Enastående kvinnor- andra förebilder

Förutom bloggtips fick jag en del kommentarer som också är värda att få lite länkkärlek.

 

Trassel tycker om Mia Zapata.

 

Elinor gillar Patti Smith, vilket jag har full förståelse för. Jag har länge velat läsa boken Just kids, nu blev jag åter igen påmind om varför.

 

 

Ett annat boktips kom från Towe hon tycker att vi ska läsa en biografi om Georgina Devonshire ( som var sin tids främsta politieker, utan att ens ha rösträtt!). Jag bad om att få ett boktips och fick till svar att en biografin av Amanda Foreman var bra.

 

 

Sara tycker om när kändisar gör bra saker av sitt känddisskap, och när de har sunda värderingar, som Emma Watson.

 


Babypeaches gillar Marilyn Monroe. Och som hon skriver, behövs det ens motiveras? När vi ändå är nämner Marilyn så vill jag passa på att tipsa om Joyce Carol Oates roman om Marilyn. Blonde. Läs den!

 

 

Tack för tipsen, jag ska försöka att lära känna alla dessa kvinnor lite närmare än vad jag tidigare gjort!

 


Enastående bloggande kvinnor del III

Här är de som gav tusan i jantelagen och skrev rätt ut att de minsann var enastående inspirerande och bloggande kvinnor.  You go girls!

 

Lorissa Lovebomb ; "En miljönörd som bloggar om min vardag (en del yta kan förekomma dock) och hur man kan leva för att göra jorden till en trevligare plats att leva på"

 

 

Blasfeministen; "Jag tycker att alla små flickor som gillar bra musik ska läsa min blogg. Jag lyfter gärna fram just kvinnliga musiker istället för att göra som alla andra som bara skriver om männen i hårdrocksvärlden. Tjejer behöver kvinnliga förebilder inom musik, tycker jag".

 

 

Golzar; "Jag skulle rekommendera min egna blogg faktikt!
My motivation is that I am critical against accepting everything media throws at us women (especially young women) - expectations on how we should be and look like. I write other things that are important in life."

 


Adara Magazine; "Jag tipsar om min egen blogg, jag tycker vi ska våga stå för det som vi tycker är bra - även om det är vi själva som ligger bakom. Jag skriver personliga inlägg samtidigt som jag kombinerar det med tidninsinslag där jag lyfter fram läsare och t.ex. gör intervjuer. Hope you like it!  :)"


Och med detta inlägg avslutar jag tipsen på enastående kvinnliga bloggare. Jag tänkte dock presentera en del kommentarer som väcker lite diskussion, samt andra kvinnliga förebilder som droppade in bland kommentarerna. Jag hoppas att ni hittat många nya inspirerande bloggar och att ni ger länkkärlek till de ni gillar!

Stress-ko

När man har fyra dagar kvar till semestern, men troligen åtta dagars jobb att utföra är det bra att ha en stress-ko som man kan klämma lite på.

 

Är ni lediga nu, om inte när får ni vara lediga?


Enastående bloggande kvinnor del II

Här är del II av era tips på Enastående bloggande kvinnor som jag fick i det här inlägget.


Underbara Clara har nämnts av en del, att utelämna henne skulle vara obegripligt. Kvinnan ska för tusan Sommarprata (imorgon 13:00, missa inte!). Hon har gett ut en och annan tidning, en almenacka, en receptbok, och verkar ha tusen projekt på gång, det finns inget som stoppar henne. Hon har även debatterats och kritiserats. Antagligen för att hon är framgångsrik och tjänar pengar på något som anses kvinnligt, och det är ju tydligen något fult. Hon har utmålats som bakåtsträvande, som en som vill tillbaka till tiden då kvinnan var husmodern, hon som stannade hemma och tog hand om hemmet och barnen medan mannen var den som försörjde familjen. Så fel vissa kan ha, jag säger som  Lorissa , Alex, Cecilia Go Clara!

 

Lorissa tipsade även om Evelina Knipström en blogg som jag själv trillat in på. Hon bloggar om både jobb och festligheter. Tjejen skriver även en bok, bara en sådan sak!

 

 

Mathilda och Alex tipsar om Lady Dahmer som enligt presentationen är en feminist som tjatar genus. Sådana behöver vi!

 

 

Ett annat tips från Mathilda är Lina Neidestams blogg Lina kan rita fint. En serietecknare bosatt i Stockholm som sannerligen kan rita fint. En blogg som jag själv definitivt kommer att besöka igen!


Lina, tipsade om två bloggar Ninni Schulmans blogg Dagarna och Ett mercyfuck i Svensonville.

 

Båda med motivationen att det inte mycket yta i dem utan att bara två smarta, starka kvinnor. Och eftersom att jag känner Lina privat tvivlar jag inte en sekund på att hon har rätt.

 

 

Sara tipsade om The simply luxurious Life. Men  motiveringen "den är är fylld med inspiration och visa ord samt modemedveten. Bloggen är rekommenderad av många! Låt er inte luras av titeln utan prova och se själv." Och jag tänker i alla fall bilda mig en egen uppfattning innan jag drar slutsatser utifrån dess titel.

 

Jag avslutar del II här, i del III kommer bloggerskorna som gav tusan i jantelagen och propagerade för sig själva. Sådant gillar jag, är man bra och vet om det så ska man ta mig tusan få synas också!


Enastående bloggande kvinnor del I

Hej, och tack alla som lämnat kommentarer och tips under det här inlägget. Här är min första sammanställning av era kvinnliga inspirationskällor. Den här gången bloggande sådana.

Lovisa tycker att Kenza är en bra förebild eftersom att hon kör sitt eget race och är inspirerande på vägen.

 

Jag följer inte Kenzas blogg, men hon är svår att undgå. Att lyckas dra stor trafik till sig utan att väcka provoaktion är i sig beundransvärt. Jag tycker att Kenza verkar vara en jordnära tjej. Och jag gillar hennes nya tatuering.

 

Hanna tycker också om Kenza, men hon gillar även en av mina all time favorites, nämligen Nio till fem, Sandra Beijer. För att hennes blogg innehåller både värme och omtanke. Jag tycker att Sandras texter är fantastiska, bättre än hennes bilder, och det säger en hel del.

 

 

Fatima tipsar om bloggen Beyond letters som drivs av Rafel. Enligt henne så behöver man endast fem minuter för att inse vilken inspirationskälla och förebild den tjejen är. Jag tycker att hennes header talar för att den här tjejen har något hon vill ha sagt, jag ska ta reda på vad.

 

 

msbluesky slår ett slag för Egoina. För att hon inte bryr sig om ideal, utan lever och äter det hon känner för. Hennes lårkampanj har uppmärksammats den senaste tiden, ett mycket bra intiativ som går ut på att visa hur riktiga tjejer faktiskt ser ut.

 

 

Malin  (som förresten är astronom, hur fantastiskt är inte det!) med bloggen Everlasting tycker också om Egoina, en annan tjej hon och Sosso tipsar om är Spiderchick. En blogg som även jag följer. Det fina med Spiderchick är att bland alla lätta och humoristiska inlägg så dyker det upp djupa och meningsgfulla texter som alla unga tjejer bör läsa.

 

 

Sandra (som tyvärr inte har någon blogg att länka till) tycker att Foki som skänker pengar till välgörenhet är en bra förebild. Jag gillar att Fokis blogg skiljer sig från den breda skaran, även om jag inte själv besöker den så ofta så blir jag alltid glad av hennes färgsprakande inlägg.

 

 

Emma nämner en person som inte går att undvika i dessa sammanhang Blondinbella-Isabella Löwengrip. Hon väcker många känslor och är ständigt omdebatterad. Men att hon är framgångsrik, har drivkraft och fylld av idéer kan ingen motsäga. Och det tycker jag är beundransvärt.

 

 

Det känns även lämpligt att avsluta del I med henne. Men det kommer flera, håll ögonen öppna för del II, jag börjar jobba på den redan nu. Promise.

 

 


Fler Doodles

Alltså. Jag är nördigt förtjust i Goolges logotyper, eller Doodles som de kallas. Här finns en historik över dem. Här är mina favoriter från de senaste tre månaderna:

 

Förresten, hurra för att det snart är helg. Och semester för den delen! Nu är det bara sex jobbdagar kvar sedan säger jag hej då fram till mitten av augusti. Fantastiskt.


Daily RoutineDet första jag gör när jag kommer på jobbet är att slå på min dator och koppla upp mig. Jag har Google som startsida, och som ni vet med Google så ändras deras logotyp lite beroende på om de vill förmedla något särskilt med dagens datum. Jag brukar alltid klicka mig vidare via loggan till Wikipedia för att läsa vad som är speciellt just för dagen. Idag handlade det om Sommarsolståndet, kan ni tänka er att det nu vänder och blir mörkare igen. Hemska tanke. Jag är glad över att jag snart färdas norrut där solen nästan aldrig går ner och där ljuset är helt fantastiskt.

Dagens logotyp var gjord av en av mina favoriter Takashi Murakami, han som bland annat satt sin prägel på en del av Louis Vuittons väskor. Jag är stolt ägare till en av dem- Papillon Cherry Blossom.

Är ni också sådana som klickar er vidare för att lära er något nytt?

Thank you Darlings

Tack alla rara som lämnat förslag på Enastående kvinnor, och för andra kommentarer som trillat in. Jag lovar att gå igenom alla förslag, titta vilka ni är och göra en länklista. Just nu måste jag dock fokusera på min middag. Det blev en lite för lång jobbdag så jag ska försöka att göra likt min Kompis. Vila lite.

 

Hur har er dag varit?


Melancholia

Jag har precis kommit hem efter att ha sett Lars von Triers Melancholia. Recensioner är inte min starka sida, men jag gör ett försök.

 

 

Filmens intro är vackert om än surrealistiskt, med korta filmsekvenser i stillbildsformat. Det sker sedan en övergång till filmens första del-Justine, som börjar med en vacker dag ämnad för bröllopsfest. Justine och Michaels bröllopsfest, som börjar bra med pompa, ståt och alla kända ritualer inkluderade. Ganska snart börjar dock Justines melankoliska sida att ta vid, hennes beteende avslöjar hennes avsaknad av framtidstro. Festen slutar med följande ord från Michael "jag åker nu, allt kunde ha blivit annorlunda, bättre" och Justine nickar medhållande och upprepar "ja, annorlunda , bättre".


I filmens andra del-Claire, blir skillnaden mellan Justine och hennes syster Claire framträdande. Justine är sjukligt orkeslös och flyttar in hos systern, hon återhämtar sig dock i samma takt som hennes syster bryts ned av tanken att planeten Melancholia ska träffa jorden och göra slut på allt. Justine har inget annat än en bottenlös längtan efter något annat, möjligen ett slut. Till skillnad från sin syster har Justine inget att förlora.

Mer än så undviker jag att skriva, jag tycker absolut att den är sevärd. Trailern kan man se här.

Fiktiva figurer

Enligt NE:s test är jag mest lik Kitty. Och jag klagar inte över det.

 

Vilken fiktiv figur är du mest lik?


I've been terribly busy...

...not Kinging, but Lab Managing. Så till den grad att när jag väl slagit mig ned har jag mest använt datorn till jobb. Eller ska jag säga datorerna.När tid funnits över till annat har jag lapat sol och fixat i köket. Imorgon hoppas jag att sista lagret färg kommer upp på väggarna. Går också och funderar på att slipa upp orginalgolvet som ligger under schakrutorna. Frågan är dock om jag ska vänta med det och spara lite inför semestern, som för övrigt ser ut ungefär så här: Uppsala-Boden-England- Frankrike- Uppsala-Göteborg-Uppsala

Jag kan ju förresten passa på att fråga er om det är något ni vill se mer av här inne? Jag har nog medvetet varit rätt dålig på att både visa er min garderob och mitt hem, inlägg som ofta varit populära, men det känns ju inte så kul att fota sådant när man lever i en enda röra.Nåväl, jag hoppas att ni hänger kvar här. Jag gillar ju er. Och som sagt, kom gärna med önskeinlägg, och tips.

Something I never told you about that night

“While you were sitting in the backseat smoking a cigarette you thought was going to be your last, I was falling deep, deeply in love with you and I never told you ‘til just now.”

Enastående Kvinnor

Vet ni vad jag tycker? Jag tycker att vi behöver lägga mer fokus på vad kvinnor kan åstadkomma och mindre tid på hur vi kan se ut. Det är så mycket yta, kanske framförallt i bloggvärlden. Många som bloggar och läser bloggar är yngre tjejer, och jag tycker att det många gånger saknas sunda kvinnliga förebilder för dessa.

Igår startade SVT en ny serie- Enastående kvinnor. Den är i nio delar och går varje torsdag klockan 20:00. Jag tycker det är en sevärd serie, och missade man första avsnittet kan man se det på SVT Play.Jag tror säkerligen att det finns många bra kvinnliga förebilder även i bloggvärlden, så vad säger ni om att hjälpas åt och göra en lista? Ni kan väl i kommentarerna ge ett tips och en liten motivering. Så sammanställer jag det i ett inlägg, som en liten länkfest av tips och tipsare. Kom igen nu, det här kan ju bli riktigt bra!

Toppen och botten

Toppenpost


BottenpostNordax finans skickar mig ett sådant här brev varje månad. Det är miljöboveri. Borde de inte inse att noll respons på 1,5 år betyder att man inte intresserad av deras låna-pengar-deal?


Bara för att


Löjligt lycklig ledighet

Under långhelgen har jag:

Läst en bok
Druckit vin på min balkong
Hängt i en park med finaste P
Gått på bio
Börjat måla i mitt kök

Det är fint med sommarvärme och ledighet. Ännu finare är att man inte känner samma behov av att bära smink. Visst känner man sig lite naken. Men på ett bra sätt.

 

Idag kör jag för övrigt på vatten, ikväll blir det ett glas vitt. Hoppas ni haft en lika fantastisk långhelg som mig. Puss!
Tapetprover-check!

Jag är nu så nära målningen av köket som man kan komma. Men, om det skulle gå åt pipsvängen så har jag beställt hem tapetprover. Från Pip Studio, de här fem om man ska vara specifik:

 

Liten bild, men ni har ju kanske läst om det förr. Nu ska jag sandpappra väggar och lyssna på Håkan Hellström, sen ska jag steka på balkongen och läsa en bok. Ikväll tänkte jag gå på bio, med lite tur lyckas jag nog även tjata till mig en middag på MAX, är vansinnigt sugen på ett Skrovmål, med smältost till stripsen. Åh.

Vad gör ni idag?
You found another way to tell the truth


More than a woman

Constant pressure. No scale can measure.

Jag har fått en ny befattning.Och med en ny befattning kommer en löneförhandling.

Inför denna löneförhandling så pratade jag lite med mitt förbund för att få ett hum om var jag borde ligga lönemässigt. En sak som kom på tapeten var-min titel. Jag var lite osäker, då titlen ofta tituleras olika beroende på om man väljer att använda den på engelska eller på svenska. Jag beskrev dock mina arbetsuppgifter och hon sade direkt-chef. Det är arbetsuppgifter som en mellanchef har, kvinnor väljer man dock hellre att titulera som XXX-ansvarig. Då kan man ge dem lägre lön utan att det syns i statistiken.

Det är så tröttsamt. Och vad som är ännu mer tröttsamt är att de som hävdar att problemet inte finns. Det är sådana här frågor som feminism handlar om. Jag blir upprikigt sagt ledsen när man säger att man inte är feminist. Feminism handlar om att alla ska ha samma villkor. Lika mycket män som kvinnor. Lika lön för lika arbete är bara en fråga. Hur kan man inte tycka att en sådan sak är rätt? Jag förstår verkligen inte.

RSS 2.0