Lacey Grey

Hos Byracka design kan man tävla om en en fondvägg med motivet ”Lacey”, en skiss av en spetsduk. Jag tror den skulle göra sig fint i mitt vardagsrum, kanske i alkoven. Om ni tror att den skulle göra sig fint hemma hos er tycker jag att ni också ska delta i tävlingen! Det gör ni här.

'

Visst är den fin!Hoppsan sa...

nu blev jag glá!


Det blir nog en hel del inredning här den kommande tiden, och piff och pyssel. Har börjat ta tag i köket nu. Just nu är det köksmöblerna som genomgär renovering, sedan blr det till att måla väggar.

Men jag har ju en hel del nya klädinköp att visa er också, jag har varit lite dålig på att visa er min garderob (som för övrigt till hälften fortfarande bor i IKEA kassar på golvet, bloppis någon?) den sista tiden. Jag måste lösa förvaringsproblematiken, och rensa bort sådant som jag faktiskt inte kan ha längre. Så mycket att göra så lite tid. Men jag hoppas att ni hänger med i mina sporadiska uppdateringar!

The only person standing in your way is you


Breakfast in Bed

Vissa har lite speciella morgonrutiner.


Fyra färger

Jag köpte fyra fina färgade glas i helgen. Kanske blir det fyra till.


En målning med ett låttips

Min vän Daniel är duktig på att måla. Och har god musiksmak. Och det bästa av allt är att han delar med sig av detta. Jag har två tavlor i mitt hem som Daniel gjort. Den första fick jag när jag flyttade in i studentlägneheten. Den heter Gäster och ser ut så här:

 

Det finurliga med denna är att man inte ser alla små gäster i bakgrunden, utan man måste stå i rätt vinkel för att de ska dyka upp. Men man vet att de alltid är där. Och tar hand om en.

 

Den andra tavlan fick jag när jag flyttade till min nya lägenhet.

 

 

Den döljer även ett musiktips. Ett musiktips som gjorde att jag upptäckte First Aid Kit. Fint som tusan.

 

Daniel har förresten en blogg. Han bloggar mycket om biologi, evolution vs kreationism är ett ofta förekommande ämne, och neurovetenskap. Tycker man sådant är intressant är hans blogg värd ett besök. Den är mycket välskriven.

 

 

 


Books and The Swedish Girl

Jag gillar böcker. Min önskan är att få ha ett eget litet bibliotek. Gärna i ett torn. Och vill man komma åt en bok måste man använda sig av en sådan där rullbar stege. Åh.

På tal om böcker så har jag införskaffat mig ett par den senaste tiden.Och på tal om böcker så bara älskar jag att The Swedish Girl (eller Mia som hon egentligen heter) ger mig och alla andra boktips med jämna mellanrum. Det uppskattas. Hon har tipsat mig om både Nam Lee och Alice Munro. Nu bara väntar jag på att få öppna böckerna och läsa, läsa, läsa.

What's the story morning glory

What's the tale Nightingale? Whats the story morning glory? Whats the word hummingbird?Bye, bye birdie.Har ni sett den?

Bocadillo!


 

Multikulturell arbetsplats betyder multikulturella godsaker. Som bocadillos från Colombia. Yum yum!


So don't preach about morality...

...it's just human sense to me.


Lagar, kravspecifikationer och färg

Hej. Jobbmässigt har dagen bestått av lagar och kravspecifikationer. Men efter jobbet har jag köpt färg.  Färger såsom Wasabi, Pink Kiss, Askungen och Havsgrön. Kan ni förstå hur fint det kommer bli i mitt kök?

 


På tal om kaniner

Jag har för en tid sedan införskaffat mig Fifi Lapins bok What shall I wear today?Den är ganska fantastisk. Precis som Fifi.
Okej...

....varför har denna legat två månader i skafferiet? Det kan vara en ny favorit, och jag är inte ens en chokladfantast.

 


En kanin

Jag har en kanin i köket. Bara så att ni vet.


Smile with your eyes

Hej. I detta nu sitter jag med en ansiktsmask. Den har nästan torkat och hela mitt ansikte stramar och känns stelt. Av denna anledning provade jag mig på Tyras Top Model mantra (ja, jag ser Top Model) "smile with your eyes".

 

Det gick ju sådär.


Home

Jag är tillbaka i Uppsala. Hela gårdagen gick jag omkring och hade ångest. Det kändes som om jag bara ville falla i gråt. Jag blir lite knäpp av själva reseproceduren, men när jag väl är hemma känns det bra. Och när man lyssnar på Edward Sharpe & the magnetic zeros blir man ännu gladare. Så låt oss lyssna. Och se.

 


Favoritfiket

Jag har varit på favoritfiket. Igen. Det hade hänt lite sedan sist. Vi kikar lite.

DDT någon?

Den här skylten hade jag gärna haft i mitt kök

Jag tittade på fina klänningar...

kikade in i salongen

Och funderade över hur säker denna egentligen var att använda

Slutligen träffade jag en stilig karl.

En rätt bra dag. Vad har ni gjort denna lediga dag?

 


Mad Men Maraton

Om man inte tittar på musikaler kan man titta på Mad Men Maraton på kanal 9. Idag mellan 14:00-20:00 kan man se ikapp inför den nya säsongen som har premiär den 6 januari. Man kan också sysselsätta sig med att Mad Manifiera sig själv. Så här ser jag ut i den illustrerade Mad Men världen. Inte så pjåkig. Och med en drink i handen. Mitt på dagen. Så wild and crazy gjort av mig.

 

Ser ni på Mad Men?


Åh om livet ändå vore en musikal

Det bästa med tv så här års är väl ändå alla musikaler. Igår låg jag inbäddad i en filt och såg Sound of Music


Senare bjöds det på Chicago.


Idag bjuds det på The Wizard of Oz


och ikväll kommer jag bänka mig framför Mamma Mia.


 

Musikaler kan man verkligen se om och om igen. Tänk om livet vore en musikal, tänk om man bara helt plötsligt kunde brista ut i sång och dans. Hur fantastiskt skulle inte det vara?


RSS 2.0