Woke up with vampire bites?

Kliar som tusan gör de. Jag vet inte varifrån de kommer, jag vaknade och de var bara där. Vad jag dock vet är att jag gillade den blodiga biffen som jag satte i mig till middag.


Gråt inte över tappad vante

Det här tycker jag är fint:


Vårväder, vårkläder


 

Just nu klär jag mig mycket i marint. Så nu vet ni det.

 


Påskpynt

När vi ändå pratar påsk kan jag ju visa er min lilla påskhörna.

Och det var väl ungefär det jag köpte med mig hem från Zürich, påskgodis från Sprüngli och en kanin i trä. Jag tycker den påminner om Kay Bojesens träapa. Fast en kanin. Och kaniner tycker vi om.


Platt påskägg

Åh, jag var jättetrött när jag kom hem. Men så hade jag fått ett platt påskägg av mor min.

 

Med bästa innehållet. Torkat renkött!

 

 

Ja, jag kommer från skogarna i norr.


Zürich part IV-Fraumünster

Vi fortsätter att titta på Fraumünster.

 

Om man fick fotografera inne i kyrkor hade ni fått se ett helt fantastiskt glasfönster av Chagall (eller det hade ni kanske inte, jag har en stor respekt för hus gjorda för böner). Jag tog med mig en reproduktion hem. Kanske får ni se den när jag hittat den perfekta platsen att hänga upp den på.

 

Gillar man Chagall, som jag råkar göra, kan jag även tipsa om Zürich konstmuseum. Där vandrade jag runt i minst tre timmar. Konst är avkopplande. Bra för sinnet.


Zürich part III-Grossmünster

Godmorgon

Redo för kyrkobesök

Grossmünster

Nästa...Fraumünster, men det tar vi senare.

Jag måste utöka min kameraväska med ett vidvinkelobjektiv. Någon som har några tips?

Zürich part II

Jag gick på en liten aftonpromenad, jag såg trånga gränder, St. Peters kyrka, pariserhjul, och  Fraumünster. Vi tittar lite.


 

Ni som följt mig ett tag känner till min fascination inför kyrkor. Så mer av Fraumünster (och Grossmünster, som ni kan se i bakgrunden) senare.
Zürich part I

Så här en vecka senare är det väl på tiden att jag visar lite bilder, tycker ni inte det?

Första dagen bestod av jobb, och efter en mycket lång dag var det så skönt att komma fram till hotellet.

 

 

Det här är något jag skulle kunna vänja mig vid.


Det är svårt med kärlek

Åh. Jag har fått ett så himla fint brev. Det låg i fastklämt i brevinkastet. Vi tittar närmare på det.

 

 

Jag tor det är grannflickorna som gett det åt mig. Och de har så rätt, det är svårt med kärlek.


Luxemburgerli

Jag shoppade inte särskilt mycket i Zürich, men jag kunde ju inte undvika att ta med mig något hem från Sprüngli.  Åker man till Zürich är för övrigt deras café på Paradeplatz/Bahnhofstrasse värt ett besök, där kan man florera med de finare damerna samtidigt som man intar sin müsli. Chokladpraliner och Luxemburgerli, det vill säga Macarons fick följa med mig hem från Sprüngli. Nu planerar jag att inta det senare i en god väns sällskap. Jag har redan tjuvsmakat lite, och de är gudomliga.

 


 

Ses senare alla fina!


Honey I'm home!

Jag är hemma nu. Efter att ha klivit upp klockan fyra  och rest ett par timmar kändes det himla trevligt att välkomnas med sitt namn på en digital skylt i entrén på företaget som vi inlett ett sammarbete med.

Zürich var för övrigt fantastiskt, det var så varmt så att man kunde tro att det var i början av juni. Jag har till och med fått lite färg! Schweizarna är himla trevliga men hjälp vad konstig deras tyska är. Det gick knappt att uppfatta vad som sades, tur att de inte hade något emot att tala engelska. Jag har mest vandrat runt i staden och andats in atmosfären. Jag visar er lite bilder senare.


Hej, hej!God morgon

Hej allesammans, jättekul med besök! Jag kommer titta genom era kommentarer senare. Ett snabbt svar dock : Dörrmattan är från HM Home. Nu måste jag sätta mig på ett flyg till Zürich. Vädret ser ju ut att bli helt okej :)Ses om ett par dagar!

You look nice today

 

Idag känner jag mig inte fin. Jag känner mig dock piggare! Dagar då man känner sig lite nere tycker jag att det är himla uppiggande att kasta en blick på sin dörrmatta innan man går till jobbet. Idag har jag inte gått till jobbet, men jag har sprungit upp och ner till tvättstugan.

 

En morgon märkte jag dock att något litet hade kräkts på mattan. Den morgonen kändes det inte riktigt som om orden hade samma värde.


Gårdagens shopping


Jag var ganska pepp igår. Jag köpte rosé för jag tänkte att våren kanske skulle komma lite snabbare då.

 

Idag vaknade jag och kände mig allt annat än pepp. Jag var tvungen att ställa in både disputation och festligheter. Tråkigt. Nu är det bara att hoppas på en snabb återhämtning, jag har ju en jobbresa till Zürich att genomföra på tisdag. Och känner jag mig som jag gör nu kommer den bli precis som den låter-jobbig. Förhoppningsvis är te och hundgos den bästa medicinen.
RSS 2.0