Off to England

Ja...som rubriken lyder. Ses senare!

Meningslöst

Jag har varit lite dålig på att blogga, man kan ju tycka att jag har tid över nu när jag är ledig. Jag tänkte sätta ihop ett inlägg idag, men det jag har att skriva om känns bara meninglöst efter gårdagens händelser.

Och nu läste jag även detta. Jag vet inte vad ni tycker, men för mig kommer Amy Winehouse att vara saknad.

Mina vackra ögon
Jag har säkert sagt det förr men det är värt att upprepas. Nina Hemmingsson, så mörkt, klockrent och roligt på samma gång. Jag köpte hennes senaste bok för ett tag sedan- Mina vackra ögon. Jag tycker allra bäst om hennes enrutingar, och i denna bok är många av dessa publicerade, här är tre favoriter:Någon annan som läser Nina Hemmingsson, eller kanske andra serier? Jag gillar serier, tipsa mig gärna om era favoriter om ni har några!


IFån outfits

Jag gick igenom mina bilder i min Iphone och hittade lite outfits (tagna våren 2009 till vintern 2011) som jag inte tror att jag publicerat. Så, ja, varför inte tänkte jag.


Annan sommarläsning


Skogen

Jag är lyckligt lottad som bor så nära stadsskogen. Jag går dessutom genom den varje dag till jobbet. Bästa starten på dagen om ni frågar mig.

Skogen är min vän när jag känner att jag tappar perspektiv på tillvaron, där hämtar jag ny kraft och kommer ihåg vad som egentligen är viktigt. Eftersom att jag har varit lite krasslig den sista tiden tänkte jag att en skogspromenad kunde göra susen. Så jag gick på en skogspromenad, här är några bilder
Och förresten, jag har köpt ett par nya skor som lämpade sig bra även för skogspromenader.


Och på tal om skogen. Nu åker jag ut till en plats där inte ens Telias täckning räcker. Till min mormor som fyller år, så nu kopplar jag ner någon dag. Hej, hej så länge!Bästa betalningen

Bonusbarnet Ralph var här igen medan hans familj roade sig i Paris. Som tack för hjälpen fick jag som vanligt godsaker och vin. Fortsätter sommaren att bjuda på sådant här är jag förvånad om jag inte uppnår min idealvikt igen.

 

Sommar alltså (mycket möjligt att alla mina kommande inlägg under ledigheten kommer att avslutas med dessa ord).
Sommarläsning

Anna Karenina, What I was, No one belongs here more than you. Och nu: Too much happiness.Det är vad jag läst och läser sedan min semester tog vid.  Åh, vad jag tycker om att läsa, speciellt nu när jag har tid över.Nästa bok på tur är The Boat. Sommar alltså.

Har ni några boktips att dela med er av?

Hagaparken

Jag har besökt Hagaparken och tänkte att ni kunde få hänga med på besöket så här i efterhand. Eftersom att jag hade mitt nya objektiv gick jag lös på att fota byggnader. Och sådana finns det ju en hel del fina av i Hagaparken. Vi tittar lite.


Gustav den III:s paviljong


EkotempletKinesiska PaviljongenTurkiska kioskenTingshusetKoppartältenHej, hej, här är jag. Fri från smink och lite lagom klädd för kringstrosande.

 

Sommar alltså.


True story

"Whenever I start feeling sick I just stop being sick and be awesome instead"

Ur en annan vinkel

 

Äntligen kan jag fota i vidvinkel, äntligen kan min lilla besatthet av att fota byggnader komma till sin rätt. Jag är nöjd.


Jasmine

Precis nedanför min balkong växer det jasmine. Jag älskar att sitta på balkongen kvällstid och bara känna den ljuva doften.

 

och det var ungefär allt jag ville ha sagt nu. Sommar alltså.


Enastående kvinnor del III- kommentarer

Jag är medveten om att det tagit tid för mig att publicera det sista inlägget i den här serien. Jag har haft lite annat för mig. Som att hänga i Hagaparken, strosat runt på byggvaruhus, hälsat på min syster eller bara umgåtts min mamma som kom i lördags. Men mer om det en annan gång. Hur som helst;

 

Jag bestämde mig även för att dela med mig av några av de kommantarerna som väcker lite debatt. Både bemöta dem och ge er läsare chansen att göra samma sak. Jag tycker ju om när det blir en kommunikation oss emellan. Det är ju det som är fint med bloggandet. So here we go...


Lisa skriver följande kommentar:

 

 

Jag tror att det kan vara ett sätt för media att se ner på en värld där de framgångsrika bloggarna till största delen drivs av kvinnor. Det är alltid lättare att lyfta fram den ytliga sidan och få kvinnor att framstå som om det är allt,och att det är vårat enda intresse. Skriver man om ytliga ting som kvinna är det tydligen även ett fult sätt att bli framgångsrik på. Jag tycker inte det spelar någon roll vad man skriver om så länge man förmedlar sunda värderingar. Jag tycker även att det är värt att poängtera att en blogg inte visar alla sidor av den som driver bloggen, utan bara en bråkdel. Men nu börjar jag komma bort från ämnet, så inget mer om det.

 

Med tanke på hur inlägget kategoriserades så vet jag inte om jag tycker det är rätt eller fel, på sätt och vis så var det ju ur aspekten mode och skönhet men ur en annan vinkel. Det är alltid svårt att kategorisera inlägg. Sedan vill jag passa på och säga att jag tycker att blogg.se är fenomenala på att bredda spektrat av bloggare, här är det inte bara yta som hamnar på första sidan,vilket jag gillar!

Förresten, tack för kommentaren Lisa <3

 

Monaliza skrev en kommentar som är inne lite på samma spår:

 

 

det enda jag har att tillägga är att jag tycker att det är en fantastisk idé att skriva ett inlägg om sin egen kvinnliga förebild.

 

Karin som driver bloggen Style and the city lämnade den här kommentaren:

 

och jag håller med, man kan absolut både bry sig om sitt yttre och vara framgångsrik. För att citera Coco "Dress shabbily and they remember the dress; dress impeccably and they remember the woman".

 

Tess skrev följande kommentar:


 

Jag ser precis vad hon menar. En attraktiv kvinna har lättare för sig att attrahera män med makt, och kan på så vis sekundärt använda sig av männens makt för att själv slå sig fram. Det är ingen hemlighet. Men, jag tycker även att det är värt att nämna att man inte ska anta att det är så man slår sig fram. Jag tror den främsta egenskapen är drivkraft, att veta vad man vill och inte ge vika. Det finns många mäktiga kvinnor som inte anses attraktiva, och jag tror att även det kan vara till en viss fördel. Mina erfarenheter säger mig även att attraktiva kvinnor ibland kan behöva överbevisa sin kompetens för att bli tagna på allvar, men jag vet inte.

 

 

Fortsätt gärna debatten i era kommentarer, jag är noga på att gå igenom mina kommentarer även om det tar sin lilla (läs stora) tid.


Det stavas S-E-M-E-S-T-E-R

Out of office reply-Hi, I'm on vacation until August the 15:th. I will however check my e-mail now and then. Have a nice summer!

 

Och jag vet med mig att jag borde ge tusan i att komma min mejl, men jag lämnar för många lösa trådar och behöver finnas tillgänglig i viss mån. Jag har dock lovat mig själv att inte göra det särskilt ofta. Är man ledig så är man.


RSS 2.0