Fyra saker jag gillar just nu


Parfym- Elizabeth Arden Sunflowers (den luktar gott.helt enkelt)
Hudvård-Lush Imperials ansiktskäm (äntligen har jag hittat rätt!)
Makeup- Helena Rubenstein Feline black Mascara (värd varenda krona)
Hårvård-Fantasia Aloe Vera Hair polisher (perfekt för vintertorrt hår)


Har ni några favoriter ni vill dela med er av?


Go green

Idag såg jag ut så här:


Den stickade tröjan köpte jag på HMs rea förra helgen. Jag gillar den. Kompis fick också vara med på ett hörn. Linslus. Han fjantar sig alltid när kameran kommer fram. Skäller, skuttar runt, och kliar sig. Älskade fuldjur.

A pause from sorrow toghether with Lula

Det har varit lite tråkigt här inne på sista tiden. De blir ju lätt så när det händer tråkiga saker. Vet ni vad jag tycker? Låt oss ta en paus från det tråkiga och bläddra i Lula.


One Life


Death on a cross, it was I that was lost

Just nu tänker jag mycket. Och jobbar mycket för att slippa tänka. Jag har fått ett datum på vårat farväl. Jag vill gärna vara där då, men det finns saker som gör att jag känner tvivel. Platsen för detta är nittio mil härifrån. Nittio mil härifrån där det bor människor jag helst inte vill träffa. Jag vet inte om jag har orken för det, och det svider i hjärtat. Det värsta är att om jag inte närvara känns det som om jag har förlorat, och de vunnit. Igen.


Good News


Äntligen fredag

Vilken vecka, trasig på insidan, och blå på utsidan efter en mindre lyckad cykeltur. Tack och lov kunde jag lämna jobbet (om än lite för sent) med goda resultat. Det är alltid något. Nu säger jag, och Amiga godnatt.

 

God natt.


Alla är värda ett hem

Jag besökta Sandras blogg. Hon skrev ett inlägg om saker som var det sorgligaste hon visste. Mitt emotionella tillstånd för närvarande resulterade i att jag började gråta. Igen. Men det är inte detta som är av vikt i detta inlägg. En sak som Sandra skrev lämnade inte mina tankar. Nämligen detta:


Kaninen vid min djuraffär med a4pappret tejpat på buren; "Stor men snäll."
Och sedan ett tillägg efter en vecka; "Bur ingår".


Jag har alltid varit en sådan som valt de utsatta individerna. Min första kanin var en vit fuchs. Hon satt i en bur tillsammans med andra kaniner som inte alls var snälla mot henne. När vi gick från djuraffären fick jag en klump i magen och en övertygelse om att hon behövde räddas samt att vi var menade för varandra. De var vi också. Hon var så mycket mer än en kanin för mig. Min andra kanin var precis den kaninen som Sandra beskriver. Den som ensam satt kvar i sin bur likt ett barn på ett barnhem som blivit för gammal för att adopteras bort. Jag kunde inte lämna henne där.

Jag önskar innerligt att en sjuårig Karolin besöker den där djuraffären och tar med sig den stora men snälla kaninen hem. För alla är värda ett hem.

En skogspromenad

 

Skogen har alltid gett mig ro. När jag mår dåligt ger skogen mig lugnet tillbaka. Efter dagens skogspromnead mådde jag lite bättre. Men allt jag läser, allt jag ser omkring mig får mig att minnas dig. Rönnbären påminner mig om din rönnbärsgelé. Vatten påminner mig om ditt sommarställe. Riktar jag blicken mot himmelen tror jag mig se din nuvarande plats.


Gloomy Sunday

Det var inte bara Stephen Gately som lämnade jordelivet igår. Det gjorde även någon som stod mig mycket nära i hjärtat. Det finns så mycket jag skulle vilja säga, men orden kommer inte ur mig nu. Kanske publicerar jag det där brevet som jag aldrig hann med att skicka, kanske behåller jag det för mig själv. Just nu tänkte jag ta med mig en Kompis och en kamera och gå ut i det dystra vädret och fånga dagen och dess känslor.

Din kamp är över nu, min har precis börjat.

That I Would be good

that I would be good even if I did nothing
that I would be good even if I got the thumbs down
that I would be good if I got and stayed sick
that I would be good even if I gained ten pounds

that I would be fine even if I went bankrupt
that I would be good if I lost my hair and my youth
that I would be great if I was no longer queen
that I would be grand if I was not all knowing

that I would be loved even when I numb myself
that I would be good even when I am overwhelmed
that I would be loved even when I was fuming
that I would be good even if I was clingy

that I would be good even if I lost sanity
that I would be good
whether with or without you

I heart Orla Kiely

Orla Kielys höstkolletion är inte heller så pjåkig.


My newfound love

Här är A-linje jackan som jag hittade på Myrorna i lördags. Me like a lot.


Puss!


Te, Lula och Coco

Så här kan man spendera en tisdagkväll.


Hur spenderar ni eran kväll?

Ögonblicksbild

Precis nu dricker jag jasminte och har hittat tillbaka till en gammal kärlek-Blythe. Jag funderar på om My Good Neighbour behöver en vän. Det tror jag. Vad tror ni?


I heart Kate Spade

Hur jag skulle kunna tänka mig att gå klädd i höst? Om jag kunde skulle jag mycket väl kunna tänka mig att enbart gå runt i Kate Spades höstkollektion. Ett litet smakprov nedan.
Ni då? Hur har ni tänkt klä er i höst?

Coat times two

Idag har jag hittat en jättefin a-linjeformad jacka på Myrorna. Jag kommer att visa er den så var inte oroliga. Sedan har jag klickat hem en vinterjacka, jag är dock lite orolig angående storleken. Den fanns inte i size 0, så jag fick ta en i size 1. Jag har provat den minsta storleken i svart i 0 och föll liksom pladask på backen för den, men jag har redan så många svarta jackor. Jag måste lära mig att variera. Eftersom att modellen är rätt tight kan det ju faktiskt vara så att det är bra att gå upp en storlek. Så man kan bylsa på sig extra inunder. Jag vet inte. Jag håller nog på att realisera mitt köp på något vis. Här är den i varje fall.


Update

Detta har hänt:

Min inneboende har hittat ett rum.
En liten hund har lämnats för att showa i Sundsvall i helgen
Jag har klickat hem lite saker från HM (de har rea nu)

Detta kommer (kanske?) att hända:

Jag tänkte klicka hem lite från Odd Molly
Jag tänkte spendera morgondagen med att second handla
Jag behöver gå på IKEA, men det vet de tusan om jag har energin
Jag vill pyssla mycket och städa lite (tyvärr tycks det av min omgivning att döma bli omvänt)

Rött. Prickigt. Virkat. Second hand.

Titta en sådan fin!

 

Jag köpte den på Tradera för en tid sedan. Ett av mina bättre köp måste jag säga. Den tycks vara hemsydd. Tänk så duktiga alla var back in the days, eller så mycket tid det hade. Själv samlar jag projekt på hög likt en hamster samlar mat i sina små kindpåsar. Är det något jag önskar mig just nu så är det just tid till allt det där som jag aldrig hinner med att göra.


RSS 2.0