Day 27–your favorite place

Kan man svara i naturen? I sådan fall gör jag det. Inget får mig att känna ett sådant lugn som skogen, eller backarna, eller havet. Ni vet, att bara få vara sig själv för en stund.Day 26–your fears

Min största rädsla är mig själv. På sätt och vis. Ni vet alla de kraven som man har på sig själv . Att man ska lyckas med precis allt man gör. Att inget får falera. Att alltid känna att det man gör inte är gott nog. Att känna att man vill ha den där kärnfamiljen som kanske inte ens existerar bara för att det anses rätt.Jag är rädd för att jag en dag vaknar och känner att jag gjort helt fel prioriteringar i livet. Rädd för att jag tappar bort mig själv på vägen. Ungefär.


Day 25–your best buys

Den här

Och de här äpplena

Och lägenheten

Och de här två. Såklart.

 

Vilka är era favoritinköp?


Day 24–something that makes you cry

Till exempel det här:


Vad får er att gråta?


Day 23–something that makes you feel better

Pinwheels.
Och att överraskas med en resa till Zürich. Någon som vet vad man kan hitta på där?


Day 22–something that upsets you


Föräldrar som överger sina barn

Dryckesovanor som dödar realtioner

Att inte bli tagen på allvar för att man råkar var en relativt ung tjej.

Hundar som säljs på Blocket när de inte längre är gulliga valpar och den nuvarande ägaren kom på att det kanske inte var "så bara" att ha hund.

Sommarkatter


Prat om ett misslyckat styre som avlutas med att det måste bero på de styrandes politiska åsikt, och att de var kvinnor.


Höll ju nästan på att glömma bort dag 22-inlägget. Det här var några saker som upprör mig, fyll gärna på listan i kommentarerna.Gosh <3

Tack alla fina, fina, fina som titta in här. Jag får ju nästan storhetsvansinne nu :)Jag brukar ha som regel att besöka mina besökare men jag tror det kan ta lite tid nu. Inte bara för att ni är många, utan även för att jag jobbar lite hemfrån om kvällarna (är inne i en sådan period nu). Så råkar jag missa någon ber jag om ursäkt på förhand. Tack igen för besöken, och jag hoppas ni lika flitigt klickade er in hos några av mina favoriter. Kramelikram.

Day 21–wishlist

Mitt brorsbarn fyller år den 28:e februari. Jag fick hans önskelista i min mailinbox i helgen. Han önskar sig tygmärken, eller några coola klädesplagg. Hoppas jag ska kunna ordna detta.

 

Min enda önskan är att Kompis ska må bra igen, och att vi alla behåller hälsan.


Day 20–this month

Den här månaden. Februari alltså. Det har varit en kall månad. Jag har haft mina fårskinnstofflor på mig.

Och vi har legat nerkrypna under täcket så länge det varit möjligt.

På veckodagarna har jag jobbat

En helg var jag och åkte utförsåkning

andra helger har jag ägnat mig åt möbelrenovering. Nu är jag klar med sandpapprandet, med andra ord- dags för det roliga...måla!

 

Kompis mår förresten inte alls bra. Vi var hos veterinären idag, En av sakerna som sades var- Visst har väl Kompis försäkring?

 

Det har han såklart, men att frågan uppkom gör mig så himla orolig. Imorgon ska vi lämna urinprov. Förhoppningsvis är det bara UVI, vad jag förstod så uteslöt blodprovet njurarna, men jag var så borta att jag nog måste fråga imorgon. Jag hoppas att jag förstod rätt, dåliga njurar känns ju som en dödsdom.

 

Så summa sumarum, februari är en kall, kostsam och orolig månad. Nu är det dags att återladda batterierna, sleeping time nästa.


Day 19–something you regret

Att jag inte köpte den här plånkan på NAPs rea.

 

Och att jag varit så förbaskat snäll, jag måste lära mig att sätta mig själv först. Jag har blivit bättre och bättre på det, så det går framåt.


Day 18–your favorite birthday

Oj.

Någon av födelsedagarna som hade fiskedamm. Fiskedamm är underskattat, trots att det alltid fanns en paket med russin med i fångsten.

Day 17–your favorite memories

Att gillra fällor för Tor-Ulf i en blomsterrabatt på Lanzarote (bumbibjörnarna var ett favoritprogram)

Sportlov då man byggde en iglo som man gjorde upp eld i tills tändstickorna tog slut och de vuxnas röksug resluterade i en färd till lanthandeln som även slutade i en påse med karameller.


Påsklov då man somnade i solen på isen medan man pimplade aborre, som man kanske sedan halstrade om man fick upp någon

Överkonsumtion av PEZ i Tärnaby

Sommaren då man "lånade" en båt och lade ut mjärden

Att sitta på en mur och se solen gå ned i Costa Blanca

Att vandra i Monmartre med någon man tycker om

Studenten, och de två veckorna innan studentenDet var några av mina favoritminnen


Day 16–favourite picture

Jag tycker den här trettiodagarsgrejjen är rätt svår. Det är så mycket favoritkategorier. Och jag kan vara velig ibland, eller ändra mig beroende på de känslor som styr för stunden. Just nu vill jag bara att våren ska komma. Och våren hälsar man ju välkommen när det är Valborg. Så jag tänkte visa er en av mina favoritbilder från Valborgsfirandet 2009. Den här:

 

Det är min systers pojkvän. Jag kan inte riktigt säga varför jag tycker så mycket om den. Kanske är det ljuset. Kanske är det för att den är anonym, men ändå utstrålar så mycket den han är. Det är i alla fall en av mina favoriter. Och visst känns det genast lite närmare till våren nu?


Day 15–your dreams

Mina drömmar alltså. Jag tror jag har hur många som helst, jag har nog alltid varit lite av en dagdrömmare. Det fina med drömmar är att de får vara just drömmar. De är kravlösa och behöver inte uppfyllas. Visst tycker jag att det är fantastiskt att man även kan se sina dömmar bli verklighet, men drömmen som jag valt att presentera för er får nog vara just vad den är, en dröm.

Jag kan ha skrivit om det här tidigare, men det tål att upprepas (jag är inte bitter). När jag var liten tyckte jag jättemycket om att åka skridskor, och jag ville så himla gärna åka konståkning. Kruxet var att det inte fanns konståkning i staden som jag växte upp i. Ville man träna konståkning fick man vackert sätta sig i bilen och köra en sisådär fyra mil. Inte så farligt tyckte jag. Alldeles för jobbigt tyckte min mamma. Så det blev ingen isprinsessa av mig.Men, det är inte för sent ännu, någon gång ska jag bli precis lika duktig som Yuna Kim. Så det så.

Day 14–what you wore today

Termometern visade -24 idag. Jag tog på mig glada färger. Och bemöttes med glädje på jobbet. Jag säger som Håkan Hellström endast iklädd jeans, t-shirt och jeansjacka utanför norrbottensteatern en kall vinterdag för en tio år sedan:
Jag slår vintern på käften idag.Allt är HM/Sonia Rykiel.

Day 13–this week

Jag är lite osäker på om det här inlägget ska summera de senaste sju dagarna eller just den här veckan. Den här veckan har ju just börjat så jag kör en liten summering av vad som hänt de senaste sju dagarna.

Jag hinner inte med så mycket annat än att jobba om dagarna. Så här ser det som oftast ut på mitt skrivbord:

 

Som ni kan se älskar jag post-it lappar! Jag skriver små eller stora göromål, och när dessa är gjorda får man slänga lappen. Befrielse på hög nivå. När jag inte gör saker som jag skrivit på post-it lapparna springer jag på möten. Snart behöver jag nog en liten rosa (viktigt!) sparkcykel för att snabbt ta mig fram.

 

 

I fredags gjorde jag misstaget att ta genvägen (senvägen) genom skogen.Det blev ett träningspass med höga knälyft. Någon före mig hade tydligen också gått på det passet.

 

 

På helgerna har jag avlägsnat färg med mitt nya favoritverktyg- limpistolen. Nu är jag i steget då jag sandpapprar så frenetiskt att jag snyter ut damm ur näsan dagen därpå.

 

 

Idag på morgonen fick jag ett roligt sms. Det påminde mig lite om mitt förra jobb. Där var det lite mer galet. Jag saknar det.

 

 

Och idag när jag kom hem var lille Kompis helt skruttig. Han piper och vill vara nära hela tiden. Det kan vara magen som krånglar. Inte roligt att vara liten. Jag hoppas han mår bättre imorgon.

 

 

Nu ska vi sova. Bästa medicinen för skruttig hund och trött matte.

Jag hoppas ni haft en fin dag, oavsett om ni spenderat den med någon ni är tokkär i, en vän eller bara med er själva. Viktigast är att älska sig själv. Kom ihåg det mina darlings. Kramelikram.

 


Day 12–what’s in your bag

 

Den sista tiden har jag använt min Chloé Paddington ganska mycket. Det här är vad jag har med mig en vanlig arbetsdag:

 

Hemmanycklar

Tuggummi (Extra Melon Mint är den bästa)

Iphone i fint vykortsfodral

En miniroller (oj, vad det fälls hår här hemma nu)

Börsch (för det är så det heter)

Handkräm (som luktar jordgubbsglass)

Nyckelband med Passer/ID kort, nycklar och USB minne.

Jobbmobil

Näsdukar

Läsglasögon i fodral

 

Vad har ni i era väskor?

 

 


Day 11 – your siblings

Jag har en storebror och en lillasyster. Min lillasyster bor nära (med mina norrländksa mått) och är mig nära. Min bror bor längre bort och jag önskar att vi var närmare varandra. Kanske finns en större distans för att han är så mycket äldre än mig, 9 år. Kanske för att jag vi är olika på många sätt. Han har gjort en del misstag som gör att jag får oroa mig över honom. Men han är min alltid min bror och han har alltid hållit min rygg. Och jag kommer alltid att hålla hans.

Day 10 – what you wore today

För ibland vill man bara se ut som en nyckelpiga. Tröjklänningen,Minimarket
Strumpbyxor, HM
Ikonarmband, Lindex
Tenntrådsarmband, hemslöjderi

Day 09 – your beliefs dayTro är viktigt. Oavsett vad man väljer att tro på. Jag själv slits mycket mellan det vetenskapliga och det andliga. Som naturvetare kan jag ju inte se bort från saker som är fakta, sådant som är noga utträknat och bevisat. Men som människa kan jag inte neka till att jag tror att det finns högre krafter än de som verkar på jorden.  Som några av er kanske vet så älskar jag kyrkor, det finns ingen plats som får mig att känna mig liten, men ändå som en del i något stort. Som om jag är ganska betydelselös men ändå fyller någon sorts funktion här på jorden. Förstår ni?

Day 08–your room

Mitt rum. Börjar inse att de flesta som bloggar, eller åtminstonde gör den här trettiodagarsgrejen är hemmaboende. Är det nu det är meningen att man ska känna sig gammal?

Nåväl, eftersom att jag redan visat delar av köket kan vi ju titta lite i hallen och i mitt andra rum. Eftersom att jag fortfarande bor i lite av ett kaos så fokuserar vi på detaljerna. Låt oss titta runt lite.

I hallen hänger lite väskor. Jag funderar på att sätta upp krokar ovanför dörrkarmarna också. Så slipper mina vänner bo i mörkret, men jag vet inte. Jag har nog inte riktigt bestämt mig ännu. Jag ser nu att mina glossiga modemagasin börjar bli mer och mer en förvaringsyta. Jag får se till att bättra mig på den fronten.

 

Mitt lilla vardagsrum ligger rakt fram när man kommer in. Där hittar man Lenore, Sonia och Twiggy...

 

 

... och ett rosa gäng.

 

 

En tavelvägg har jag minsann också börjat pussla ihop

 

 

Och här är min sovalkov. I taket hänger favoritlampan och på väggen hänger klänningar som inte ryms i min nu mycket mindre garderob.

 

Den är ganska stor och jag funderar på att bygga en vägg eller sätta upp någon ordentlig avskärmning senare. Men en sak i taget. Nu håller jag ju faktisk på med köket och köksinredningen.

 

Hoppas ni gillar vad jag visat er, jag lovar att återkomma när saker och ting börjar falla på plats. Kramelikram.


Day 07–favourite blogs

Här är ett axplock av bloggar som jag gillar, klicka på bilderna för att komma till bloggarna.

 

Hoppas ni hittar något ni gillar!

 Day 06 - Your Day

06:30- Vaknar och Snoozar fram till klockan 07:00. Gör mina morgonrutiner.
08:30- Framme på jobbet.
09:00- Första koppen kaffe intas.
09:30- Litet gruppmöte
10:00- Kollar mailen som till största delen bestod av kallelser till kommade möten.
10:15-12:00 Datorarbete
12:00 - Äter lunch, Viltskavsgryta med kantareller, potatis och lingonsylt. Tack Café Olof!
12:30- 15:00 Datorarbete
15:00- Kaffepaus
15:15-18:00 Toksammanställer information
18:00- Går hem
18:20- Går ut med hundar
18:30- Hundarna äter Eukanuba, jag äter en Pizza Al Funghi


Nu tänkte jag se det nya avsnittet av Stylisterna. Sen blir det Top Model, och sedan ska jag sova. Så himla rolig är jag idag.

Day 05 – your definition of love

Kärlek är att dela på det främsta rummet.

Day 04- What you ate today

Eftersom att jag spenderade dagen med att göra sådant här...


...så kändes det ganska trist att fota sin mat. Men här är vad jag ätit i listformat:

Havregrynsgröt och Juice
Ciabatta med te
vegetarisk Scnitzel med ugnsbakad potatis och rödvinsås
kaffe
banan
Kexchoklad (ville ju känna mig lite som Anja)

Day 03 – morning routines

Vaknar och tar på mig tofflorna

Sminkar mig

Ger hundarna mat

Äter frukost

Borstar tänderna

Har ångest över vad jag ska ta på mig, idag blev det till sist det här:

Går morgonpromenaden med hundarna

Går till jobbet, om man vill hänga med fåglarna tar man av här.

 

Jag fortsätter rakt fram, tills jag är framme. Ungefär så ser mina morgonrutiner ut. Ganska mycket att hinna med. Tur att jag har flextid, jag är helt hopplös när det kommer till att passa fasta tider. Det är bara när det är möten på morgonen som jag lägger på ett kol.

 


Day 02- Ten things you like

Tio saker som jag gillar, utan någon särskild ordning.

De här två


Pasteller och Hello Kitty


Enhörningar (bildkälla)


att få en skiva med franskt 60-tal för att en vän känner en så bra att han köper den bara sådär

mitt kök


Mina nära och kära, som min syster Ida till exempel


Sådant man bär-mest klänningar och väskor

Vår

 

Och mycket mycket mer.


Day 01 – introduce yourself

Jag heter Karolin. Fast det vet ni ju förstås redan. Jag tycker det här med presentationer känns lite jobbigt, jag har nog egentligen ganska hög integritet. Släpper inte in vem som helst i livet bara sådär. Orsaken till varför kanske man kan förstå när de här trettiodagarna har passerat. Om det här vore ett anställningsbrev skulle jag skriva om min driftighet, min förmåga att lösa problem och min höga tolerans gentemot människor som ofta kan anses svåra att ha att göra med. Och att jag faktiskt har en Master of Science in Molecular biology. Men nu är inte det här ett personligt brev så istället nöjer jag mig med att skriva att jag är pysslig, gillar klänningar, tycker att djungelvrål och coca cola är en utmärkt middag, samt att mina två små hundar är det finaste jag har.

Från och med imorgon och 30 dagar framåt

Så kör jag den här grejjen som cirkulerat runt på bloggar den senste tiden. Alltså det här:

day 01 – introduce yourself day 02 – 10 things you like day 03 – morning routines day 04 – what you ate today day 05 – your definition of love day 06 – your day day 07 – favourite blogs day 08 – your room day 09 – your beliefs day 10 – what you wore today day 11 – your siblings day 12 – what’s in your bag day 13 – this week day 14 – what you wore today day 15 – your dreams day 16 – favourite picture day 17 – your favorite memories day 18 – your favorite birthday day 19 – something you regret day 20 – this month day 21 – wishlist day 22 – something that upsets you day 23 – something that makes you feel better day 24 – something that makes you cry day 25 – your best buys day 26 – your fears day 27 – your favorite place day 28 – something that you miss day 29 – your aspirations day 30 – ten thing we don't know yet


RSS 2.0