You want a part of me?

...well I'm not selling cheap.

I bristen på annat att göra klädde mig och lyssnade på Hole. Svarta stuprör med dragkedjor från HM. Svart linne med spetskant från HM. Svart cardigan från Åhlens för att tona ned min svarta stil fick ett pärlhalsband åka på.Måndag

Ungefär allt jag skulle göra idag vara att åka in till posten och posta grejjer. Nu visar det sig att det regnar ute. Jag har således inga planer för dagen. Vad gör ni?

Uppdaterat: Det är tydligen tisdag idag. Det enda positiva jag kan utläsa ur detta misstag är att jag nu kan se Gossip Girl.

Arkiv X

Äntligen har jag sett Arkiv X fimen med käraste M. Den var bra.Över förväntan till och med. Nörden har talat. Sov Gott Darlings.

Höstpromenad
En kreativ lady har en tävling...

...och eftersom att jag diggar henne är jag inte sen att haka på den :) Hos Lady Thirty kan du också vara med och tävla om din alldeles egna illustration.Om du inte är en tävlingsmänniska kan du gott besöka henne bara för att titta på allt det fina hon komponerar ihop. Bilden nedan är bara ett axplock av hennes verk.


Lunch

Det här är min lunch idag.
This is what I had for lunch today

Punshtoppar

J fick för sig att baka, han är därmed inte ont anande på ICA och köper ingredienser till punshtoppar. Han i godan ro och plockar korgen full av blockchocklad, mandelmassa och annat som dessa små praliner kräver, fullt omedveten om att jag kommer att trycka i mig samtliga av dessa punshtoppar när jag sitter hemma om dagarna och tittar på Oprah. Poor guy.

Söndag

Vem* har sagt att söndagen är till för vila? Jag har spenderat den i underbart väder med underbara människor. Och underbara hundar förstås, här ser ni hur jag försöker lära dem att dansa twister. Eller något.
*Svaret på frågan är såklart allas vår Herre.Today I have teached small dogs how to do the twister

Lördag

Inte så mycket att säga om dagen. Vi har lördagsfikat, köpt italienska delikatesser och ett par chinos till J. Det blev tyvärr ingen vintagemässa för mig, vilket är lite ledsamt, men med tanke på alla goda recensioner jag hört hoppas jag såklart på att den blir en tradition. Jag vill verkligen ha ett jobb, allt går så långsamt framåt just nu. Idag har märkbart många löv fallit till marken. Bara för den saken skull bjuder jag på en höstbild med en dryg hund.


Dålig med maten

Amiga, mitt lilla otyg äter dåligt just nu. Jag tror att det beror på att hon börjar närma sig den där perioden igen. När det inträffar åker tikskyddet på, och...ja, ni kan ju se vad hon tycker om detta. Om blickar kunde döda.
This is Amiga in her fancy pants. You can see how much she loves them.


Ett päron till farsan

Nej, ett päron till mig såklart! Närmare bestämt ett Marc Jacobs päron i klockformat. Jag har ingen klocka, men skulle verkligen behöva en!

Varför?

Jag vill komma i tid till mina arbetsintervjuer, att vara punktlig är tydligen ett steg i rätt riktning, och just denna punktliglighet kommer att ge mig det där jobbet som gör mig lyckligast!

 Ni kan också tävla om denna godbit hos Ebba 

Kvällskonversation

Jag - Ska du köpa en HCT Touch diamond nu?
J - Ja, jag funderar på det
Jag - Vad kostar de?
J - De är inte så billiga
Jag - Du kanske ska vänta till du får exjobbspengarna (alltså nästa månad)
J - Men för dem ska jag köpa en ny TV
Jag -  Du kanske inte behöver köpa allt på en gång?
J - Nej, det är därför jag ska köpa en HCT nu

suck...

Nemas problemas

J ringde och sa att jag hade en rik kille, och beträffande huvudvärken var det nog bara min kaffeabstinens som talade. Efter en stor kopp kaffe och två äppelkakor är den som bortblåst. Nemas problemas med andra ord.

Another faceless dayIdag har jag huvudvärk. Huvudvärk av det hemskaste slaget. Jag vet inte om det beror på att räkningar ska betalas och att J inte fått sin lön utbetald. Eller om jag bara har vanlig huvudvärk, sådan där huvudvärk som bara kommer. Nåväl, det löser sig, antar jag.

Today I have headache, maybe because bills need to be payed and no salary has been seen so far. I guess we'll be alright, somehow.

I min rosa IpodNatalie Merchant - Life is sweet

Färdigfikad

Nu är jag färdigfikad, och jag har sökt ett jobb. Nu skulle jag bara behöva klippa mig.

Fika och utvärdering

Idag ska jag fika och ha utvärdering med min handledare för exjobbet. Jag ska inte äta på hela dagen. Jag ska ladda för fika,ta på mig expanderbara byxor. Fika som aldrig förr, hade tänkt mig att fika för 20.000, det är ju trots allt det som Universitetet ger dem för att jag varit där. Något måste man ju få tillbaka. Att vara rik på kunskap är överskattat.

Today I will have fika and evaluation of my degree project.

Sometimes...


God morgon

God morgon Darlings!

Idag ska jag bråka med MATLAB och känna ångest över att jag är så långsam med att få alla saker klara. Ångesten kommer jag dränka med kaffe, äppelkaka och Gossip Girl. Vad ska ni göra?

Today I will do my MATLAB exercises, and feel bad about taking so long time to finish everything that needs to be done. However, my sorrows will be drowned with Gossip Girl apple cake and coffé.

Handbag AmnestyRenee has a competition where you can win a handbag from Anya Hindmarch, this in order to promote Cancer research UK, a cooperation between Handbag.com. Lots of celebrities has been asked to donate a bag in order to collect money for this very important cause. You can a donate a bag yourself, here at Handbag Amnesty. If youd don't have a bag to donate, why not buy one, at least it's for a good cause!

I min rosa IpodAmanda Jenssen - For the sun

Idag blev dagen mindre grå

Nej, jag har inte fått ett jobb. Ne,j jag har inte några intervjuer. Nej, jag har inte vunnit på triss. Jag är lika luspank och arbetslös som jag var igår. Men...jag tror jag hittat tillbaka till en gammal favoritbloggerska. Crazy pill. Mer än så säger jag inte, jag är ju den hemlightsfulla typen.

Uppdaterat: Hon går numera under namnet Spiderchick :)

Bra låt, bra film


Fem saker

Mikka har utmanat mig...here we go!

5 saker i min frys:
Mammas äppelkakor
Blåbär (sjävplockat)
Kantareller
Älgstek
Kycklingfiléer

5 saker i min garderob:
kläder
skor
väskor
skärp/bälten
hundmat (försluten, kanske även bör nämnas att min garderob är snarare en klädkammare)

5 saker i min bil:
Pass, jag har ju inte ens ett körkort *skäms*

5 saker i min handväska:
iPod
Börsch
Kalender
Mobiltelefon
Nycklar

5 personer jag utmanar:
Jag är dålig på att utmana folk, men eftersom att jag vet att Linnéa (linneas place)kommer att göra den är det väl lika bra att skriva med henne, annars så är jag mesig och säger att det är helt frivilligt att ta sig an utmaningen!

Titta vad jag hittat

Har hon inte en underbar lya så säg. Se och avundas. Det gör jag.

Oh, how I love this girl's sense of style

Rosa armband

Jag har numera även ett rosa armband. Jag tror att Amiga vill ha ett likadant, fast som halsband.
Just another bracelet made, this time in my favourite colour - pink

Lilja 4-ever

Jag mådde lite dåligt tidigare ikväll, efter att ha sett Lilja 4-ever mår jag nu ännu sämre. Inget smart drag.


I felt sad this evening, to see Lilja 4 -ever was not a good move...now I feel even more sad.

Koftan och ullsockar på

Idag har jag lördagsfikat. Jag såg ut så här. Cashmerekofta från La Redoute, oversizetröja från Marc by Marc Jacobs, strumpbyxor och ullsockar. Igår såg jag svanarna lämna staden. Det är höst nu.
Today I had Saturday fika. I kind of looked like this...Once upon a time..

...I made two bags.

Busy day

Idag har jag varit på Kungliga vetenskapsakademin på symposiet EMBL – a jump start to an international career in molecular biology. Det var mycket intressant, men efttersom att jag är sjukt trött just nu berättar jag mer om det i morgon.

I min rosa IpodMando Diao - Mr. Moon

Lite tradera stuff

Jag har lagt upp lite stuff på tradera nu. Sådant jag inte använder längre. Kika gärna in här och se om det är något ni gillar. Lägger nog upp min Gucci väska imorgon då jag fixat bättre bilder.

17:00

Det slår aldrig fel...i samma stund som klockan slår fem sätter sig Kompis demonstrativt ned på sin rumpa och börjar gnälla vid min fotända. Vad vill han. Att maten ska läggas i blöt förstås. Om jag inte vill lyssna på oljudet han för är det bara att lyda. Hans ord (läs gnäll) är min lag. Jag tycker nog bättre om honom när han för sig som på bilden nedan. GosKompis.
Every day around five pm my dog wants his dinner, this he tells me by making awful sounds.

Ge barnen en chans

Som ni kanske redan uppmärksammat har vattenfall startat ett sammarbete med World Child Foundation. Detta sammarbete är inte annat än bra. Det enda som NI behöver göra är att blogga om detta och länka till www.uppdragbarn.se så ger vattenfall 20 kr till barnen. Lätt som en plätt. Vad väntar ni på?

Grattis!

Grattis på födelsedagen till min allra käraste syster!

Roman Dirge

Den här killen gillar jag.

Visit Roman Dirge. Do it!

I min rosa IpodBeth Orton - I wish I never saw the sunshine

Lovisa Burfitt

Lovisa Burfitt hyllas i modeblogg efter modeblogg. Med all rätt, hon är en duktig illustratör. Men jag tyckte bättre om henne på den gamla goda tiden. När man läste Darling och fick ha henne för sig själv. Ni vet hur det är, vissa saker vill man inte dela med sig av. Man vill inte att de ska bli mainstream, Lovisa är en sådan. Jag saknar förresten tidningen Darling, man lärde känna många talangfulla människor genom den tidningen, som Marit Bergman. Tusan en sådan skribent hon var. Nu har hon en plats i min rosa Ipod istället. Det är inte fy skam heller.


Uppdatering

Jag hittade en sådan ful bild på mig själv att jag var tvungen att ha den som profilbild. Jag tycker det ser ut som om jag är en sådan som är i ansiktet på folk. Påträngande och jävlig. Jag kan lugna er alla med att detta är rätt omöjligt med mina 160 cm över havet, plus att jag är en ganska lugn och beskedlig typ.

I updated my profile with a ugly picture of me.

I min rosa IpodAimee Mann - I've had it

Sushi

Det blir sushi idag, inte tillagat av mig trots att jag börjar ta mitt "hemmafruarbete" på allvar nu. J hämtar upp maten på Yukikos as we speak. Avundas.

Today I will have sushi for dinner...

Bea Szenfeldt

Bea är en annan tjej jag gillar. Alltid mycket snyggt i hennes kollektioner, en flirt mellan gammalt och nytt och mycket fantasifullt. Kommer ni ihåg när hon var med i det där programmet på tv3. Vad hette det egentligen? Älskade hennes skaparkraft på en gång! Jag tycker att bilderna från hennes senaste kollektion beskriver hennes känsla för kläder klockent.


Avbockat

Nu kan jag bocka av min redovsning på slv också, känns skönt. Jag börjar känna mig klar med den här delen nu och vill med en lite vemod ta mig an nya saker. Söka jobb och annat trevligt. Men först är det dags för lite verklighetsflykt i form av fika och Gossip Girl.


After a very scientific day it's time to flee the reality with fika and Gossip Girl

Crime time

Jag vet inte vad ni gör nu, men jag ska i varje fall se säsongsstarten av Mord i sinnet.

I min rosa IpodAni DiFranco - You had time

Engla

Engla är en tjej som imponerar mig. Hon är småbarnsförälder, går hemma mest hela dagarna och lyckas trots detta klä sig skapligt varje dag! När jag går hemma hela dagarna gör jag det BH lös och risig i håret i en gammal tröja från Försvaret. Men det är jag det.

Ida+Monki

Lady Thirty gav mig ett Ida Sjöstedt tips som jag gärna delar med mig av. Ida Sjöstedt for Monki Dessa föll jag pladask för...More lovely pieces from Ida Sjöstedt. These two are from a collaboration with Monki.

Kultur och andlighet

Kulturnatten är mysig, mellan dans och torgpromenader smet vi in i domkyrkan och andades in lite andlighet. Jag gillar kyrkan. Fast det har jag sagt tidigare.

This evening I visited the church, so peaceful and nice...

Ida Sjöstedt

Jag tycker om Ida Sjöstedt. Hon gör så mycket snyggt, jag gillade jackan/kappan nedan, fast jag skulle klara mig utan pälskragen. Pälstrenden har jag väldigt svårt för i största allmänhet.Och den här var inte så dum heller...

Just some clothing from swedish designer Ida Sjöstedt. I like the coat, but I would prefer it without the fur collar...

Kulturnatten

Idag/kväll/natt är det kulturnatten. Vi får se om vi tar oss in och kikar på något. Lite variation i vardagen skulle sanneligen behövas, frågan är bara om orken finns.
There is a lot of cultural happenings taking place down in the city today.  If I have the strenght I will check it out.

I min rosa IpodAimee Mann - One


Ljuset i tunneln

Jag börjar se ljuset i tunneln. Nu har jag lämnat in mitt reviderade examanesarbete och förhoppningsvis är det betydligt mindre att anmärka på nu. På måndag redovisar jag det på nytt på slv. Sedan är det nog dags att lägga det på hyllan och vara nöjd över sin prestation.


My degree project is almost done now, it will feel so nice to put it aside, and feel good about the accomplishment

Idol

Ja. Jag ser på Idol och ja,jag kan inte annat än irritera mig på vissa. De där som kommer in och sjunger kasst och sedan blir upprörda när de får ett nej och slänger ur sig något i stil med "Sjung själv då om ni nu är så mycket bättre". Det är ju inte de som söker till idol. De är ju som om jag skulle gå upp till valfritt rekryteringsföretag och ifrågasätta dem som rekryterare bara för att de saknar utbildning till jobbet jag söker. Hur tänker man?

Just me getting a bit annoyed on people auditioning for Swedish Idol. Why audition if you obviously can't carry a tone?

I min rosa IpodAmanda Jenssen - Amarula tree

Lenore

Det här är Lenore. I sin hand har hon sin katt, sin döda katt.This is Lenore, hug her, or she shall destroy you...

Väckelsemöte

Nu är jag hemkommen från arbetsförmedlingens väckelsemöte. Där har jag lärt mig att använda deras hemsida och att det inte är någon idé att ta ett deltisdjobb eller en timanställning. Gör man det sjunker a-kasse ersättningens dagar från 300 till 75. Jag trodde det var bra att jobba, tänk så fel man kan ha. En ordvits är väl på sin plats.

-Hur tänker vår "nya" regering?....
....blått
en dag i taget.


I've been at one of these work seminars today. I learned how to use Internet when looking for jobs and that there is no use to taka a part time job according to our new government.

I min rosa IpodAnna Ternheim - Shoreline

Sparlåga

Jag är inte riktigt mig själv just nu, jag går på sparlåga. Året om gått har varit hemskt jobbigt, på många sätt. Nu är jag "i tveksamhetens tid, i frågornas land." Om bloggen känns lite grå och tråkig, beror det på att jag känner mig själv på samma sätt. Jag borde ta tag i min självdestruktivitet och skapa något, som konstnärerna.


At the time being I do not feel like myself, something that will be reflected in my blog. The past year has been hard on my bones, and I need to get myself together. Maybe I should take some of  my self destructive thoughts and turn them in to art.

I min rosa IpodEva Cassidy - Fields of gold

Utmanad

Jag har blivit utmanad av allra käraste Mikka!

1. Vilken mat äter du ofta? Jag är bra på att variera mig, tror inte något åtekommer oftare än något annat. Jag tycker dock om att äta sallad, kyckling, fetaost och proscoutti tillhör salladsfavoriterna.

2. När du är på kalas, är du den personen som sitter eller hjälper du till att duka ut? Det beror på hur hemma jag känner mig hos personen ifråga. Ibland, ibland inte.

3. Var sitter du helst när du bloggar? I arbetsrummet (ganska vuxet! )eller framför tv:n (ganska ovuxet!)

4. Köper du ofta triss? Nej, men plötsligt händer det.

5. Vilket land eller stad har varit din bästa semester? Jag älskar Spanien av många skäl.

6. Vilken tv-kanal tittar du mest på? Fyran och SVT, varför har jag kabeltv?

Den som känner att de vill göra utmaningen är fria att ta sig an den!

Högbo

Ja, vad kan nman säga om Högbo. Amiga vägrade helt på bordet, verkligen blåvägrade med bettet. Vilket ledde till en 2:a, helt berättigat men verkligen synd då domaren verkade gilla henens helhet. Han bad till och med om ursäkt för att han skickade ut oss och så hur fin hon var. Jag vet inte om en sådan tvåa ska kännas jobbigare att få än en "vanlig" tvåa. Så här löd kritiken:

Excellent proportions, nice head , excellent expression, Body and legs correct developed and constructed, Movements enough parallell. The caharacter should be better.

Kv2

Domare: Zhuk Anatoli

Nästa utställning blir nog först stora stockholm (förlåt Jenny), främst på grund av att hon behöver träna mer bord, mogna. Jag tror hon är i en tveksamhetsperiod nu, för de som känner Amiga vet att hon är en social hund. Just nu gör jag oss båda en otjänst genom att anmäla till utställningar som ligger nära i tid. Sedan har jag inte ekonomin till att anmäla eller åka någonstans just nu. Utställningar är dyra.Just some critics from yesterdays dog show, unfortunately Amiga did'nt show herself well event thou the judge liked her. Table training is needed.

Saker på T

Trött. Tråkig. Tragik. Trassel. Tillkännagivande. Tystnad.Taggtråd. Tistel.
I min rosa IpodMelissa Horn - Hanna

Lite skog i en skål

När jag var ute och gick med mina små otyg tog jag med mig lite skog hem. Skog i form av fallna ekollon. De ligger och myser i min teakskål och gör mig på bättre humör.Today I took a small part of the forest with me home...

Hemlängtan

Idag längtar jag hem till mitt älskade Norrland. Hem till lugnet och bristen på stress och förväntningar. Hem till skogar där blad har börjat falla och marken är våt. Hem till frisk luft och båtfärder på sjöar. Där inget annat än att vara har en betydelse. Jag vill ta på mig stövlarna, packa min ryggsäck med varm choklad och mackor och bara försvinna ut i skogen, ut i naturen.


Today I just want to go back "home"


I min rosa IpodMelissa Horn - Som jag hade dig förut

Anna Maria Horner

Nämen...titta vad jag hittade. Fint, eller hur. Erkänn att syglädjen inom er väcks till liv! Anna Maria Horner har underbara tyger, och det rikitg spritter i mina fingrar. Jag. Vill. Ha. Dessutom bjuder hon på enkla tips och snart väntas även en bok. Jag. Vill. Ha.Oh, I rellay adore Anna Maria Horner. Visit her here.

Låt mig vara

Helt plötsligt utan att jag riktigt kan sätta fingret på varför så känner jag mig så ledsen. Jag kan liksom sitta och titta på tv för att senare sitta och gråta. Låt mig vara!
I'm sad. For a reason that I can't pinpoint. Let me be.

Godmorgon

Jösses vad länge jag sov idag. Det var inte riktigt meningen. Dagen kommer att spenderas med att revidera mitt exjobb och förhoppningsvis avslutas med ett restaurangbesök. Vad gör ni en dag som denna?

I've been sleeping way to much this morning. I will be working on my degree project today. ..I min rosa IpodDiana Ross - If we hold on together

Hemma hos mig

Så...jag lovade en inblick i sovrummet. Mitt favoritrum, varför? Det tror jag bilderna visar.
I fönstret ser ni spöken som lyser när man trycker dem på huvudet. De kommer från IKEA, barnens IKEA. Givetvis. Lampan i taket är också från IKEA.Gardinerna köpte jag i somras på en antikaffär. Mamma har virkat det fina överkastet. All heder åt mammor. En av vaserna är ett arvegods, resten har jag köpt på loppisar eller i second hand affärer. Jag ber om ursäkt för de smutsiga trasorna som hänger på tork.
Min kärlek, min orangea 60-tals plastmöbel från IKEA. Ett av mina bästa köp genom tiderna. I fåtöljen ligger två kuddar som jag inhandlade på en loppmarknad.


            


This is some pictures from our bedroom, my favorite room as the pictures might tell...

Gratis är gott

Nu har jag tagit mig i kragen och skaffat mig prenumerationer på mina favortidarlings! Jag vill ju givetvis inte vara sämre själv så jag delar med mig och ger er prenumerationer på just min blogg till er! Bloggkoll heter stället, och ja...jag känner att detta kommer revolutionera min vardag. Tänk vad mycket tid jag kommer spara på att inte klicka in mig själv tusen gånger hos mina favoriter. Tid som jag skulle kunna använda till att exempelvis söka ett jobb. Bra va!

Bara en känsla jag har

Idag känns det lite så här. På gott och ont. Jag älskar för övrigt den här filmen.This song descirbes my mood of today...

I min rosa IpodMiss Li - Let her go

Vilken dag

Herre vad jag är trött. Har lyxat tilld det med vitt vin till maten och är nu i ett harmoniskt tillstånd. Eller något i den stilen.Ska snart ta ut dogsen, och sedan ska jag faktiskt krypa till kojs. En tidig kväll i kväll.

God, I feel so tierd. I gave myself the luxury of white wine for dinner (with salmon and shrimps I may add). I will soon be walking the dogs, afterwards I will go to sleep. This night, an early night.

Träddricka

Någon annan som hälsat på Pippi Långstrump och druckit träddricka?Someone else who have visited Pippi Longstockings and had tree soda?

Yeah Baby!

Intervjun gick bra, om cirka en vecka borde jag få besked om hur bra det gick.

My interview went well, now I just have to wait and see...

RSS 2.0