Ränder och rosetter

Idag har jag på mig ett av mina fynd från Basar Under. En randig blus med knappar bak och en rosett i halsen.

 

Min måndag har mest varit seg, och jag känner mig lite så också. Det blir nog en kväll med televisionen för mig, jag sparar mina krafter till morgondagens grillkväll.


Back from S-town

Jag är tillbaka från Estocolmo. Har spenderat lördagen på söder-fyndat på Basar Under, träffat Kajsa, och ätit gomacka på Café Blå Lotus med syster. Idag har jag mest hängt med syster och åkt tåg tillbaka till Uppsala. Nu ä jag trött och sugen på saft, så vad jag fyndat får ni se en annan dag. Kramelikram.

Ur Erik Wallers handskriftsamling

Allt var så fint och detaljerat förr. Jag hoppas att dessa kort kan bli fina tavlor på min vägg. Som jag köper på mig kort nu har jag snart en tavelvägg.

 

Från höger: Doktordiplom för studier av anatomi, doktorsdiplom tilldelad läkare, och sista titelsida ur Johannes Rümmmelins berömda anatomiska verk.


50's shorts?

De här är andra paret jeans som jag hittade på Röda Korset. Från Filippa K. Vad tror ni om att göra ett par shorts a la 50-tal av dem? Som jeans känns de helt fel på mig, ser ju ut som ett päron i dem. Inte klädsamt.

 

Jag vet att vi ogillar spegelbilder, men hey, det är i alla fall en fin spegel!


Pink is the love you discover

Här är mina nya shorts. Rosa. Bekväma. Rosa, behöver jag säga mer?


It's Super-Kawaii!

Alltså. Hur fint är inte det här presentpappret? Jag fick "ha begär" när jag såg det. Nu ska jag bara hitta något att slå in.


Vem kan man visa det förlovade landet?

Kan någon själ begripa
Hur man vet vem som kan ta en ända hem
Vem kan man visa det förlovade landet
och sitt eget Jerusalem

 

Jag har köpte en liten reproduktion, en karta över Jerusalem från 1100-talet. Fint.


Om att bygga bo

Jag letar efter ett hem. Ett riktigt hem, en beständig plats, en fristad. Det är helt hopplöst att hitta en hyresrätt, så om ungefär en månad ska jag prata bolån med min bank. Det lät inte helt hopplöst trots min anställningsform så jag hoppas att det kommer gå bra.

På tal om att bygga bo, titta vilka som flyttat in i en cykelkorg utanför Fröken P.

 

Så söta, jag hoppas att de får leva rofyllt. Kanske är det lika svårt för fåglar att hitta ett lämpligt boende här i Uppsala.


När det blir varma sommardar


 

Kom ihåg mig då.

3 x Silversaga

Jessica Silversaga. Behöver jag säga mera? Dessa kommer bli finfina på min vägg, jag tror de kommer bo i guldramar bredvid Paris. Det känns som en passande granne.Tusen tack för fantastiska bilder Jessica!

Gult är inte fult

Det blir fler dagens nu när det är ljust länge och jag har en anledning till att vandra runt i annat än mjukiskostymen. Dagens är enbart HM. Jag förstår verkligen inte hur Sonias HM kollektion kan reas ut. Den är ju verkligen helt fantastisk.

 

Det blir tyvärr en del spegelbildsfotografering nu, jag skulle behöva fixa både stativ och självutlösare, men eftersom att jag antagligen behöver ett nytt kamerakit snart får det vänta. Vad ska man satsa på för kamera egentiligen? Just nu använder jag Canon eos 350D, som jag gillar, men vad bör man välja om man vill uppgradera sig? Någon som vet?


Numeró dos

Älskart!Tusen tack UnderbaraClara. Du är fin, och dina medarbetare är lika fina.

Ett par jeans

Nu är det ju inte riktigt jeansväder, och jag vet att klänningar och kjolar är så mycket mer klädsamt. Men jeans behöver jag också, speciellt på vintern, och speciellt med lite utsvängda ben. Av någon anledning har alla min jeans krympt?! så jag behöver ju ett par nya. Dessa hittade jag på Röda Korset. Jag tycker de var fina, men Kompis tycks mest beundra sin egen spegelbild.

 

Jag bjuder även på en sneak peak av dages klädval. Många av er har nog sett det förut.

 

Tjing, tjing!


Hej Måndag

Idag såg jag ut så här fram till att jag kom hem från jobbet. Jag var alldeles för varmt klädd för eftermiddagssolen. Riktig sommarvärme. Skärpet är second hand resten är köpt på HM.


Fyra dagar

Nu är det sista dagen på den långa helgen. Jag har hunnit med både det ena och det andra. På fredag begav jag mig till Röda Korset och hittade två par jeans för ynka 108 kr. Sådant gillar vi. Idag har jag varit nere på stan, där var det lugnt och jag hann prova både det ena och det andra. Jag hittade en alldeles förträfflig bra klänning som jag ska ha på en temafest senare i sommar, ni får se den när den dagen kommer. Vad jag också hittade var ett par shorts. Ett par rosa. Ni får se alla fynd senare, nu får ni nöja er med hur jag var klädd idag. Alltså så här:

 

Jeansjacka (Marc Jacobs), linne (HM), halsband föreställande en ängel (från jag var liten), 70-tals herrbyxor (ett loppisfynd), skärp (second hand),vintageväska (The Bridge)

 

Vad har ni gjort under den långa, långa helgen?


Glassigt

Idag är det sommar. Det firade jag med att äta årets Ben and Jerry glass- Peanut Butter Cookie Dough. Den gick ner, men personligen tycker jag det var alldeles för mycket jordnötsmör och alldeles för lite kakdeg. Synd att Ben and Jerrys wich går ut tiden. Den skulle jag kunna äta mig tjock på.

 

Vilken glass toppar era listor?


Nu är det helg!

Hej Hopp!

Den här arbetsveckan gick snabbt, nu är det långhelg och jag funderar på vad jag ska göra av den. Jag vet både en eller två saker som jag verkligen borde göra, men som inte känns så där överdrivet lockande. Idag glömde jag dessutom att ta min antihistamin så hela kroppen värker och bara skriker efter vila. Hur som haver, jag önskar er en trevlig helg och visar hur jag såg ut idag.

 

Har jag förresten sagt att jag skulle vilja ha ett kamerastativ, en ny självutlösare och sist men absolut inte minst ett städat hem.

Vad vill ni ha allra mest av allt just nu?


En dagens

Eftersom att batteriet till kamerna valde att ge med sig får ni nöja er med photoboot. På mig har jag klänningen som jag köpte på Beyond retro för någon vecka sedan (den får en proper presentation senare) och ett av mina favorithalsband- ett kärleksbrev.

 

Hur har ni klätt er idag?


Sweets for my sweets

Inspirationen är sådär nu. Tror det beror på allergiska besvär som tröttar ut mig och att jag forfarande acklimatiserar mig till min nya arbetsplats. De pratar rena grekiskan där, eller latin. Medicinska termer. NOTE TO SELF- skaffa en glosbok.  Hur som helst så bjuder jag på söta godisar till mina söta darlings. Hoppas ni haft en bra måndag.


En kreativ liten blogg

En kreativ liten blogg lottar ut ett amigurimipaket. Åh vad jag vill vinna detta. Allt jag virkat än så länge är ögonlöst. Jag vill virka saker med ögon också, söta små saker!

Om ni också vill vara med och tävla så tycker jag att ni ska klicka på bilden nedan.


Sleep tight, don't let the bedbugs bite


En hjärtevän

Det här är Kompis eller My Little Friend som han heter i stamtavlan. Min hjärtevän. 

Hoppas ni har haft en fin onsdag.


Närmast mitt hjärta ligger Paris

Åh. Jag vill åka till Paris. Om det inte vore för att jag precis börjat mitt nya jobb hade jag bokat en biljett ganska omgående. Nu får jag nöja mig med att ha Paris i form av små, små, små fotografier närmast mitt hjärta. Kanske det näst bästa.

 

 

Om det blir lite tyst den här veckan beror det mest troligt på att jag acklimatiserar mig till normala dagar och nya intryck. Bara så att ni vet.


They're building walls around us

 

Och förresten, mina auktioner går ut idag.


Igår

Igår var det Valborg. Idag är jag dödligt trött. Jag skulle vilja påstå att om man inte firat Valborg i Uppsala har man inte firat Valborg. Hur som helst, dagen började bra med parkhäng och forsränningspotting från en väns balkong. Sedan gick det bara utför och jag är vansinnigt less just nu. Mer än så säger jag inte. Vi ses en bättre dag.

RSS 2.0