Irene Suchocki

För en tid sedan beställde jag hem fyra fina fotografier tagna av Irene Suchocki. Dessa fyra är bara ett smakprov på allt fint man kan hitta i hennes etsyshop. Titta in själva och se.

Per aspera ad astra

Idag fick jag föressten veta att mitt kontrakt förlängs fram till årsskiftet. Det känns bra. Vad som känns mindre bra är att jag fick lite ångest över att jag ännu inte tagit ut min examen. Måste fixa de där resterna snarast (även om jag egentligen inte behöver, jag avskyr bara att lämna saker oklara). Senast augusti ska det vara klart, Så det så.

En annan sak, ni som har mitt hemnummer. Släng bort det. Det finns nämligen inte kvar längre.

Och en tredje sak. Jag är så himla sugen på att åka till Barcelona.

Bakåt:Framåt

Hej Darlings!

Ni missar väl inte Vintegemässan Bakåt:Framåt i helgen? Den här gången ska det till mycket innan jag själv gör det, speciellt nu när jag vann inträdesbiljetter hos Merry Go Round. Två stycken. Min syster kanske kommer, annars är någon annan mer än välkommen att följa med mig. Bara att höra av sig!
It's the little things that make the difference

Idag är det onsdag, det betyder att jag har fullt upp från morgon till kväll, vilket i sin tur betyder att jag inte riktigt har någon energi till att skriva något vettigt. Men här är i alla fall tidernas bästa reklamlåt. Om ni frågar mig alltså.


Ärtig

Den här finfina klänningen hittade jag på Myrorna för någon vecka sedan. Idag åkte den på, jag känner mig lite så där lagom  "ärtig" i den :)


Necktie

Idag har jag på mig en klänning som jag hittat på Tradera. Det känns lite fint med en slips framtill, sedan känns färgen lite somrig. Och det gillar jag.


Österbybruk

Jag har haft en underbar helg tillsammans med vänner och hundar. Tack alla!

Lilla hjärtat skötte sig utmärkt idag, inget krångel på bordet. Stod bra. Jag har kommit fram till att hon blir oerhört tillgiven om man bara lämnar bort henne en stund innan det är dags att gå in i ringen. Förhoppningsvis är inte det där CK:et lika långt borta längre, även om jag i dagsläget är oerhört nöjd med ettor.

Här är kritiken:

Härligt huvud och bra uttryck. Korrekt bett, välplacerade äron och ögon, önskar mera hals. Acceptabel rygglinje, väl ansatt svans som bärs korrekt i rörelse.Bra benstomme och tassar, önskar effektivare rörelser.

Domare Kitty Sjøng

Oplacerad, Kv  1

Whoopsy Daisy!


Ett litet tävlingstips

Hej, ni vet det där fina postrarna jag fick hem för ett tag sedan? Nu har fina Lisa som gjort dem en tävling i sin nya bloggmamma24. Vinsten är en valfri poster ur hennes lager. Kom igen nu darlings, var med och tävla om en färgklick till hemmet.

Här är et litet smakprov på typiska "Lisaposters" till er som inte övertygas av enbart ord:


Note to self

Okej. En liten påminnelse åt mig själv i mitt nästa liv. Skaffa inte en hund. Skaffa speciellt inte en hund som årligen drabbas av maginfluensa. Skaffa inte en hund som årligen drabbas av maginfluensa och väcker dig med sitt pipande hela natten. Skaffa ABSOLUT INTE en hund som endast låter dig sova två timmar om natten när den har maginfluensa.

Gröna fingrar

Titta! Jag har varit huslig och odlat. Snart är vi självförsörjande. I alla fall vad gäller körsbärstomater och physalis.

Telefonkö is the shit

I alla fall om man sitter i Norweigans telefonkö, där får man nämligen lyssna till The Beatles. Flott.

Min nya trench

Igår postade jag ett inlägg där jag svarade på en massa frågor. I en av frågorna avslöjade jag vad som var favoriten i min garderob just nu. Det var min nya vårjacka, och eftersom att jag inte visat den tänkte jag göra det nu. Här är den:

Taggad

Linnea på Reggie & friends har taggat mig, jag skrev inlägget  igårså fråga 4 stämmer ju inte riktig med dagen, men annars så är det väl ganska likt. Reglerna finner ni nedan...

The rules are:
1. answer the questions on your blog
2. take away one question you don't like and add a new one.
3. tag 8 other people

1. which perfume do you use?
-Lite av varje, jag gillar blomdofter och framför allt rosdoft så Paul Smiths Rose är en favorit. Annars gillar jag många av Kenzos parfymer.

2. song of the day?
-Moi je joue med Birgitte Bardot.

3. what are you currently reading?
-Övervintringen av Kate Moses, en berättelse om Sylvia Plaths sista tid i livet.

4. today's highlight?
-Stockholm och syster

5. what whould you really like to learn?
-Ett nytt språk

6. what was the last thing you bought?
-Godis

7. what's your favourite animal?
-Jag har två favoritdjur, mina hundar-Amiga och Kompis

8. what's your most important goal at the moment?
-Prestera i sådant jag gör

9. what do you think of the person who tagged you?
-Linnea som har Reggie & Friends verkar hur trevlig som helst!.

10. what's the colour of your eyes?
-Jag har inget svenskt ord för färgen på mina ögon, men Teal skulle jag nog säga.

11. if you could change something with yourself, what would that be?
-Jag önskar att jag inte blev så låst under perioder då jag har mycket at göra. Jag har en förmåga att inte kunna släppa saker.

12. if you could be anywhere in the world for the next hours, where would that be?
-Just nu saknar jag mitt Spanien

13. what do you find important with your friends?
-Att finnas för varandra, i bra som dåliga tider. Sammanfattningsvis-att man delar allt.

14. What are you doing this summer?
-Jobbar mycket, men är även ledig för att besöka familjen hemma i norr och spendera helger på hundutställningar lite varstans i vårt avlånga land.

15. what's your dreamjob?
-Jag tycker mycket om det jag gör, och så länga jag utvecklas i det jag gör är det nog lite av ett drömjobb. Sedan kan man ju alltid säga att jag gärna hade blivit en sådan som fick sy sin egen linje, men det känns inte så realistiskt.

16. what's your favourite piece in your wardrobe?
-Oj, just nu älskar jag min nya trench från Sonia by Sonia Rykiel. Annars tycker jag hemskt mycket om mina 60-tals klänningar.

17. do you have any favourite models?
-Nej

18. 3 things that make you smile
-Brev/paket med posten, helst sådana som jag själv inte ligger bakom.
-Fika med vänner.
-Mina fuldjur

19. what's your favourite song at the moment?
- Lisa Ekdahl - When

20. what's your favourite tv-series?
-Oj, ska jag välja en verksam blir det svårt, annars tar jag Twin Peaks och X-files, som delade favoriter, men jag skulle kunna ge er en hel lista på sådant jag gillar.

21. what are you wearing at the moment?
-Turkost velourset från Juicy Couture (perfekt för morgon promenaden)

22. what's your favourite sweets?
-Djungelvrål

23. who's your role model for style?
-Ingen särskild, jag inspireras av människor som tänkt till lite innan det går utanför sin dörr,sedan får de gärna se ut som de vill.

24. what was the last film you saw?
-Coraline

Jag kan inte komma på åtta stycken att skicka vidare till, men här är några som jag tror kan anta "utmaningen"

Mikka
Linaa
La Fleur
Lady T
Lisa
Linnea

Coraline

Hej Darlings. Jag har varit på bio och sett Coraline. Den är ruskigt bra, och jag tycker att ni se den!


Bloggkoll

Nu tar jag kontrollen över min blog. Ni vet väl att ni kan prenumenera på mina inlägg. Helt gratis och väldigt fiffigt!

Följ min blogg med bloglovin

Life is sweet


Sovrummet i fokus

Jag klickade hem kuddfodral (och PJ's) från HM. Jag vill behålla mitt orangea tema trots att jag var tvungen att ta ned höstgardinerna. Just nu är det väldigt ljust där inne så lite färgade kuddar tror jag kommer göra susen.


Min nygamla blus

Här är ett av mina senaste inköp, en blus. Jag vet att man inte ser mycket av blusen, men man ser mönstret, och det är det viktigaste.


Söndag

Usch, idag vaknade jag med huvudvärk som fick mig att ligga kvar i sängen till klockan tolv. Innan jag fått i mig lite mat och mitt "morgonte" var klockan tre. Fy tusan vilket slöseri med en ledig dag. Nu ska jag ta utt små djur på en kort promenad, sedan tänkte jag ta tag i min projekthög, eller dammsuga. Båda är ett måste nu. Senare idag tänkte jag visa en fin blus, eller egentligen mest mönstret på en fin blus, är inne i en sådan där fulperiod då jag känner mig hemsk i allt som min garderob innehåller.

Så vacker, så skör...
Ni som inte läst Blonde av Joyce Carol Oates...gör det.

Hej helg!

Idag har jag varit bra, eller bra kanske är fel ord, jag är ju alltid bra! Men bättre. Idag har jag varit bättre. Och nu är det helg, det känns verkligen underbart! Jag har hört att det kommer bli fint väder, och imorgon blir det spex, också underbart!

Les Parapluies de Cherbourg

Jag har skrivit om denne underbara film tidigare, här har ni ett smak prov. Jag tycker ni ska se hela. Faktiskt.


Det är bättre idag


Idag är känns det bättre, och jag tar av mig sorghatten,som jag för övrigt hittade för 15 riksdaler på Myrorna. Helt onödigt inköp, men en sorghatt kan väl komma till användning. Någon gång. Eller?

Farväl Olyckssyster

Nu är jag less på att vara Olyckssyster, nu vill jag vara mig själv. Den jag egentligen alltid varit. Olyckssyster kommer nog tillbaka lite då och då, som i de tidigare inläggen idag, men det är all plats jag kommer ge henne. Så det så! För övrigt kommer det nog en renovering av bloggen så småningom. Ut med det gamla och in med det nya. Eller hur man nu brukar säga.

Lyckogenerator

säg minns du hur det är jag brukar vara
minns du hur stabil jag var igår
nu är jag påväg att lösas upp till ingenting
för dagen har varit prövande och svår
kanske onödigt svårJust nu vill jag, liksom min vän D ha en sådan här.

Just nu vill jag bli kramad

Hej. Idag har varit en jobbig dag. Frustration är bara förnamnet. Regnet öser ned utanför mitt fönster och det är meningen att jag ska ta mig till kvällskursen. Med tanke på att vädret ute beskriver hur jag känner mig inne tror jag att jag struntar i det. Just nu behöver jag verkligen bli kramad. Det är tur at jag har två små varma hundar bredvid mig, vad skulle jag göra utan dem?

Second handlat

Hej Darlings!

Jag har second handlat ganska mycket den sensaste tiden, men inte riktigt haft tid att visa er vad. Prioriteringar ni vet. Jag tänkte låta er suga lite på karamellen och därmed potionera ut mina fynd i lite då och då. Jag börjar med att visa er denna stickade lilla sak (en väst, som egentligen är för bred och behöver sys in,men vad gör det). Det är ju ingen hemlighet att jag är förtjust i rosa, och kragen....ja,den är ju bara underbar.


Spotty Dotty

Hej Darlings. Idag är jag prickig.


Valborgsfirande

Jag har liksom många andra firat Valborg. Så här kan det se ut när man gör detta i Uppsala:

Musik och männsikor i Ekonomikumparken...Favoritskorna på....Allra käraste syster kom på besök...


...och Kitty lika så.


Vi åt jordgubbar...


...i en park som täcktes av så här fina blommorSedan promenerade vi en hel del.Och såg våren stå i blom.


Det var lite bilder från min Valborg, hoppas eran var lika fin!RSS 2.0