jobba förmiddag, men vem vill lämna en pipande hund ensam under sängen ? J hade tyvärr redovisning nu på förmiddagen, ibland går saker och ting helt enkelt inte att lösa, detta är en sådan gång. Ibland är det mindre trevligt med hundägande.

Onsdag

Idag har jag sett ut så här. Igår kväll fick jag det glädjande beskedet att glöggen åter har kommit i matvaruaffärernas sortiment. Festen kan börja.

I min rosa IpodThe Mamas and the Papas - California dreamin'


Om hundar och chilifrukter

Igår lagade vi chili con carne, på amerikanskt vis med riktiga köttbitar och chipotle. Ett tag undrade vi om Amiga fått i sig lite av fallfrukten. Man skulle kunna säga att vi fick svaret under natten.

Måndag

Idag såg jag ut så här på jobbet, eller nej. Det gjorde jag inte.På jobbet ser jag ut som en mattant. Vit rock, vitt hårnät och vita träskor. Men utanför labbet såg jag i alla fall ut så här, minus accesoarhunden. Rosa jeans P&Y. Svart tröja HM. Rosa linne HM. Rosa skärp HM. Ponnyhalsband, Steven Shein.


Fyra tankar just nu

  • Kommer jag hitta biljetter som tar mig hem till jul?
  • Har Amiga lyckats få i sig delar av en chilifrukt?
  • Har jag räknat fel i mitt chi-test i exjobbet?
  • Är maten klar snart?

Mardrömsexemplar

Har du likt mig fobi för spindlar? Klicka inte här!

So we danced, we forgot what was real and what was in our minds


Tankar om FN dagen

Idag är det FN dagen. En viktig dag tycker säkerligen många. Jag och andra sidan har bara dåliga minnen av denna dag. Det hela bottnar sig från tiden då jag gick i första klassoch hur min skola valda att uppmärksamma denna dag. Det var en vanlig skoldag. Fram till lunch, då fick alla elever plocka en lapp, en lapp som motsvarade vilket land man skulle tillhöra och därmed vilken mat man skulle äta. Jag fick Etiopien, och maten bestod av tre matskedar ris och några ynka morotsslantar. När jag frågade mattanterna om mer mat fick jag till svar att "det fanns inget mer". Våra grannar USA satt och gottade i sig hamburgare och fick glass till efterrätt. Orättvist.

Visst lyckades min skola visa att det fanns orättvisor i världen, men är man sju år har man lite svårt att greppa det. Speciellt när alla barn äter i samma matsal, får olika mat och olika mycket mat. Jag tror faktiskt att de fick kritik för detta, det var nog inte så populärt att skicka barn till fritids på tom mage. Jag är inte bitter.

Hundvakt

Att det ska vara så svårt att hitta en hundvakt, just nu har jag en preliminär lösning. Men den håller bara i ca en månad. Jag tror det blir så mycket värre när man har småhundar, speciellt när de är relativt eftertraktade.Usch. Jag får magsår. God natt.

Mina bebisar

Att jag spenderar så mycket mindre tid med mina små skär verkligen i hjärtat. Mina vänner. Mina Bebisar.
Lägenhetsspotting

Vi har nyss varit och tittat på en lägenhet. Den var fin, och vi kommer antagligen inte få den. Men man kan ju alltid hoppas ett tag till. Jobbet går förresten finemang!

Det är sällsamt vackert

Här kommer hösten igen. Det är kallt som i stenhus. Det doftar av regn.


Söndag

Dagen har spenderats med långa promenader tillsammans med hundar och människor som jag tycker om. Nu är jag hemskt trött. Men glad, för jag har en påse naturgodis och tugga i mig. Torkade jordgubbar och cantaloupe melon är ruskigt gott, nästan som riktigt godis. Idag ryktas det om att min sambo ska göra palt. Jag hoppas innerligt att detta rykte är sant.

Hej

Hej. Jag heter Amiga. Är jag inte hemskt liten och hemskt söt?


Fredag

Idag var min första och sista arbetsdag denna vecka. Jobbet känns mer än bra. Jag såg ut så här:


Torsdag

Hej Darlings. Idag har jag sett finalen av Project runway. Legat i soffan och mysit med hundarna. Somnat i soffan framför debatt i Agenda. Nu tänkte jag ta ett långt bad med sephoras violdoftande bubble bath. Hoppas ni haft en lika skön dag som mig. Puss.

Gårdagens

Igår hoppade jag från stolar och övade på slag och sparkar. Jag såg ut ungefär såhär. Svart tröja La Redoute. Svarta Strumpbyxor, HM. Ceriserosa och lila pärlhalsband, HM. Klänning, Vintage.


Lurad

URSÄKTA mig, men var har min broccoli tagit vägen?!

Monmartre

Jag har inte så mycket att skriva om så ni får en bild på min baksida i Monmartre. Nu när jag skaffat ett jobb, känns Paris lite närmare igen.


Sign sealed delivered

...I'm yours!

Idag har jag skrivit på alla papper. Och vet ni, lönen är bättre än väntat. Inte överdrivet bra, men jag får mer kosing än min mor. Vilket egentligen är ganska tragiskt med tanke på hur länge hon har jobbat. Dagisfröknar måste ha den sämsta löneutvecklingen ever.

Signed all job papers today...

Måndag

Idag har mina gäster åkt, och jag är ett Hello Kitty paraply rikare som tack för hjälpen. En bra present, både estetiskt tilltalande och funktionell.

Jag kan även berätta att jag inom loppet av en vecka både har klippt mig och skaffat ett jobb. Det är en rätt bra prestation!

Second handlat

För ett tag sedan råkade jag gå förbi Myrorna. Jag råkade även komma hem med denna.Den är gjord i skinn och lite ledsen på insidan, men ack så fin. Drömmen är ju fortfarande the real deal från Chanel, men just nu passar denna bättre med min ekonomiska situation. Jag tycker förresten att det är mycket bättre att satsa på en billigare variant med kvalitet än betala dyrt för en replica som kostar mer än vad den egentligen är värd . Men då är jag en sådan som har hemskt svårt för kopior också.

I found this nice bag at the second hand shop Myrorna.

Naturfotograf

Jag skulle ha blivit naturfotograf. Jag ser djur hela tiden när jag är ute på promenader. Idag såg jag en mink, eller en mård. De är ju ganska lika. Mitt ute i bostadsområdet sprang den omkring. Den var förföljd av en arg skata. Det enda som egentligen talar emot att jag sadlar om är nog det faktum att jag aldrig har med mig kameran, och dåliga minnen från tidigare försök.

Hundhår

En av nackdelarna med att ha hund är att hundhåret fastnar överallt. Som här till exempel, i ett par skor. Otroligt.
Dog hair everywhere...

Gäster


Amigas syster

B

N-M...henne tänker jag behålla!

Min favorit A

Ny tid

Ny tid för intervju på måndag. Nu är det vinna eller försvinna som gäller. Jag tror på det första.

Dagens

Så här såg jag ut när jag intervjuades idag. Rosa mössa från HM. Grön scarf med rosor, mammas gamla. Svart skinnjackekavajsak, vintage. The Bridge väska, vintage. Svarta byxor, Vero moda. Lång kofta, La Redoute. Mönstrad blus, Filippa K. Arbestintervjuskor, Perrti Palmroth

Fredag

Det gick bra. Riktigt bra. Konsultföretaget skulle skriva min cv och skicka den vidare till det aktuella företaget redan idag. Om cirka en vecka får jag besked. Bra avslut på min "arbetsvecka",

Intervju

Imorgon ska jag på intervju för ett av jobben jag sökte igår. Snabba puckar.

Raindrops keep falling on my head

Idag regnar det ute. Vi stannar inne.Vad gör ni?
Jobbsök

Sådär...två till jobbansökningar gjorda. Nu är det bara att vänta. Igen.

Lite stuff

Nu finns lite stuff ute på min bloppis. Hojta till om ni vill ha något ;)

Onsdag

Jag sitter och fixar med mitt exjobb. Det har tyvärr stått lite still med detta på senste tiden. Det går bra, men jag gräms lite åt att mina dolda filmreferat inte går igenom granskningen. Får se om jag lyckas trycka in något trots allt. Hoppas det.

Just working with my degerre project. Again.

I min rosa IpodJewel - I'm sensitive

Hund säljes

Hej, jag har en hund till salu.

Han äter sig tjock, gnäller om uppmärksamhet och lystrar inte till namnet Kompis. Han är rätt dryg också. Billig vid snabb affär.

P.S Glömde skriva att han även äter bajs D.SToday my dog Kompis is for sale.

I heard there was a secret chord


...that David played and it pleased the lord
but you don't really care for music, do you?Hej

Idag har jag köpt en rosa mössa och varit på promenad med min syster och mina två hundar. Det såg ut så här.


Allra käraste systerToday I bought myself a pink cap and took a walk in the forest with my sister and my two dogs.Söndag

Idag kommer min allra käraste syster hit. Hon ska bland annat klippa till mig. Nästa vecka tänkte jag ta tag i mig själv. Förhoppningsvis skaffar jag även ett jobb.

Mareld


Aldrig nöjd...

...jag blir aldrig nöjd. Så känns det just nu. Visst kan jag känna att jag har presterat, men jag tycker alltid att jag borde gjort det bättre. Som nu, jag har nästan min master of science klar men ändå får jag för mig att jag kanske borde läst något annat. Läkare. Jag slåss med mig själv ständigt, det kanske inte syns på utsidan men inombords blöder jag.  Det är sådana här dagar jag börjar teckna/måla saker som aldrig blir färdiga.


vad som gör en flicka glad

...eller åtminstonde lite gladare är när hon hittar ett par finfina tantskor från Pertti Palmroth för ynka sjuttiofem riksdaler.
Today I found this great lady like shoes at second hand, quite a catch!

Torsdag

Idag är jag ledsen. Jag bara vaknade sådan. Kanske kommer något mer uppiggande senare under dagen, men för stunden drar jag mig tillbaka.

Önskan om en röst som bär sig

Jag önskar verkligen att jag kunde sjunga. Kanske dags att gå med i Caroline af Ugglas alla kan sjunga kör. Jag gillar henne, men jag tror inte riktigt på konceptet att alla kan sjunga. Jag tror jag skulle vara den enda som inte kunde sjunga. Eller jo...jag kan sjunga, Singstar sjunga. När jag har bubbel i magen. Inte annars.

Vad betyder mitt namn

En lista snodd av Mikka:)

A. gillar att dricka/festa
B. alla vill ha dig
C. riktigt barnslig
D. gillar att dansa loss
E. oh, jättebra kyssare
F. bra personligen och utseende
G. skiter i vad andra tkr
H. sådär kyssare
I. helt underbar i sängen
J. alla avgudar dig
K. vild och galen
L. alla älskar dig
M. kanske inte så jättesmart
N. du kan behålla hemligheter
O. as sexiig grr
P. populär bland alla
Q. ful
R. helt GALEN
S. lätt att bli kär i
T. omtänksam och bryr sig
U. kungen på att bara ta de lugnt
V. bästa kyssaren som finns
W. tänker sig inte för lr något sjuk i huvudet
X. jättebra i skolan/jobbet
Y. bästa pojkvän/flickvän man kan begära
Z. alltid redo

K- vild och galen
A- gillar att dricka/festa
R- helt GALEN
O- as sexiig grr
L- alla älskar dig
I- helt underbar i sängen
N- du kan behålla hemligheter


Ja ******, definitivt något att skriva i CV:n

Onsdag

Idag skulle jag vilja klä mig som Wednesday Adams. Var hittar man en sådan klänning, bland kostymerna på Buttricks? Nåväl, jag har inte riktigt tid att fundera över det just nu. Jag har ju en date med Affe alldeles strax, better get ready. Christina Ricci är för övrigt snygg som få. Hade jag varit gay hade jag nog varit det i henne.Today I would like to dress up as Wednesday Adams. Love her dress!

I min rosa IpodHole - Violet

RSS 2.0