9

Jag vill se 9. Den verkar vara något för mig. Och det faktum att Tim Burton har en finger med i spelet kan ju bara båda gott. Lite ögongodis i väntan på Alice i underlandet. Preimären är nu på fredag. Här är trailern:


Adventsmys

Jag känner verkligen ingen adventsstämning. Jag har storstädat idag, men pyntandet... jag orkar bara inte med det just nu. Jag brukar alltid ta fram julpynt, sätta upp julgardiner och allt annat som hör julen till. Men i år räcker energin liksom inte till. Hundarna, de vet i varje fall hur man myser. Och vet ni, jag tror jag ska gör mitt bästa för att komma i samma stämning. Jag ska således nu värma mig en kopp glögg och sätta mig i soffan bredvid dem. Hoppas ni alla haft en finfin advent.


BioTech forum 2009

Idag har jag varit på mässa. BioTech forum 2009 i Älvsjö. Jag hade på mig en ny sak som jag hittat på Topshop.

Jag gillade mässan, dels för alla trevliga utställare och dels för att vann jag två biobiljetter. Jag fick även en massa påsar, eller goodiebags som de kallas nu för tiden. Alcogel var en populär gåva. Men en godisburk gjorde mig nog gladast, den är så nördig att jag knappt vet om jag vågar visa den.


Ett surrealistiskt slut på en surrealistisk vecka

Ibland får jag för mig att saker och ting ska sluta på samma sätt som de började, som ett slags kretslopp. Av denna anledning så avslutade jag min surrealistika vecka på bästa möjliga sätt. På Moderna muséets Dalíutställning.

 

Att jag sedan tycker hemskt mycket om Dalí som konstnär gör ju inte saken sämre. Det var en bra utställning, och som man alltid förundras man över hans konst och all bakomliggande meningar denna kan tyckas fördunkla.  Francesco Vezzolis verk föll mig även smaken-lite popkultur möter surrealism över dem. Utställningen håller på fram till den 17 januari, så har ni vägarna förbi tycker jag absolut att ni ska kika förbi!

 

 

Och köp katalogen, den är fantastisk!

 


21 December 2012

Den 21:a december 2012 så ska tydligen jordens undergång äga rum. För då avslutas mayakalendern. Min kalender är slut den 31 december det här året, inte tusan tror jag att världen går under vid årsskiftet för den sakens skull. Vad tror ni?

Klagomur

Förra inlägget var säkerligen obegripligt för många. Men, summa summarum: Vår site läggs ned och all verksamhet flyttas till Rochester N.Y. Det betyder att jag, tillsammans med cirka 50 arbetskamrater nu måste hitta något annat att sysselsätta oss med. Jag vet inte vad som är värst. Att förlora jobbet, eller att all kompetens och möjligen även den produkt vi arbetat med går förlorad. Det känns skit i varje fall. Tråkigt att söka ett nytt (obefintligt) jobb när man verkligen vill stanna kvar på sitt gamla tillsammans med sina arbetskamrater. Jag inser förstås vilken tur jag haft som fått jobba där, hur mycket jag har utvecklats och hur mycket jag har åstadkommit. Det kommer verkligen bli svårt att finna detta på en ny arbetsplats, om jag någonsin finner det.

Jag kommer vara depp ett tag. Det får man vara efter alla förluster som ägt rum den sista tiden. Men jag kommer igen. Och imorgon ska jag jobba som vanligt, och producera kick ass data. Those americans are going to get served. BIG times. The show must go on.

Without a succesful today...

...there will be no tomorrow.

Jag tyckte vi hade en framgångsrik dag. I kind of hate you right now Mr. Johnson. Och alla mina stereotypiska uppfattningar om amerikanska bolag blev i dag bekräftade. Shame on you. Shame on you.

Yes this is a complaint, report to your boss imediately.

Everyday Angels

Silversmideskursen som jag gick i  helgen resulterade i ett halsband som faktiskt blev finare än jag förväntat mig. Jag är enormt självkritisk. Visst blev en del bokstäver lite snea, men det är inget som jag tycker stör helheten. Här är några bilder.

 

Jag antar att ni kan se en tydlig inspiration från en viss Efva Attling. Jag älskar hennes smycken! Men den största inspirationen kommer faktiskt från en sångtext. Ni som är bekanta med Jewel vet precis vilken jag syftar på. Och kanske även betydelsen av uttrycket. Everyday Angels är helt enkelt tillägnat mina vänner. För vad är man egentligen utan sina vänner, sina vardags änglar? Ingenting.


Grey matters

Hej. Idag är jag kädd i samma färg som hösten-grått och mörkt. Trist som tusan men vissa dagar är bara...färglösa.

 

Klänningen är från La Redoute, och halsbandet gjorde jag helt själv i hegen på en silversmidekurs. Finns det något bättre att göra en regning helg än att sitta inne och pyssla. Jag tror inte det.


Elin Sigvardsson

Elin Sigvardsson på Katalin var lovely. Tack fröken P för det goda initiativet. Det här kan vi göra om!

Tidigt på morgonen

När man cyklar in till jobbet innan klockan slagit sju kan man träffa på en liten hjortfamilj som äter frukost bredvid cykelvägen. Fotot är inget att hurra för, men visst ser ni dem? Pappa hjort, mamma hjort och de två kidsen.


Alla är inte värda att gratuleras

Såg ni dokumentären Tonårsliv som gick på SVT? Det gjorde jag, och det skar i hjärtat. Jag kommer väl ihåg en sak som Cecilia sade- " Jag litar inte på någon, om ens egen pappa kan svika en, då kan vem som helst göra det". Och av den simpla anledningen ser inte jag någon anledning till att gratuelra min far på farsdag. Det var mycket länge sedan han slutade vara min far, och just nu känns det som om han aldrig kommer bli det igen.

En kväll med Lasse och Syster

Nu min Darlings beger jag mig till huvudstaden. Kvällen kommer att spenderas med det finaste sällskapet- Lasse och Syster. Vad gör ni idag?


No matter what

If only tears were laughter
If only night was day
If only prayers were answered
Then we would hear God say

No matter what they tell you
No matter what they do
No matter what they teach you
What we believe is true

Ett par skor

Här är ett par skor. Jag köpte dem på Myrorna för en si sådär tre veckor sedan. De är gamla fast nya. De måste ha fått in något gammalt skolager. Det fanns jättemånga storlekar, och det bästa av allt-priset. Och att de är så förbaskat sköna att gå i. Förstås.


Konsten att behålla en man?

Åh, jag hoppas verkligen inte att denna är på riktig. Ibland var det inte bättre förr i tiden.


RSS 2.0