Väder som viskar om vår

Idag är det plussgrader och regn i Uppsala. För ett par dagar sedan var det någon minusgrad och sol. När våren är på gång brukar sådana här väder avlösa varandra. Ett vårtecken för mig är nödvändigtvis inte att se den första tussilagon kika upp ur marken, utan det kan vara något så enkelt som små djur som lapar sol.


Lady T and flower patches

Idag har Lady T gjort min dag. När jag såg det här inlägget, svalde jag lunchen hel, satte mig på bussen, och en kvart senare provade jag jeans på Weekday. Jag har verkligen väntat på dessa. Det enda som känns lite bedrövligt är att jag känner mig lite osäker på om de passar. De känns som om de är gjorda för någon som är minst tio centimeter längre än mig men med samma vikt. De är smala. Jättesmala. Jag har gick upp tre storlekar för att få dem över vaderna. Så nu sitter jag och känner av dem lite. Här är de, för er som undrar.

Min linslus till Kompis tittar nästan jämt in i kameran. Som om han vet att han ska avbildas för alla att se.Knäppa lilla hund.


Here's Liz Leeeemon!

Har ni sett 30'Rock? Om inte, se för bövelen till att göra det! Bättre serie får man leta efter. Här får ni en teaser. En lång teaser.Och förresten. I think I'm in love with Jack Donaghy.

Karolin out.

Difinitely doomed and Do it yourself

Jag har spenderat hela dagen till att rensa garderoben. Nu ska två underkategorier skapas- Definitely doomed och DIY, en för sådant som ska fixas, en annan för sådant som ska ut ur min garderob för gott. Jag tror jag har fyra- fem IKEA påsar stående i extra rummet nu. Och jag känner mig inte helt bekväm med att ta tag i det ännu.  Många kläder är inte alls tokiga, jag har bara inte använt dem på sista tiden, eller alls.

Vad har ni haft för er idag?

1964-1965

För ett tag sedan budade jag hem två exemplar av Evas Kalender. En från 1964 och en från 1965. I dessa kan man läsa om lite allt möjligt. Vissa delar läser man med viss skräck. Jag tänkte visa er lite av vad man läste som flicka under åren 1964-1965. Både det fina, och det fula.


Vi börjar med sådant som jag tycker känns ganska fult. Sex pojkar som berättar om idealflickan. Här är några av kommentarerna:

OM UTSEENDE

"En flicka skall lägga ner mycket tid på sitt utseende"

"Endast hemskt söta flickor kan ha ett helt naket ansikte, alla andra ska använda sig av make up"

"Flickor skall alltid ha nagellack"


OM KLÄDSEL

"De ska visa figuren (om den är snygg)"

"Raka kjolar och läderkjolar är snyggt på smala flickor"


OM SÄTT

"En flicka skall vara kul och "hänga med" i vad som händer och sker i världen.Hon skall samtidigt poängtera sin kvinnlighet genom att verka tillbakadragen. Inte skriva en pojke på näsan om hon råkar kunna något tekniskt bättre än han"

 

Sedan finns det en hel del instruktioner på övningar som man kan utföra för att "bli vackrare", så som att lära sig gå, stå fotogensikt och sitta vackert. Kanske inte jättemärkvärdigt, mer en spegling av vad vi dag ser i form av enkla träningsövningar inför Beach 2010.

 

 

Och allehanda tips på hur man gör piffiga frisyrer. Inget konstigt med det, skönhet har ju alltid tagit mycket plats i damtidningar.


 

Back in the days var vi nog mer händiga än vad vi generellt är idag. Det finns jättemånga fina mönster och pysseltips, och det är något jag saknar i dagens tidningar. Idag råder det mer konsumtion än DIY.

 


Allt var inte bättre förr, och yta är verkligen inte ett nytt påfund, bara vårat sätt att avgöra vad som är vackert ändras. Det finns ju en hel del "vintagebloggar" idag, eller som de mindre pålästa väljer att kalla dem- Husmorsbloggar. UnderbaraClara är en av dem som ständigt tycks utsättas för påhopp om att vilja tillbaka till en tid där kvinnans roll endast var ämnad för hemmet. Men vet ni, bara för att man råkar bo i Norrland och gillar att lägga in sin egen gurka, baka sina egna kakor och ägna sig åt handarbete behöver man inte vara bakåtsträvande. Det kan ju vara så enkelt att man gillar just detta, och tar vara på de bra delarna från förr och tar avstånd från de sämre.

Eller vad tror ni?

Ett till inlägg om Sonia

Ni är säkert apless på allt snack om Sonia, framförallt om Sonia för HM. Men eftersom att jag tycker så himla mycket om henne så kan jag ju inte låta bli att visa er vad jag har klickat hem så här på morgonkvisten. Jag kan knappt förstå att jag lyckades komma in på sidan, men Sonia kanske inte är så populär bland kidsen idag. De kanske håller sig till svart och vitt, vad vet jag. Jag tycker om det allra mesta ur HM kollektionen, men dessa plagg tycker jag om lite extra.


En rosa kavaj-den är rosa, en färg som passar väldigt bra när man i utställningssammanhang visar en liten svart hund. Vet ni hur svårt det är att klä sig rätt för att framhäva en svart hund? Ungefär lika svårt som att fota en svart hund. Jag kommer använda den till vardags med.


 

Två jumpers- de är randiga, har rosetter och känns lite 50-tal. Behöver jag säga mer?Klassisk Sonia randig tröja, jag trivs så bra med min kofta så en randig tröja kändes som ett givet val.


Och en scarf, jag gillar ränder, okej.


Och en docka, för att jag inte riktigt lämnat barnasinnet ännu. Om jag ska vara helt ärlig var det dockan jag ville ha allra mest. Hon kommer sitta fint tillsammans med Hello Kitty, monchichis, Lenore och alla andra barnsligheter som jag har i min hylla. 

Vad tycker ni om kollektionen?, har ni köat idag?, eller har ni också haft turen att sitta hemma och klicka hem det ni vill ha?


Och förresten,från och med nu får jag inte köpa mer kläder innan jag rensat ur och gjort mig av med sådana jag inte använder längre. Skriver jag det här kanske det även händer i verkligheten.

När jag blir stor ska jag ha ett biblotek

Ett litet privat biblotek skulle inte vara så tokigt, kanske inrett likt Carolina Rediviva men gärna med så höga hyllor att det krävs en sådan där rullstege. Jag tycker även om när det är byggt cirkulärt. Lite som Stockholms stadbibliotek.

Hur som helst, det jag vill komma till är att det är Bokrea-tider som stundar. Och böcker ligger mig varmt om hjärtat, även om jag den sista tiden mesta har ägnat mig åt att läsa serier. Senaste beställning var en påfyllning av Joanna Rubin Dranger i form av små pockets. Den här gången tänkte jag satsa på att fylla bokhyllan med mera av Joyce Carol Oates, och kurslitteratur (Projektledning) som jag tyvärr antar inte innefattas av rean.


Bokus kan man bläddra sig igenom sidor av reaböcker, så många att man tappar fokus. Har ni någon bok som ni tycker att man bara måste läsa? Kanske en gammal klassiker som man missat i tron att den dammig? Alla tips är välkomna!

Februari

Vet ni. Jag känner mig ovanligt grå och trist just nu. Har så mycket fint att visa er, men jag känner mig ful i allt. Jag går mest runt i mina mjukisbyxor och snörvlar,hostar och nyser. Det är inget jag gärna delar i bild. Men vad jag gärna delar är min Spotify playlist-Februari.

Nedan finns lite youtube klipp, de är av varierande kvalitet, men de finns till ert förfogande i alla fall.

The Concretes-Back for good
Beth Orton-Sweetest decline
Jewel-You were meant for me
Duffy-Warwick avenue
Lisa Ekdahl-One life
Anna Ternheim-Shoreline
Sarah McLachlan-I will remember you
Emiliana Torrini- Today has been okay
Maia Hirsawa- The worrying kind
Aimee Mann- Save me
Lisa Mitchell-Coin laundry
Frida Hyvönen-London!
Sheryl Crow-Hard to make a stand
Elin Sigvardsson- Bang

Quilting

Stoff och stil har fått in en hel del fina tyger. Jag blir jättesugen på att sy ett överkast, eller en bunt kuddar i lappteknik. Här är några av tygerna som jag funderar på att klicka hem. Innan jag slår till känner jag dock att jag borde slutföra projekt som jag redan har på gång. Det är ju lätt att det läggs på hög annars.

Har ni några projekt på gång?

Vårstädning av garderoben

Min garderob är full, full av kläder som jag inte använder eller någonsin använt. Det börjar bli dags för en vårstädning av garderoben med efterföljande bloppis/tradera. Så här kan jag inte ha det längre.


I heart you


I mina ögon är alla hjärtans dag överskattat. Det blir så konstlad. Och får sådana som inte har funnit sin hjärtevän ännu att känna sig ensamna. Till er som känner er ensamna-gör inte det. Jag tycker man ska uppsaktta människor man har omkring sig varje dag istället för att fokusera på en dag där allt handlar om presenter, fina middagar, choklad och blommor, med andra ord konsumtion. Jag tar hellre emot en blomma, eller fina ord en annan dag än denna. Det känns mer äkta.

Och till alla er som är inne och läser här idag, eller någon annan dag för den delen. Ni är fina. Jag uppskattar er. Uppskatta er själva och de männsikor ni har omkring er. Varje dag. Puss.


Well hello Kitty!

Som jag redan nämnt är badrummet nu färdigrenoverat. Det är tyvärr inte helkaklat, men det är bra mycket bättre än senapsgula golv och klarblåa väggar. Det är ljusare och känns mycket rymligare. Hello Kitty har flyttat in på nytt och jag tror hon trivs.


En liten uppdatering

badrummet är färdigrenoverat!

jag har varit i stockholm och besökt syster ett par dagar, en förträffligt omväxling från vardagslivet.

intervjun gick bra!

jag tycks ha åkt på en nedrans förkylning, mindre bra.

Lyckohjulet måste vara en av de tråkigaste spelprogramen man kan titta på.Spring time there is no trace of it here in...

Nej vet ni vad?
Nu tycker jag våren kan visa sig.
Nu tycker jag att snön kan smälta bort och att knoppar kan brista.


Vad tycker ni?


Little boxes

Little boxes on the hillside,
Little boxes made of ticky-tacky,
Little boxes, little boxes,
Little boxes, all the same.
There's a green one and a pink one
And a blue one and a yellow one
And they're all made out of ticky-tacky
And they all look just the same
Jag har varit inne på Tradera igen. Den här gången har jag klickat hem gamla tapeter. Två rullar. De ska mest troligt användas till att piffa upp gamla skokartonger. Jag behöver förvaring, men hittar inget som passar. Antingen är det storleken som är fel eller så är det priset. Ja, ibland blir jag lite dumsnål. Jag tror att det här kan bli fint. Brunt och grönt. Det gillar jag.


Om att hitta vägen i livet

Just nu känner jag mig vilsen. Vilsen i livet. Det känns lite tidigt att ha en livskris vid 27 års ålder, men just nu har jag väldigt svårt för att bestämma mig vilken riktning jag ska välja. Vad jag vill. Vilka mina ambitioner är. Vad jag ska foksera på. Med lite tur hjälper min nyfunna kompass mig i rätt riktning. Jag tänkte bära den i en kedja runt halsen, som ett smycke. Ett smycke som hjälper mig att hitta rätt.


Och jag har en intervju att gå på nästa vecka, och det är delvis därför sådana här tankar börjar cirkulera i mitt lilla,lilla huvud.

Ett berlockarmband

Jag var på antik och symässa i helgen. Där fanns det mycket saker. Förutom sådant som är bra att ha när man syr hittade jag en gammal kompass och ett berlockarmband. Jag gillar berlockarmband, speciellt de som berättar en historia. På mitt armband har någon redan börjat sin historia. Jag tror det är en historia om resor, ridläger och lycka. Nu är det min tur att berätta min historia och jag tänkte börja denna med en berlock föreställande en mycket liten hund.


A winters walk

Vintern är faktiskt fin. Och vinterpromenader är underskattade.

RSS 2.0